فراجا گردشگری

داستان زوج ۱۸۰۰ ساله بعلاوه عكس

داستان زوج ۱۸۰۰ ساله بعلاوه عكس فراجا: پاییز بود، كارگران آب و فاضلاب درحال حفاری بودند كه دو اسكلت را در یك تابوت پیدا كردند. زن و مردی بازمانده از ۱۸۰۰ سال پیش.


به گزارش خبرنگار ایسنا، تابوت آبان سال پیش در یكی از محله های قدیمی شهر همدان پیدا شد، داخل بازار در خیابان «جراحان». كارگران آب و فاضلاب هنگام حفاری در عمق سه متری زمین به این تابوت سنگی رسیدند.
در شهر تاریخی مثل همدان هر بار كه زمین را می كنند به شئ پرارزش می رسند، نمونه اش میدان امام خمینی (ره) كه وقتی آن را برای ساخت فواره و حوض كندند كانال آب، اسكلت و چند پایه ستون و سنگ آسیاب پیدا كردند، ولوله ای در شهر راه افتاد كه گویی گنج پیدا شده است، برای همین بساط حفاری و كاوش را خیلی زودتر از آنچه كه باید جمع كردند. داستان خیابان جراحان هم شبیه همان بود. یگان حفاظت همدان تعریف كرد: روزی كه كارگران به تابوت رسیدند بازار و خیابان ها شلوغ شد، برای همین ناچار شدیم بلافاصله بعد از خروج تابوت، جای خالی آن را با خاك پُر نماییم.
زن و مرد كه قدمتشان همدوره با اشكانیان تخمین زده شده بعد از مطالعه به موزه همدان انتقال داده شدند. حالا به محض ورود به موزه هگمتانه می توان این زوج را كه در شیشه قاب گرفته شده اند، ملاقات كرد. آن ها كنار یكدیگر در یك تابوت خفته اند و یادآور اسكلت های عاشقی هستند كه تا كنون در ایران و ایتالیا پیدا شده اند.
راهنمای موزه داستان این زوج را این طور روایت می كند: این زن و مرد قدمتی در حدود ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ سال دارند كه با اختلاف زمانی مُرده اند اما در یك تابوت دفن شده اند. در واقع با یافتن این تابوت سنگی شاهد دفن خانوادگی و سنتی در دوره اشكانیان هستیم.
علی مالمیر ـ مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان ـ هم هنگام پیدا شدن این تابوت خانوادگی از مطالعاتی گفته بود كه نشان داده است در دوران تاریخی به خصوص دوران اشكانیان ایرانی ها فرهنگ تدفین خانوادگی داشته اند و برای زنان ارزش و احترام خاصی قائل بودند.


از اسكلت ها فرودین ماه امسال برای بازدید عموم رونمایی شده است. به قول راهنمای موزه طول تابوت آن ها ۱۹۰ سانتی متر به عرض ۵۰ سانتی متر و عنق ۳۰ سانتی متر است كه اسكلت زن در آن به پهلو دفن شده و دو النگو از جنس مفرغ در دست دارد. جنس تابوت هم از سنگ آهك است.
در آرامگاه شیشه ای این زوج در موزه هگمتانه تلاش شده با قرار دادن ظروف سفالی همدوره با اسكلت ها، شیوه دفن اجساد در دوره اشكانیان تا حدی به تصویر كشیده شود. راهنمای موزه برای مخاطبان تعریف می كند كه این كوزه ها با آب و غذا پر می شد چون كه بنا به باور مردم آن دوره، متوفا در زندگی بعدی به آن نیاز داشتند.
از حفاری تصادفی خیابان جراحان همدان آنچنان كه یگان حفاظت به ایسنا می گوید: همین یك تابوت با اسكلت های درونش بیرون كشیده شده است.
اما یافته های باستان شناسان نشان داده است در زمان اشكانیان در كنار تابوت معمولا اشیای دیگری در رابطه با زندگی روزمره متوفی دفن می شد. اجساد هم در در خاك و یا در گورها و تابوت های سنگی قرار داده می شدند، شیوه تدفین هم به صورت كشیده، جمع شده (چنباتمه ای) و یا تاق باز بود.









1397/06/22
17:22:43
5.0 / 5
5244
تگهای خبر: باستان شناس , حفاری , شهر , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912