فراجا گردشگری

کشف شهری بزرگ در مصر

کشف شهری بزرگ در مصر فراجا: یک سکونتگاه متعلق به حدود 3400 سال پیش در نزدیکی دریای مدیترانه در مصر کشف شده است.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، باستان شناسان در مصر بقایای یک شهر «بزرگ» ۳۴۰۰ ساله مربوط به دوره «پادشاهی نوین» را کشف کرده اند که احیانا توسط پدر «توت عنخ آمون» تولید شده و بعدها توسط «رامسس دوم» گسترش یافته است.

«لایوساینس» نوشت، این سکونتگاه در محوطه ی «Kom el-Nugus» واقع در شمال مصر، حدود ۴۳ کیلومتری غرب «اسکندریه»، روی یک خط الرأس صخره ای میان دریای مدیترانه و دریاچه «مریوط» کشف شده است. قبل تر، مصرشناسان بر این باور بودند که این مکان پیش از دوره های تاریخی مشخصی، یعنی زمانی که یونانیان سکونتگاه و گورستانی در آنجا، حدود سال ۳۳۲ قبل از میلاد و در دوران هلنیستی مصر بنیان نهادند، هنوز مسکونی نشده بود.
برمبنای مقاله ای که در ۲۳ ژانویه در نشریه Antiquity انتشار یافته است، محققان این سکونتگاه قدیمی تر مصری را هنگامی یافتند که درحال مطالعه روی سکونتگاه یونانی بودند. کشف غیرمنتظره خشت هایی مربوط به دوره «پادشاهی نوین» (حدود ۱۵۵۰ تا ۱۰۷۰ قبل از میلاد) قدیمی ترین سکونتگاه شناخته شده مصری در شمال دریاچه «مریوط» را آشکار کرد.

بگفته نویسنده این مقاله، «سیلوَن دِنین» (Sylvain Dhennin)، دیرینه شناسی از مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه (CNRS)، دقیقاً معین نیست این سکونتگاه چقدر بزرگ بوده اما او گفته است: «کیفیت بقایا و سازمان یافتگی آنها پیرامون یک خیابان، ممکنست نشان دهنده سکونت در مقیاسی نسبتاً وسیع باشد.» خیابان به شکلی طراحی شده بود تا آب سطحی را تخلیه کرده و از فرسایش سازه ها توسط آب پیشگیری کند.

«دِنین» توضیح داد: در اینجا معبدی وجود داشت که توسط فرعون رامسس دوم تولید شده بود، همین طور شواهد بناهای خاکسپاری خصوصی که در آنها به پرسنل نظامی اشاره شده است. اگر این سکونتگاه واقعا ماهیتی نظامی داشته، احتمال دارد که دارای دیواری مستحکم و ساختمان های اداری نیز بوده باشد.

یکی از یافته های جالب توجه در این مکان، مُهری روی قسمتی از یک خمره است که نام «میریت آتون» (Merytaton) روی آن قرار دارد. «میریت آتون» دختر فرعون «آخناتون» (سلطنت از ۱۳۴۹ تا ۱۳۳۶ قبل از میلاد) و همسرش «نفرتیتی» بود. آخناتون یک انقلاب مذهبی به راه انداخت که تلاش داشت دین مصر را حول پرستش «آتون» متمرکز کند. پسرش، «توت عنخ آمون» (که حدودا از ۱۳۳۶ تا ۱۳۲۷ قبل از میلاد سلطنت کرد)، بعدها دین چندخدایی سنتی مصر را بازگرداند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

«توت عنخ آمون» را بیشتر بشناسید

بگفته «دنین» این امکان وجود دارد که این سکونتگاه در دوران سلطنت آخناتون بنیان نهاده شده باشد.

کاوش ها در این محل بازهم ادامه دارد و «نین» اظهار داشت که ممکنست به شناسایی اندازه واقعی سکونتگاه و زمان دقیق بنیان گذاری آن کمک کنند.



منبع:

1404/01/25
12:05:22
0.0 / 5
22
تگهای خبر: باستان شناس , دیرینه شناسی , شهر , طراحی
این پست فراجا را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این پست فراجا
نظر شما در مورد این پست فراجا
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
پربیننده های فراجا

پرچالشهای فراجا

جدیدترینهای فراجا

فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1404

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912

فراجا، بهترین جاها، مناسب ترین هزینه ، با فراجا سفر آسان را تجربه کنید.