فراجا گردشگری
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:

ثبت جهانی مجموعه تاریخی قطب الدین حیدر هویت تربت حیدریه را تغییر خواهد داد

ثبت جهانی مجموعه تاریخی قطب الدین حیدر هویت تربت حیدریه را تغییر خواهد داد به گزارش فراجا، خراسان رضوی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: مدیران شهرستان تربت حیدریه باید به دنبال ثبت جهانی مجموعه تاریخی قطب الدین حیدر در سازمان یونسکو باشند؛ چون که با این اتفاق هویت شهرستان تغییر خواهد نمود و این بزرگ ترین اتفاق برای این شهر است.


رضا صالحی امیری، در جلسه جمع بندی سفر یک روزه خود به شهرستان تربت حیدریه، با اعلان اینکه مجموعه فرهنگی - تاریخی قطب الدین حیدر که متعلق به چهار دوره تاریخی ایلخانی، تیموری، صفوی و قاجاری است و در سال ۱۳۱۰ به ثبت ملی رسیده است، اظهار داشت: این مجموعه اصلی ترین بنای میراث تاریخی تربت حیدریه است که در کنار احیا و مرمت بافت تاریخی این شهر ظرفیت ثبت جهانی را دارد.
وی افزود: سه اقدام اساسی بعد از اعزام و بازدید کارشناسان پژوهشکده دیرینه شناسی تهران باید در این رابطه صورت گیرد که این اقدامات در اولین مرحله شامل احیا، مرمت و بهسازی فضای داخل این مجموعه تاریخی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلان اینکه همچون مقاصد گردشگری، اماکنی است که در لیست جهانی یونسکو ثبت شده اند، از دست اندرکاران خواست تا بر مبنای یک برنامه مدون و نظارت مرمت گران با تجربه کار را انجام دهند تا در آینده تربت حیدریه هم تبدیل به یکی از مقاصد گردشگران بین المللی تبدیل گردد.
صالحی امیری با تکیه بر عدم دست اندازی و تجاوز به این حریم تاریخی، اظهار داشت: احیای بافت تاریخی شهر تربت حیدریه از مطالبات مهم این وزارتخانه است که بعد از بازدید هفته آتی کارشناسان این وزارتخانه از بافت تاریخی شهر، صورت جلسه ای بر مبنای قوانین و ضوابط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تنظیم خواهد شد.
وی اشاره کرد: ابتدا باید محدوده بافت تاریخی مشخص شود تا بعد از مصوب شدن در شورای عالی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به تصویب شورای عالی مسکن و شهرسازی هم برسد که بعد از آن با مطالعه مشاوران طرح جامع بافت تاریخی تربت حیدریه تهیه شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلان اینکه بر مبنای طرح مصوب، این وزارتخانه در زیرساخت های احیای بافت تاریخی کمک خواهد کرد، اضافه کرد: بخش خصوصی و یا مالکین بناهای تاریخی می توانند بنا را با کاربری مدنظر خود احیا کنند اما با هرگونه تغییر بعد از احیا مخالفت خواهیم کرد، همینطور در مورد حمام تاریخی حاجی رئیس باید در ابتدا مشکلات حقوقی آن مرتفع شود و سپس به سراغ مرمت و احیای آن رفت.
وی یکی از ضعف های شهر تربت حیدریه و موانع ماندگاری توریست و مسافر را عدم وجود هتل دانست و اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آماده همکاری و سرمایه گذاری بر روی خانه های تاریخی و راه اندازی هتل بوتیک با مشارکت شهرداری تربت حیدریه است تا شاهد بهره برداری از یک هتل در تربت حیدریه باشیم.
در جریان سفر یک روزه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تربت حیدریه هم دو اقامتگاه بومگردی در روستای گردشگری رودمعجن و دیگری در محل رباط طبسی و در مجموعه تاریخی قطب الدین حیدر با سرمایه گذاری بیشتر از ۲۰۰ میلیاردریال به بهره برداری رسید که با شروع به کار این دو مجموعه تعداد اقامتگاه های بوم گردی تربت حیدریه به ۱۶ عدد رسید.
بازدید از خانه صنایع دستی شهر بایگ بعنوان شهر ملی ابریشم کشی، مجموعه تاریخی قطب الدین حیدر و دیدار با هنرمندان صنایع دستی و فعالان حوزه گردشگری همچون برنامه های صالحی امیری بود.




منبع:

1403/10/03
10:27:12
0.0 / 5
9
تگهای خبر: اقامت , بافت تاریخی , توریست , دیرینه شناسی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912