فراجا گردشگری

داستان دو سرو بیمارستان عیسی بن مریم

داستان دو سرو بیمارستان عیسی بن مریم به گزارش فراجا، اصفهان میلاد عیسی مسیح(ع) مجال مناسبی است برای معرفی طرحی در نمای جنوب شرقی بیمارستان عیسی بن مریم در تقاطع دو خیابان عباس آباد و شمس آبادی که با نام «دو سرو» شناخته می شود.



ورود پزشکان اروپایی همراه با گروههای مذهبی به ایران در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی صورت گرفت که اولین آنها «دکتر هورنل» از پزشکان مذهبی اسکاتلند بود. وی در سال ۱۲۵۸ خورشیدی به ایران آمد و سازمان هیئت پزشکی را در ایران بنیاد نهاد و اولین بیمارستان این سازمان در جلفای اصفهان تأسیس شد. پس از بازگشت هورنل به اسکاتلند، این بیمارستان به مدت سه سال بی سرپرست بود تا اینکه دکتر «دونالد کار» در سال ۱۲۷۳ خورشیدی به ایران آمد و به دستور او و با همکاری «دوشیزه مری بِرد» دو درمانگاه در اصفهان افتتاح شد، اما فعالیت آنها با مخالفت مقامات محلی روبرو شد. سپس در محله جویباره اصفهان که بعضی از ساکنان آن یهودی بودند درمانگاه دیگری بازشد و البته آن هم بزودی تعطیل شد، تا آنکه سرانجام دولت با فعالیت این مراکز موافقت نمود و در سال ۱۲۷۶ خورشیدی اولین بیمارستان زنان در ایران به ریاست خانم دکتر «املینا استوارت» در اصفهان بوجود آمد.

دکتر دونالد کار در سال ۱۲۸۲ خورشیدی هم با کمک دولت و افراد محلی نسبت به ساخت یک بیمارستان اقدام نمود که «بیمارستان مسیحی» نام داشت و مردم اصفهان، این بیمارستان را «مریضخانه انگلیسی ها» یا «مُرسلین انگلیس» می نامیدند و پس از انقلاب اسلامی ابتدا به بیمارستان «انقلاب اسلامی» و سپس به «بیمارستان عیسی بن مریم» تغییر نام داد.
نمای بیرون بیمارستان عیسی بن مریم در اصفهان، تقاطع دو خیابان عباس آباد و شمس آبادی


منبع:

1401/10/05
10:53:39
0.0 / 5
494
تگهای خبر: پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912