فراجا گردشگری
شهردار بهشهر:

عباس آباد بهشهر مانند بچه بی شناسنامه است

عباس آباد بهشهر مانند بچه بی شناسنامه است به گزارش فراجا، مازندران شهردار بهشهر با اشاره به اینکه خودم را به عنوان یک فعال دغدغه مند توسعه شهر می شناسم، درباره ی طرح جامع بهشهر اظهار داشت: شورای برنامه ریزی استان در سال 1399 مصوبه ای بر اساس بازبینی حریم شهر برای شناسنامه دار کردن عباس آباد داشت، چونکه عباس آباد مانند بچه یتیمی است که شناسنامه ندارد.



مدت کوتاهی از انتشار خبر الحاق احتمالی عرصه باغ جهانی «عباس آباد» بهشهر به حریم این شهر تاریخی گذشته و با عنایت به قرارگیری آن در قلب جنگل های هیرکانی، حالا این الحاق با مخالفت گسترده برخی متخصصان و فعالان حوزه های میراث، شهرسازی و محیط زیست روبرو است.

یک سوی این ماجرا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و آن سو؛ شهرداری و شورای شهر بهشهر قرار دارند. یاسر احمدی شهردار بهشهر در گفتگو با ایسنا درباره ی چرایی، اهداف و دلیلهای موافقت این نهاد با الحاق تنها اثر ثبت جهانی مازندران به حریم بهشهر توضیح داده است.

یاسر احمدی با تأکید بر اینکه الحاق باغ به شهر دلیل خروج آن از لیست جهانی نخواهد بود می گوید: ۸ باغ از ۹ باغ ایرانی یونسکو در حریم شهری قرار دارند و این فرافکنی که الحاق سبب خروج آن از لیست یونسکو خواهد شد دلیل خوبی نیست طی سالیان گذشته در حریم عمارت شهرداری باغ شاه که با ۵ درجه حریم در ید ما است هیچ تخلفی انجام نشده و قرار نیست با الحاق باغ به حریم شهری اصلا شهرداری بتواند کاری انجام دهد.



شهردار بهشهر می افزاید: شهرداری به قانون تمکین می کند که نمونه آن توقف تبدیل سالارتپه به پارک جنگلی به سبب اخطار اداره کل میراث در سال ۱۳۹۵ بود. از ۹۵ تا حالا آیا یک آجر روی آجر گذاشته شد؟ هر تکه عباس آباد در دست یک ارگان قرار دارد و باید مدیریت یکپارچه اتفاق بیفتد.

وی با انتقاد از عدم همراهی اداره کل میراث مازندران اظهار می کند: دوستان میراث با کلمه توسعه یا به زبان خودشان مرمت، احیاء و نگهداری درگیری شدید دارند، اما این مرمت حتی به زبان خودشان هم اتفاق نیفتاده و نمی افتد.

۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای موضوعات میراثی داشتیم


به گفته او شهرداری بهشهر از سال ۱۴۰۰ تا امروز اقدامات بی نظیری نه فقط برای عباس آباد، بلکه برای موضوعات میراثی بهشهر انجام داده، احمدی در توضیح این کارهای می گوید: در سرفصل شهرسازی و بازآفرینی فضاهای شهری آیتمی به نام حفظ و نوسازی اماکن تاریخی اضافه کردیم که شامل پروژه حفظ و نوسازی اماکن تاریخی سطح شهر و حومه و حفظ و نوسازی صفی آباد، سالارتپه، غارهای باستانی هوتو و کمربند، پل های تاریخی بزپل و سیکاپل، مجموعه عباس آباد، باغ تپه، باغ شاه صفوی، چشمه عمارت، آب انبار سقایی و گنجی و پارک جنگلی سالارتپه بود.

به ‍ عنوان شهروند دغدغه مند بهشهر می خواهم این برای فرزندان ما بماند و حفظ شود. مگر شما در سال بیش از ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار دارید؟ با این بودجه که پول بنزین ماشین تان هم نمی شود حتی نمی توانید دو تا آجر روی هم مرمت کنید! سه سال متوالی جمعا نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان بود اعتبار درنظر گرفتم که حتی شهرداران گذشته هم نگرفتند، چون تکلیفی نبود که بگیرند.

شهردار بهشهر در جواب این پرسش که آیا بدنبال تامین مالی بدون دخالت یا کسب اختیار در مدیریت هستید تاکید دارد: کتبا اعلام کردیم که نمی خواهیم در مدیریت مجموعه نقش داشته باشیم.

در باغ عباس آباد سومدیریت وجود دارد


روند الحاق طی بررسی های قانونی و علمی گروههای متخصص حوزه های مختلف محقق می شود، احمدی در جواب اینکه شهرداری بهشهر از مشورت کدام متخصصان یا موسسات تخصصی در مصوبه الحاق بهره گرفته می گوید: اصلا برنامه نگهداری جایی را ندارم که بخواهم متخصص آنرا داشته باشم. قرار ما بر تولی گری نیست. وزارت میراث فرهنگی نهادی نظارتی است و ظاهرا این عزیزان مدیریت نگهداری ندارند و گویا چارچوب شان این طور است.

وی تصریح می کند: خانه پر ماجرا اسم در شناسنامه گذاشتن خواهد بود که این مجموعه مال شهرداری بهشهر است. عباس آباد الان بدون نام و نشان و خارج از مجموعه شهری است و به هیچ شهری تعلق ندارد.



به عقیده شهردار بهشهر از باغ جهانی عباس آباد خوب نگهداری نمی گردد، وی در شفاف سازی این ادعا اظهار می کند: نگهداری نامناسب یعنی خدمات شایسته به مردم داده نمی شود و سطح خدمات و نگهداشت آن با باغ های ثبت جهانی یکی نیست. این را خودشان می گویند؛ نه من. چونکه سایر باغ ها اعتبار مرمت دارند اما اینجا در حد مرمت و نگهداری پرسنل شان هم پول ندارند.

با این مصوبه خاطر همه جمع باشد هیچ مدیریتی به شهرداری واگذار نخواهد شد مگر اینکه خود اداره کل میراث تمایل داشته باشد.

وزارتخانه چقدر بودجه گذاشته و من چقدر درنظر گرفتم؟


این مسئول با اشاره به اینکه الحاق هدف من نبوده و شورای عالی معماری و شهرسازی کشور پیرو مصوبه سال ۱۳۹۹ شورای برنامه ریزی استان بدنبال هویت بخشی بودند، درباره ی هدف خود از پیگیری پرونده الحاق اظهار می کند: شخصا بدنبال این هستم که از ظرفیتی که امروز در اختیار دارم به شهر و میراث خودم خدمت کنم.

کیسه ندوختیم و خواسته ما حفظ میراث با برنامه است


او با تأکید بر اینکه نگاه صرف گردشگری به مجموعه باغ جهانی عباس آباد ندارد می گوید: صرف گردشگری نگاه نمی کنم، قسمتی از آن گردشگریست همانطور که باغ ارم شیراز دارد.

احمدی در جواب این پرسش که چرا تمرکز دغدغه میراثی شهرداری روی عباس آباد متمرکز بوده و برای دیگر آثار تاریخی نیست؛ اظهار می کند: بودجه برای تمام شهر بهشهر بوده و تمرکز روی عباس آباد به سبب اهمیت آن و ثبت جهانی است، برنامه من حفظ و نگهداری میراث بوده که در بودجه مشخص شده و در عباس آباد نگاه گردشگری، درآمدزایی و پیاده سازی خدمات نداریم مگر آنکه از خواسته شود.

امضاکنندگان کارزار ابتدا مطالعه کنند


مدتی قبل و در کشاکش مخالفت ها و موافقت های الحاق، متنی از شهردار بهشهر منتشر گردید که در آن به منافع برخی افراد در راه اندازی کارزار اشاره شد، احمدی درباره ی این اظهارات خود می گوید: من احتمال ذینفع بودن را دادم و نگفتم ذینفع هستند. گفتم سابقه کارزارها گاهی نشان داده که شروع کنندگان آن اهداف غیر از موضوع اصلی دارند و بنظر می رسد باید بررسی شود که چه کسانی دراین آتش می دمند؛ اگرنه نیت من شفاف است.



احمدی می افزاید: با فرصت هایی که ما در اختیارشان قرار دادیم در سه سال قبل آیا یک آجر مرمت شده؟ من ندیدم! یک آجر مثال است و منظور مرمت مشهود است، کار آنقدر کم بوده که دیده نمی گردد. صد در صد این مساله متوجه مدیر و مسئول حال حاضر نیست و شاید برخی موارد خارج از اختیار آن فرد باشد.

عباس آباد در حریم شهر قرار دارد


مجموعه عباس آباد در خروجی شهر بهشهر و یکی از جاده های فرعی قرار دارد، به اعتقاد برخی کارشناسان قرارگیری آن در خارج شهرآن هم با وجود روستاهای بین مساله الحاق را زیر سوال برده، شهردار بهشهر دراین خصوص اظهار می کند: عباس آباد در حریم شهر قرار دارد. تاکید می کنم قرار نیست کاری در آنجا توسط ما صورت گیرد و فقط عباس آباد در شناسنامه بهشهر ثبت می شود.




منبع:

1403/10/20
10:10:15
0.0 / 5
21
تگهای خبر: خدمات , شهر , صنایع دستی , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912