فراجا گردشگری

سرنوشت عمارت در اجاره ی عباس ایروانی چه می شود؟

سرنوشت عمارت در اجاره ی عباس ایروانی چه می شود؟ به گزارش فراجا، بازداشت «عباس ایروانی» از گروه عظام با حکم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی، سرنوشت عمارت قاجاری مسعودیه در تهران را که در اجاره هلدینگ او بود، با ابهام مواجه کرد. با این حال، رئیس صندوق حفظ و احیا می گوید: «پروژه عمارت مسعودیه ربطی به شخص آقای ایروانی ندارد.»


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، عمارت قاجاری مسعودیه که در خیابان اکباتان در بهارستان تهران واقع شده است، متعلق به مسعود میرزا ملقب به «ظل السلطان» فرزند ناصرالدین شاه بود. این عمارت به همراه «سرای عامری ها» در کاشان و «کاروانسرای وکیل» در کرمان در سال ۱۳۸۹ ظرف یک مزایده از جانب صندوق حفظ، احیا و بهره برداری از آثار تاریخی و فرهنگی (وابسته به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) به شرکت سرمایه گذاری «عظام» به مدت ۵۹ سال واگذار شد.
سرای عامری ها در کاشان بعد از مرمت به هتل تبدیل گشته و به قول رئیس صندوق حفظ و احیا، این هتل طبق قرارداد قبلی به فعالیت خود ادامه می دهد، اما کاروانسرای وکیل در کرمان به علت آنکه گروه عظام به تعهداتش در مرمت و احیای این بنا مطابق قرارداد اقدام نکرده بود، در سالهای پیش فسخ قرار داد شده و به سرمایه گذار دیگری واگذار شده است.
گروه عظام طبق همان قرارداد سال ۱۳۸۹ مکلف شده بود عمارت مسعودیه را در ۳ سال مرمت کند، اما ۶ سال بعد از واگذاری این بنای فاخر قاجاری به سرمایه گذار، صندوق حفظ، احیا و بهره برداری از آثار تاریخی و فرهنگی با طرح این ادعا که عمارت در این سال ها نه تنها مرمت نشده، بلکه در وضعیت بسیار بدتری قرار گرفته و خارج از تعهدات برای امور غیر اجاره داده شده و بدون مجوز کاوش شده است، از شرکت عظام شکایت نمود و در سال ۹۵ برای تنفیذ فسخ این قرارداد اقدام نمود. بعد از آن و تا حالا، گروه عظام از این عمارت خارج شده است و صندوق حفظ، احیا و بهره برداری از آثار تاریخی و فرهنگی ساکن این عمارت شد.
با شکایت و پیگیری حقوقی شرکت عظام و همینطور صندوق، بعد از گذشت حدود ۶ سال، حکم دادگاه به نفع سرمایه گذار و گروه عظام صادر شد و در فروردین ماه ۱۴۰۲ رسما اعلام گردید که عمارت مسعودیه برای بهره برداری با تغییراتی در قرارداد اولیه و همینطور مدت اجاره به عظام برگردانده شده است.


در آذرماه سال ۱۴۰۲، شهاب طلایی ـ مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی ـ به خبرنگاران اطلاع داد که «صندوق بزودی مسعودیه را تخلیه می کند و این مجموعه در فضایی به دور از هیاهو درحال مرمت است و سرمایه گذار درصدد تسریع روند مرمت است و کارگاه های آن فعال شده اند. صندوق توسعه و احیا هم بزودی به مکان دیگری منتقل خواهد شد. مرمت اضطراری و تجهیز حیاط پشتی را هم در دست داریم.»
اما با بازداشت عباس ایراوانی با حکم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی، بار دیگر سرنوشت این عمارت با ابهام و حاشیه مواجه گردید. با این وجود، شهاب طلایی، مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، در رابطه با سرنوشت عمارت مسعودیه، درحالی که قرار بود از حضور این صندوق بزودی تخلیه شود و در اختیار سرمایه گذار قرار گیرد و در پاسخ به پرسشی در رابطه با احتمال تاخیر در تخلیه این عمارت با عنایت به حکم بنیانگذار این هلدینگ، به ایسنا این جمله را اظهار داشت: «تا زمانیکه روی همه چیز توافق نشود، روی هیچ چیز توافق نشده است.»
او افزود: «ما باید همه چیز را با هم توافق نماییم و پروژه عمارت مسعودیه ربطی به شخص آقای ایروانی ندارد؛ ما با شرکت عظام مواجه می باشیم.»
طلایی در پاسخ به پرسش که آیا در موعد مقرر مسعودیه تخلیه و به سرمایه گذار واگذار می شود؟ تصریح کرد: «اگر همه منافع و تکالیف قانونی صورت گیرد و روی همه چیز توافق نماییم، می توانیم مسعودیه را تخلیه نماییم، ولی تا وقتی که در رابطه با همه چیز توافق نشود، روی هیچ چیز توافق نشده است.»


تخریب های مسعودیه در سال هایی که در انتظار نتیجه دادگاه بود و به حال خود رها شده بود، تشدید شده است. به قول طلایی، سرمایه گذار مدتی است مرمت اضطراری روی این بنا را شروع کرده است. مشاهدات ایسنا نشان داده است مرمت از دیوار بیرونی آن که شکم داده بود و همینطور پنجره های ارسی و تزئینات جداره بیرونی این عمارت، شروع شده است. پیشبینی صندوق آن است که این مرمت اضطراری تا ۳ ماه زمان ببرد، اما مرمتگرانی که در این عمارت مشغولند احتمال می دهند مرمت اضطراری بنا شاید تا ۶ ماه دیگر تمام شود. این درحالی است که مرمت اصلی بنا هنوز آغاز نشده است.
مرمت جداره بیرونی عمارت مسعودیه که شکاف برداشته بود


منبع:

1403/02/05
12:34:45
0.0 / 5
370
تگهای خبر: صنایع دستی , گردشگری , مرمت , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912