معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری :
صدور مجوز خانه مسافرها تاییدمحور شد
به گزارش فراجا، معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری از صدور مجوز خانه مسافر بصورت تاییدمحور آگاهی داد و اظهار داشت: با تأییدمحور شدن مجوز خانه مسافرها، ساماندهی فعالیت این تاسیسات در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش فراجا به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، اسماعیل برات اضافه کرد: با پیگیری های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خانه مسافر در زمره مجوزهای تأیید محور قرار گرفت و به تصویب هیأت وزیران رسید.
وی با اشاره به مصوبات هیأت مقررات زدایی درباره ی خانه مسافر اشاره کرد: در اواسط سال ۱۴۰۱، هیأت مقررات زدایی بهبود محیط کسب وکار در شصت و هفتمین جلسه خود، با وجود مخالفت صریح وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز خانه مسافر را بصورت ثبت محور مصوب کرد و این مساله سبب مشکلات زیادی برای حوزه گردشگری شد.
برات درباره ی مشکلات ثبت محور بودن صدور مجوز خانه مسافر توضیح داد: از همان ابتدا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام نمود که این مصوبه هم به لحاظ حقوقی و قانونی، هم از حیث فنی و تخصصی اشکال دارد، همین طور از حیث اجرائی دارای ابهام و چالش است و با بوجودآوردن پریشانی در اداره امور صنعت توریسم، تبعات اقتصادی، امنیتی و اجتماعی بی شماری را به همراه خواهد داشت.
معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری درباره ی مصوبه هیأت مقررات زدایی درباره ی خانه مسافر اظهار داشت: به لحاظ حقوقی و برمبنای نص صریح قانون، مصوبات هیأت مقررات زدایی در جایی که با قانون یا تصویب نامه های دولت در تعارض باشد، نیازمند تصویب و تأیید مرجع مربوطه خواهد بود. پس وقتی شرایط صدور مجوز خانه مسافر در بخشنامه مصوب هیأت وزیران تصویب شده است، مصوبه هیأت مزبور بدون تأیید و تصویب هیأت وزیران نمی توانست قابلیت اجرائی داشته باشد.
وی اشاره کرد: از طرف دیگر ماده ۷ مکرر قانون تسهیل کسب وکار مصوب ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی مقرر کرده است که لیست مجوزهای تأییدمحور در رابطه با سلامت، محیط زیست، بهداشت عمومی و مسائل اجتماعی باید به تصویب هیأت وزیران برسد و بعد از آن سایر مجوزها بطور خودکار ثبت محور تلقی می شوند. پس با پیگیری های وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوشبختانه خانه مسافر همانند سایر تأسیسات و کارهای گردشگری در زمره مجوزهای تأییدمحور قرار گرفت و بعد از تصویب هیأت وزیران در ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ از طرف معاون اول رییس جمهوری برای اجرا ابلاغ گردید.
برات با اشاره به اهمیت این واحدهای اقامتی، اضافه کرد: خانه مسافر واحد اقامتی مستقل با کاربری مسکونی و مالکیت خصوصی است که به لحاظ عرفی و حقوقی قابل سکونت بوده و همانند سایر مصادیق تأسیسات گردشگری بعد از دریافت پروانه بهره برداری، مجاز به پذیرش و اسکان گردشگران بوده و در روزهای پیک سفر (نوروز و تابستان) که به سبب ازدحام یک باره مسافران، ظرفیت هتل ها و سایر تأسیسات گردشگری تکمیل می شود، می توانند پاسخگوی نیاز گردشگران باشند.
معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به مشکلات اعلانی شدن مجوز خانه مسافر، اظهار داشت: مجوز واحد اقامتی با سایر صنوف متفاوت بوده و از حساسیت بالایی برخوردارست. مردم به اعتماد مجوز و پروانه صادره از طرف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به همراه خانواده در خانه مسافرها اقامت می کنند و ثبت محور بودن آن تبعات زیادی همچون، فقدان شرایط ایمنی و بهداشتی، مسئولیت های ناشی از فروش ملک و واگذاری آن به غیر، عدم ثبت اطلاعات مسافر، عدم امکان نظارت بر نرخنامه و مقابله با گران فروشی را می تواند به همراه داشته باشد، که با تأیید محور شدن مجوز اینگونه واحدها، ساماندهی مجدد فعالیت این قبیل تأسیسات گردشگری در دستور کار قرار گرفته و با اصلاح پروسه درگاه ملی مجوزها، انتظار می رود مسائل و چالش های این بخش مرتفع شود.
منبع: فراجا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب