فراجا گردشگری
پیام وزیر میراث فرهنگی به جشنواره چندرسانه ای میراث؛

معرفی آثار و عناصر فرهنگی عمود خیمه وفاق ملی است

معرفی آثار و عناصر فرهنگی عمود خیمه وفاق ملی است به گزارش فراجا، وزیر میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری در پیامی به جشنواره بین المللی میراث فرهنگی در شیراز اظهار داشت: معرفی آثار و عناصر فرهنگی، عمود خیمه وفاق ملی است.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، سید رضا صالحی امیری در پیامی به جشنواره بین المللی میراث فرهنگی که در شیراز درحال برگزاری است، اظهار داشت: معرفی این آثار و عناصر فرهنگی، عمود خیمه وفاق ملی است، چونکه سخن گفتن از آستانه فرهنگ، باطل السحر نقار و متضمن رفاقت و ارادت در کشور است.
متن این پیام به این شرح است:
فرهنگ ایرانی همان دانایی مردمان این سرزمین در اهلیت یافتن با محیط اطرافشان است و شناخت آن تنها با ملاقاتِ میراث فرهنگی حاصل می شود.
به تعبیری مواریث فرهنگی ملموس و ناملموس این سرزمین، آینه پیش روی فرهنگ هستند که وجوه ارزش های مادی و معنوی را به تصویر می کشند. شناخت و معرفی میراث فرهنگی تنها با دیداری از جنس یکی شدن و در محضر آن قرار گرفتن حاصل می شود و تنها راه رجوع به اصالت ها، همین دیدار و ملاقاتی است که منجر به آگاهی بخشی می شود. هر خشت مسجد مدرسه آقابزرگ کاشان، هر بیت سعدی، هر ردیف موسیقی و هر نقش و نگاری که در آثار موزه ای شاهد آن هستیم، بازتاب و طنینی از بنیادها و ریشه های فرهنگ ایران است که با تکیه و اعتماد بر معنای آن، می توانیم بهترین مسیر و مدار را برای طی طریق آینده متصور شویم.
بی شک معرفی سرزمین ایران از رزونه میراث فرهنگی، تداعی کننده مقرب ترین مفهوم به حقیقتِ ایران است. ایرانی که شناخت آن، گاه با حافظ، بوعلی و نظامی و یا نوروز و شاهنامه و یا گاه با آثار معماری به جا مانده از پیشینیان حاصل می شود. معرفی این آثار و عناصر فرهنگی، عمود خیمه وفاق ملی است، چونکه سخن گفتن از آستانه فرهنگ، باطل السحر نقار و متضمن رفاقت و ارادت در کشور است.
میراث فرهنگی به مثابه پلی است برای گفتگو و یکرنگی، که با طرح مشترکات می تواند بر کدورت ها چیره آید. نظامی گنجوی نه در ایران متولد شده و نه مدفون؛ اما یکی از مظاهر فرهنگی ایران است. ایوان مدائن و یا طاق کسری نیز در گستره جغرافیای سیاسی ایران امروزی نیست اما یکی از مؤلفه های شناخت و معرفی ایران است. این مساله نشان میدهد که ایران مفهومی فرهنگی است که از حدود سیاسی آن بسیار پهناورتر است و گفت و گوی ملت ها از این محضر و با اشتراک های فرهنگی در میان، مسبب امنیت و مرافقت جهانی می شود.
نگاه از دریچه میراث فرهنگی، کرانه واسع و مبسوطی را در نظرها و در ورای جنبه های کالبدی آثار می گشاید، به همین دلیل معرفی صحیح آثار و عناصر فرهنگی می تواند پرده از روی آثار تاریخی بردارد تا دلالت ها و شهادت هایی که در پس پرده پنهان شده اند، آشکار شوند و سخن از ناگفته ها گویند. چونکه در هر اثر تاریخی، قسمتی از فرهنگ ایرانی نهفته است و این روایتگری و بازنمایی است که با به کارگیری رسانه ها و تکنولوژی های جدید، می تواند آحاد جامعه را با حقیقت و عمق این فرهنگ آشنا سازد و به تعبیری میراث فرهنگی، رسانه صادق و بدون تحریف فرهنگ ایرانی اسلامی است.
به این مدلول که آثار و عناصر برجا مانده از پیشینیان، حاوی پیامی است که باید رسانده شود و از قضا همین پیام رسانی است که میراث فرهنگی را به ثروت و ارزش تبدیل می کند. مادامی که جامعه، پیامی از میراث فرهنگی ایرانی دریافت نکنند، این آثار نقش مؤثری در چرخه حیات این سرزمین ایفا نخواهند کرد.
جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی، فرصتی باارزش است تا این دارایی غیرقابل تکرار را از نظر دیگر معرفی نماییم تا ارزش این دارایی منحصربه فرد به نحو احسن درک شود. سومین دوره این جشنواره که به همت همکاران محترم معاونت میراث فرهنگی و به میزبانی استان فارس برگزار می شود، بستری برای معرفی و آموزش میراث فرهنگی ایران را فراهم آورده و با بهره گیری از ابزارهای چندرسانه ای، پیوند و مواصلت عمیق تری بین آحاد جامعه جهت حفاظت و صیانت مطلوب تر و مردمی سازی آن برقرار می سازد.
این جشنواره، ابزاری برای تقویت وحدت و همبستگی ملی، معرفی چهره واقعی از ایران اسلامی در جامعه جهانی و مردمی سازی و جریان سازی امر حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی و تاریخی ایران است و امید که شاهد آثار استوار و ثمین آن سطح جامعه باشیم.
لازم به ذکر است سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی از تاریخ ۱۵ لغایت ۱۸ آبان با موضوع معرفی هنر صنایع دستی و آثار میراث فرهنگی فارس در قالب فیلم، سریال، مستند، عکس، پادکست با حضور هنرمندان سراسر کشور در شیراز شروع شده است.


منبع:

1403/08/17
11:55:22
0.0 / 5
221
تگهای خبر: آموزش , اثر تاریخی , جشنواره , حفاظ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912