فراجا گردشگری
یك باستان شناس:

گودین تپه می تواند به قطب گردشگری تبدیل گردد

گودین تپه می تواند به قطب گردشگری تبدیل گردد به گزارش فراجا، کرمانشاه یک دیرینه شناس به وضعیت محوطه باستانی گودین تپه -واقع در شهرستان کنگاور- اشاره نمود و اظهار داشت: حدود ۶۰ سال است که گودین تپه رها شده، درحالیکه می تواند به یک قطب گردشگری و مرکز پژوهشی در منطقه تبدیل گردد.


مرتضی گراوند در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، ضمن اشاره به شرایط نامناسب محوطه باستانی گودین تپه، اظهار نمود: گودین تپه یکی از مهم ترین تپه های باستانی در ایران با قدمت حدود ۷۵۰۰ سال است که در طول تاریخ همواره مورد توجه بوده است.
وی ادامه داد: این محوطه باستانی در راه شاهراه تجاری باستانی قرار داشته و به شکلی ایستگاهی برای تبادلات تجاری محسوب می شده است.
این دیرینه شناس که مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا هم است، خاطرنشان کرد: برپایه جستجوهای دیرینه شناسی انجام شده، این محوطه باستانی شواهدی از دوره قبل از تاریخ، تاریخی و دوره اسلامی را در خود دارد و در دوره مادها قلعه ای در این محل ایجاد می شود که احیانا مرکز اداری و یا نظامی بوده و خیلی از تبادلات فرهنگی بین النهرین و حتی جنوب ایران از گودین تپه عبور می کرده است.
وی تصریح کرد: این محوطه طی چند هزار سال خصوصاً در دوره مادها نقشی بسیار مهم داشته و بسیار مورد توجه بوده است.
گراوند با گلایه از رها شدگی این محوطه باستانی، اظهار داشت: گودین تپه هرچند در دنیای دیرینه شناسی اهمیت بسیار بالایی دارد، اما متاسفانه در حوزه گردشگری جایگاه مهمی ندارد و به آن توجه نشده است.
وی تصریح کرد: خیلی از آثار تاریخی هم افق با بازه زمانی گودین تپه در کشورمان مانند تپه سیلک کاشان، نوشیجان ملایر و حسنلو آذربایجان غربی، حالا در حوزه گردشگری جایگاه مهمی کسب کرده و به سایت موزه و پایگاه پژوهشی تبدیل گشته اند، اما گودین تپه به حال خود رها شده است.
مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا افزود: هرچند جامعه علمی باستان شناسان و علاقمندان به تاریخ، گودین تپه را می شناسند، اما این محوطه مهم باستانی در بین گردشگران ناشناخته مانده است.
وی با اشاره به اینکه گودین تپه تنها یک مرتبه آن هم حدود ۶۰ سال قبل توسط هیئت کانادایی مورد کاوش دیرینه شناسی قرار گرفت، اظهار داشت: از آن زمان تابحال هیچ کاوش دیرینه شناسی در این محوطه انجام نشده و حتی ساختارهایی که توسط این هیئت کانادایی در محوطه کشف و نمایان شد، در طول دهه های گذشته تخریب شده است.
گراوند اظهار داشت: سال قبل با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه کار تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی بعد از سالها انجام گرفت و قرار بر این شد که کار خواناسازی و مرمت بخش های کشف شده را انجام دهیم، اما هنوز اعتباری برای آن تخصیص پیدا نکرده است.
وی تصریح کرد: اگر اعتبارات موردنیاز برای کار خواناسازی و ساماندهی محیطی این محوطه باستانی تخصیص پیدا کند، برنامه تبدیل آن به مرکز پژوهشی را در دستورکار قرار خواهیم داد.
این دیرینه شناس کرمانشاهی اعتبار مورد نیاز برای خواناسازی محوطه باستانی گودین تپه را حدود یک میلیارد تومان اعلام نمود و اضافه کرد: به جهت اینکه این محوطه کاملا ساماندهی گردد، جستجوهای باستانی در آن ادامه پیدا کرده و به مرکز پژوهشی تبدیل گردد، به اعتبارات بالایی نیاز دارد که همت مسئولان استانی را می طلبد.
وی خاطرنشان کرد: اگر مسئولان به گودین تپه توجه نمایند، این محوطه می تواند به یکی از قطب های گردشگری منطقه تبدیل گردد و این منطقه کم برخوردار را رونق ببخشد.
گراوند در انتها با اشاره به اینکه در شرق استان کرمانشاه آثار تاریخی مهمی وجود دارد که تابحال چندان مورد توجه قرار نگرفته اند، اظهار داشت: همواره در میان آثار تاریخی کرمانشاه نام تنها برخی آثار مانند بیستون و تاق بستان برده می شود و سایر آثار تاریخی چندان مورد توجه قرار نگرفته اند، درحالیکه ما آثار تاریخی مهمی در شرق استان داریم و باید با معرفی این آثار و توجه به آنها، شرق استان کرمانشاه را هم در حوزه گردشگری تکان بدهیم.
گودین تپه یا تپه امامزاده، محوطه ای باستانی است که در یک کیلومتری شهر گودین در شهرستان کنگاور استان کرمانشاه واقع شده و سال ۱۳۴۴ در لیست آثار ملی ایران قرار گرفت.




منبع:

1403/12/01
11:10:34
0.0 / 5
20
تگهای خبر: باستان شناس , دیرینه شناسی , سایت , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912