فراجا گردشگری
گزارش فراجا

نفوذ صنایع دستی به مجتمع های تجاری، ایجاد سرایی برای هنرمندان

نفوذ صنایع دستی به مجتمع های تجاری، ایجاد سرایی برای هنرمندان فراجا: سرای هنر ویژه صنایع دستی در حالی به یكی از طبقات مجتمع تجاری میدان فردوسی نفوذ كرده كه هنوز بازدیدكننده زیادی ندارد، با این وجود هنرمندان از اینكه چنین فضایی در اختیار دارند، راضی هستند.


به گزارش فراجا به نقل از مهر، تیر ماه امسال یكی از طبقات بزرگترین مجتمع های تجاری میدان فردوسی به هنرمندان صنایع دستی تعلق گرفت هنرمندانی كه تا قبل از این در خانه های خود كار می كردند اما همواره صنایع دستی تولیدی آنها جزو فاخرترین صنایع دستی و هنرها بوده است حالا 120 هنرمند در فضای 5 هزار متر مربعی در این مجتمع تجاری دور هم جمع شده اند و با كمك مدیر مجموعه و محمدعلی حمزییان سرای هنر را شكل داده اند. اینجا تنها یك فروشگاه نیست بلكه كارگاه هم هست. با این وجود اما هنوز مشتری های زیادی به اینجا بازگشت نمی كنند شاید چون شناخته شده نیست و كسی تا طبقات بالای یك مجتمع تجاری برای دیدن صنایع دستی نمی رود آن هم تنها با وجود یك بنر كه این سرای هنر را بیرون از مجموعه معرفی كرده است. شهریور ماه امسال معاون صنایع دستی كشور به همراه مدیران كل این سرا را افتتاح نمود و خواستند تا آنرا یكی از عملكردهای خود بدانند. عملكردی كه نقشی در آن ندارند جز حمایت معنوی!
اما چند روز پیش یكی از اتحادیه هایی كه در حوزه صنایع دستی هم مشغول به كار است، برخی از این كارگاهها را تعطیل كرد و از اداره اماكن برای آنها حكم پلمپ گرفت. چونكه از آنها مجوز دریافت نكرده بودند. ولی معاونت صنایع دستی استان تهران پا پیش گذاشت و اعلام نمود كه مقصر این اداره بوده كه در ارائه مجوز تعلل كرده و گرنه همه آنها مجوز فعالیت از اداره كل میراث فرهنگی استان تهران را دارند. با این وجود هنرمندانی كه در این سرا مشغول به فعالیت هستند، از اینكه فضایی را متعلق به خودشان دارند خرسندند. جمالپور كه ساخت و مرمت ساز را بر عهده دارد می گوید: تا قبل ار این در خانه كار می كردیم حالا اینجا آمده ایم و در كنار هنرمندانی هستیم كه قدر صنایع دستی را می دانند.ثریا رودگریان هنرمندی كه خراش روی مس را ابداع كرده در این زمینه به خبرنگار مهر درباره اینكه به نظر میرسد سرای هنر بازدیدكننده ای ندارد می گوید: مشتری های ما لازم نیست تنها به اینجا بیایند بسیاری از آنها سفارش كار می دهند و یا از جاهای دیگر مشتری خودمان را داریم. در این میان فروشگاهی نیز به تولیدات هنرمندان سندرم داون اختصاص پیدا كرده است تمام تولیدات آنها در این فروشگاه توسط خودشان و با همراهی خانواده هایشان به فروش می رسد آنها عضو انجمن سندرم داون هستند كه توانسته اند به توانایی تولید هنرهایی همچون گلدوزی، ساخت عروسك، نقاشی روی پارچه و... برسند.
حمزییان مدیر سرای هنر طرح ایجاد فضایی برای هنرمندان صنایع دستی را به مدیر مجتمع تجاری داد تا هنرمندان یك جا جمع شوند. چون دو سال پیش این بخش از مجتمع در اختیار طلافروشان بوده اما استقبالی از آن نشد به این علت كه غرفه بندی ها برای فروش طلا و جواهرات مناسب نبود. حالا اما می توان از این غرفه ها برای ایجاد كارگاههای زنده تولید صنایع دستی بهره برد و هر بخش از آنرا به هنرمندی داد تا همان جا هنر دستش را تولید نماید. حالا هم افراد یا در حال حكاكی روی سنگ هستند و یا در حال تعمیر سازهای موسیقی و یا فرش بافی و نقاشی، حكاكی روی مس و غیره.
او می گوید: قراردادهای ما با هنرمندان یك ساله است آنها در واقع متری 20 هزار تومان حق شارژ می دهند و 20 درصد نیز از محل فروش خود به مجموعه واریز می كنند. دراینجا كسی پول نقد به مغازه دار و هنرمند نمی پردازد در واقع صندوقی وجود دارد كه هر خریدار به آن مراجعه نموده و هزینه خریدش را می پردازد. او ادامه می دهد: مسئول مجتمع به هنرمندان این قول را داده كه در صورت استقبال، تا دو سه سال دیگر همین قرارداد را ادامه بدهد و این طبقه از مجتمع همواره به هنرمندان صنایع دستی تعلق داشته باشد.


منبع:

1398/07/23
15:27:05
5.0 / 5
4633
تگهای خبر: شهر , صنایع دستی , فروشگاه , مرمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912