فراجا گردشگری
میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

وزیر میراث فرهنگی در پاکستان

وزیر میراث فرهنگی در پاکستان فراجا: کشف کاشی های پنهان در کاخ گلستان، سفر وزیر میراث به پاکستان، اعلام اولویت های پژوهشگاه میراث فرهنگی و نشستی درباره ی اصالت نقش برجسته همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته از کاخ گلستان خبر رسید که در جریان مرمت تالار برلیان، بخشی از کاشی هایی که در معماری اولیه این بنا به کار رفته بود، کشف شد. در اینباره آفرین امامی مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان اظهار داشت: دو کمد در ضلع شمالی تالار قرار دارد که با عنایت به تصاویری که از تغییرات تالار برلیان در دوران پهلوی موجود است، به نظر می آید آنها در زمان قاجار درهایی بودند که احتمالا به بخش اندرونی کاخ راه داشتند و بعد در جریان تعمیرات به کمد تبدیل شدند.
امامی خاطرنشان کرد: زمانیکه مرمت تالار را شروع کردیم، با بررسی کمدها متوجه وجود یک صفحه تخته ای در کف کمدها شدیم که مشخص بود در جریان تعمیرات و تغییرات دوران پهلوی این کفه ها اضافه شده است. بخشی از این کفه ها شکسته بود و چون برای چیدمان اشیا استقامت نداشت، باید تعمیر می شد. زمانیکه قصد داشتیم آنها را ترمیم نماییم، با برداشتن کفه ها، بخش گمشده ای از معماری تالار برلیان پیدا شد.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان بیان نمود: درون این کمدها برخی از کاشی های کف تالار برلیان، در ارتباط با دوره قاجار وجود داشت که در جریان تعمیرات دوران پهلوی بطور کامل از کف تالار جمع آوری شده و بجای آن، تزئینات مدرن آن دوران که پارکت بوده جایگزین شده بود.
وی اظهار نمود: نکته جالب توجه اینست که این کاشی ها دقیقاً مشابه آن چیزی هستند که ابوالحسن خان ثالث در نقاشی خود از تالار برلیان کلیت و شمه ای از آنرا کشیده است. از آنجاییکه نقاشی، منظر کلی تالار برلیان را نشان داده است و با رنگ روغن کشیده شده به جزییات نپرداخته است، با این وجود بطورکامل با یکدیگر تطابق دارند. رونمایی از آثار نقاشی قهوه خانه ای با موضوع عاشورا خبر دیگر از کاخ سعد آباد هم این که نمایشگاهی از استادان نقاشی قهوه خانه ای با موضوع «واقعه کربلا»، در موزه هنرهای زیبا، واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار گردید. در این نمایشگاه که با همکاری بنیاد فردوسی برگزار شد، ۱۷ اثر از هنرمندان و استادان این حوزه از جمله: «محمد مدبر»، «حسین قوللر آقاسی»، «میرزا مهدی نقاش شیرازی»، «امیرحسین مقامی» و «عبداله رحیمی» به معرض نمایش گذاشته شده است. در افتتاحیه این نمایشگاه که با حضور سید حسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و یاسر موحد فرد، دبیرکل بنیاد فردوسی، مدیران مجموعه سعدآباد و اساتید هنرمندان این حوزه برگزار شد، یاسر موحد در مورد پیشینه هنر نقاشی قهوه خانه ای به ایراد سخنانی پرداخت. حسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد خاطرنشان کرد: استقبال از نمایشگاه هنر نقاشی قهوه خانه ای در موزه هنرهای زیبا برای چندمین بار نشان می دهد، چه گنجینه بزرگی در سعدآباد نهفته است و وقتی آثار مخازن را بمناسبت های مختلف در معرض دید عموم قرار می دهیم، بسیار مورد استقبال مردم قرار می گیرد؛ که نمایانگر اینست چه آثار زیبنده و بهادار ای را در اختیار داریم.
سفر ضرغامی به پاکستان سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که برای حضور در نشست گردشگری سازمان هشت کشور اسلامی درحال توسعه (دی هشت) به اسلام آباد سفر کرده بود با عارف علوی رییس جمهوری پاکستان دیدار نمود. علوی و ضرغامی در این نشست خواهان تقویت پیوندهای مردمی و فرهنگی میان دو کشور شده و همین طور بر لزوم اتخاذ تدابیری برای ارتقای همکاری ها در حوزه گردشگری تاکید نمودند. رییس جمهوری پاکستان با ابراز خرسندی از دیدار با هیأت ایران اظهار داشت: پاکستان برای روابط خود با ایران که مبتنی بر پیوندهای تاریخی، فرهنگی و دینی است، ارزش زیادی قائل است.
اعلام ۲۰ اولویت رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی در ۷۲۰ روز موضوع دیگر در حوزه میراث فرهنگی این که اولین جلسه خبری برنامه های پژوهشگاه میراث فرهنگی برای دو سال آینده در ساختمان این پژوهشگاه برگزار گردید. در این جلسه مصطفی ده پهلوان رییس جدید پژوهشگاه ۲۰ اولویت پژوهشگاه میراث فرهنگی را شرح داد و اظهار داشت: خوشبینانه ترین حالت ممکن اینست که ۵۰ درصد از برنامه هایی که پیشبینی کرده ایم را اجرا نماییم. ده پهلوان اظهار داشت: امسال ۴ و نیم میلیارد تومان بودجه پژوهشی برای ۸۸ عضو هیأت علمی و ۱۴۰ پژوهشکده پژوهشی داریم که بسیار ناچیز است. این خوب نیست که ما کارشناس را با ده میلیون تومان عازم میادین پژوهشی نماییم. وی اظهار داشت: راه اندازی پژوهشکده هنرهای ملی، راه اندازی پژوهشکده صنایع دستی، راه اندازی پژوهشکده موزه شناسی با همکاری ایکوم ایران، ساماندهی مواد مطالعاتی کاوش ها با همکاری اداره کل موزه ها، فعالیت در زمینه میراث دیجیتال، فناورانه و گردشگری، میراث فرهنگی، میراث مردمی در خدمت گردشگری و صنایع دستی، تهیه و تکمیل و بهره برداری از اطلس ها و بانکهای اطلاعات میراث فرهنگی، بهره برداری از توان تخصصی پژوهشگاه در جذب درآمد در حوزه گردشگری با همکاری معاونت گردشگری و بخش خصوصی بخشی از این برنامه هاست.
۷۰ درصد از هتل های کشور استانداردسازی شده اند در این هفته نشست اعضای جامعه هتلداران کشور در حالی برگزار شد که در این برنامه جمشید حمزه زاده رییس جامعه هتلداران کشور نسبت به پلمب هتل ها گلایه نمود و اظهار داشت: این مورد یکی از چالش های هتلداران شده است و متأسفانه شرایط گردشگری و هتلداری در ایران خوب نیست و هتلداران به شدت لطمه دیده اند. حمزه زاده در ادامه اظهار داشت: بیشتر هتل های کشور ایمن هستند و بنابراین توانستند گواهی استاندارد بگیرند. برخی از هتل ها فرسوده بوده و به تغییر کاربری نیاز دارند اما از لحاظ قوانین و مقررات اجازه ندارند این کار را انجام دهند. ما به مسؤلان وزارت میراث فرهنگی گفته ایم که بجای این کار، اجازه دهند هتل های فرسوده تغییر کاربری داشته و سرمایه گذار در جای دیگری مرکز اقامتی جدید بسازد. وی اظهار داشت: ۷۰ درصد از هتل های کشور استانداردسازی شده اند. مابقی نیز در چرخه استانداردسازی قرار دارند. گواهی کیفیت هتل ها سه ساله است و باید هر چند سال یک دفعه بازبینی شوند. هم اکنون مطالعات نیازسنجی در حوزه گردشگری صورت نمی گیرد و سرمایه گذار نمی داند کجا باید هتل بسازد و کجا اشباع شده است. در ادامه این نشست سید حسن سیادتیان عضو هیأت مدیره هتلداران کشور اظهار داشت: اگر مشکلی در یکی از بخش های هتل نظیر کافی شاپ یا رستوران به وجود آمده است باید آن بخش از هتل پلمب شود اما امروز شاهد پلمب کل هتل هستیم.
برگزاری نشست تخصصی اصالت نقش ساسانی این هفته نشست «نقش برجسته ساسانی استردادی از لندن در موزه ایران» برگزار شد و پژوهشگران پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دانشگاهیان و پژوهشگران آزاد در ۳ پنل تخصصی به بیان نظرات کارشناسی و علمی خود در این عرصه پرداختند. این نشست در پی آن برگزار شد که بعضی از افراد در فضای مجازی اصالت این نقش برجسته را زیر سوال بردند. مصطفی ده پهلوان رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به اینکه در این جلسه زمینه ای فراهم گردید که تعدادی پژوهشگر و استاد دانشگاه با نگاه خودشان این اثر هنری را مورد بررسی قرار دادند اظهار نمود: امکان دارد همگان بر روی یک اثر، کار علمی انجام دهند و این طور نباشد که در موزه ها و فضاهای پژوهشی یک اثری را پنهان نماییم نباید خساست پژوهشی به خرج دهیم. وی ادامه داد: تمامی موارد مطرح شده در این جلسه ضبط، مستندنگاری و در چارچوب یک تولید محتوای علمی و درجه یک در فضای مجازی اطلاع رسانی می شود تا مردم خود قضاوت کرده و تفاوت بین کارهای خوب علمی و شایعاتی که پژوهشگر نماها منتشر می کنند را دریابند.
از گردشگری درست استفاده نمی نماییم در این هفته یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه شکل امروزی سفرها چیزی جز خستگی برای مسافر ایرانی در پی ندارد اظهار داشت: ما از گردشگری نه فقط به خوبی استفاده نمی نماییم بلکه از آن بد استفاده می نماییم.
محمد حسین ایمانی خوشخو اظهار داشت: در روزهای پیک گردشگری ایران مثل نوروز یا تابستان افراد فقط جابه جا می شوند آنها سفر نمی کنند. این جابه جایی ها با اصولی که برای گردشگری قائل هستیم صورت نمی گیرد یکی از این اصول آنست که باید در چارچوب یک سفر برنامه ریزی شده شکل بگیرد.
ایمانی خوشخو اظهار داشت: ما باید در کشورمان، فرهنگ برنامه ریزی گردشگری را ترویج دهیم و زمان اوج سفر را در طول سال توزیع نماییم تا محدود به ایام نوروز و تعطیلی های چند روزه آخر هفته نشود. ضمن این که باید مقاصد گردشگری برای پذیرایی آماده شوند.


منبع:

1402/05/20
15:31:21
0.0 / 5
439
تگهای خبر: اقامت , سفر , صنایع دستی , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912