فراجا گردشگری
جادوی زمین در سیستان و بلوچستان؛

صنعت توریسم دریایی در سواحل مکران رونق می گیرد

صنعت توریسم دریایی در سواحل مکران رونق می گیرد به گزارش فراجا، گردشگری دریایی به علت احتیاج به زیرساخت های ویژه و تا حدودی ناشناخته بودن آن برای مردم و مسؤلان، مورد غفلت بسیار بوده، اما مسؤلان اعلام نموده اند این بخش در سواحل مکران رونق می گیرد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: صنعت توریسم بزرگترین و متنوع ترین صنعت در دنیا به حساب می آید، خیلی از کشورها این صنعت پویا را بعنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال و رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی می دانند و بر همین مبنا یکی از راهبردهای لازم که امروزه در اکثر کشورهای جهان مورد استفاده قرار گرفته، توسعه و گسترش گردشگری در نواحی محروم و دارای پتانسیل گردشگری می باشد.
سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی در امتداد سواحل مَکُران از استعداد بالقوه ای برای توسعه توریسم و گردشگری دریایی برخوردار می باشد که بهره گیری از این ظرفیت خود عاملی مهم برای رشد اقتصادی این استان به حساب می آید.

صنعت گردشگری و توریسم جزو صنایع سودآور به شمار می آید، به صورتی که منبع درآمد اصلی برخی کشورها، فعالیتهای گردشگری و توریسم است، از سویی چند دهه ای است که شاهد رشد صنعت توریسم در همه جای دنیا هستیم.

صنعت توریسم کشور با همه مزیت هایی که دارد سال هاست افتان و خیزان در کنار سایر بخش های اقتصادی کشور به حرکت خود ادامه داده، اما هیچگاه حرفی برای گفتن نداشته و این در حالیست که جاذبه های گردشگری ایران در دنیا منحصر بفرد، بی نظیر و زبانزد خاص و عام است.

از سویی در کارزار گردشگری، آب های بسیار تمیز و سواحل طولانی دریای عمان، بعنوان بهترین و بیشترین پتانسیل سرمایه گذاری صنعت توریسم در اختیار کشورمان قرار گرفته که میتوان با کمی دقت و مدیریت در جهت آماده سازی زیرساخت های گردشگری از هر متر مربع آن درآمد به دست آورد و بازار اشتغال منطقه را رونقی دو چندان داد، اما متأسفانه سهم اقتصادی صنعت توریسم ایران که طولانی ترین سواحل را به خود اختصاص داده بسیار کمتر از دیگر همسایگان جنوبی خود که هرکدام شاید کوچک تر از یک استان ایران باشند، بوده است.

دراین میان از گردشگری دریایی، به علت نیاز به ایجاد زیرساخت ها و امکانات بیشتر و همینطور تا حدودی ناشناخته بودن آن برای مردم و مسؤلان، بیشتر غفلت شده است.

البته شاید این ذهنیت ایجاد شود که گردشگری دریایی در کشورهای خارجی متفاوت با ایران اسلامی است اما نکته این است که گردشگری دریایی
در کشور اسلامی ایران هم می تواند در قالب موازین اسلامی و اجتماعی حاکم بر جامعه و حتی فرهنگ بومی مردم منطقه رونق یابد، اتفاقاً به این علت که ایران از امن ترین کشورهای دنیا در بحث گردشگری و از مقیدترین کشورها در بحث رعایت مسائل اخلاقی است، این صنعت بهتر از هر جای دنیا می تواند در قالب موازین اخلاقی رشد و توسعه یابد.
صنعت گردشگری دریایی در سواحل مکران رونق می گیرد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان وبلوچستان ضمن اشاره به این که توسعه سواحل مکران، دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی است که از آن بعنوان گنج پنهان یاد می کنند، اظهار داشت: به دنبال آن هستیم در کناره های سواحل مکران بتوانیم بوم گردی هایی را با حضور سرمایه گذاران راه اندازی نماییم.
علیرضا جلالزایی در گفتگو با خبرنگار مهر، اضافه کرد: سرمایه گذاران برای بهره مندی از این ظرفیت می توانند در هر یک از زیرساخت های گردشگری مانند مجتمع ها و تفریحگاه های گردشگری، بوم گردی ها، رستوران ها و تالارهای پذیرایی فعالیت کنند و ما هم برای آنها فرش قرمز پهن می نماییم و در این فرش قرمز حتما آنها را همراهی خواهیم کرد که بخشی از این حمایت ها در چارچوب عرضه تسهیلات است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در زمینه گردشگری دریایی اداره کل میراث فرهنگی سیستان وبلوچستان آماده است از سرمایه گذارانی که علاقمند هستند در زمینه سرمایه گذاری در گردشگری دریایی ورود کنند، حمایت کند، یکی دیگر از این حمایت ها فراهم کردن مجوزهای لازم و تسهیل در امور است تا سرمایه گذاران بتوانند با این مجوزها کارکرد و زیرساخت های گردشگری را توسعه دهند.
وی اظهار داشت: به دنبال آن هستیم تا کشتی که قبلاً بین کشور ایران و عمان درحال رفت و آمد بود و مسافران را جابجا می کرد، باردیگر راه اندازی نماییم، در این حوزه مشکلاتی بر سر راه بود که رفع شد.
وی تصریح کرد: اگر به دنبال آن هستیم که اقتصاد کشور و به تبع آن سیستان و بلوچستان فعال تر و پویاتر شود، باید چراغ گردشگری را از دریا روشن نماییم.
جلالزایی افزود: باید فانوس گردشگری دریایی را بگونه ای روشن نماییم که این فانوس دید خیلی خوب و همگانی برای همه باشد تا سرمایه گذاران ورود کنند.
وی اظهار داشت: بندر چابهار بعنوان تنها بندر اقیانوسی ایران دارای جذابیت ها و جاذبه های بسیار خوبی است که باید آنها را قدر بدانیم و سرمایه گذاران واقعی را جذب نماییم.

این مقام مسئول عنوان کرد: در زمینه پشتیبانی از سرمایه گذاران تسهیلگری می نماییم تا مبادا بروکراسی های اداری سبب خستگی و فرار سرمایه گذاران شود.
جلالزایی اضافه کرد: امروز نگاه ما نگاه گردشگری دریایی است، به مرور زمان گردشگری دریایی در سیستان و بلوچستان و در کشور جایگاه خویش را پیدا خواهد نمود و چه خوب که چراغ گردشگری دریایی از این استان روشن شود.
سواحل متمایز و متفاوت مکران با طول ۵۴۱ کیلومتر بکر و دست نخورده است
رضا گنجعلی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان هم در گفتگو با خبرنگار مهر، اضافه کرد: سواحل مکران که به فرموده رهبر انقلاب «گنج پنهان» کشور است با داشتن قابلیت های فراوان و قرار داشتن در موقعیت جغرافیایی ویژه از اهمیت بالای استراتژیکی برای ایران برخوردار می باشد و از این حیث، تاکید فرمانده معظم کل قوا بر احیای نام تاریخی مکران و توسعه این سواحل نشان از هوشمندی، دقت نظر و نگاه عمیق ایشان در مسائل منطقه و جهان دارد.
وی خاطرنشان کرد: سواحل متمایز و متفاوت مکران با طول ۵۴۱ کیلومتر بکر و دست نخورده است، از طرفی یکی از خصوصیت های سواحل مکران تلاقی کویر، تالاب، کوه و جنگل با دریا است.
گنجعلی افزود: برای فعال سازی مسافرت های دریایی مبادرت به خرید دو کروز «کشتی مسافرتی» شده که در ابتدا گردشگری داخلی ایران را بین جزایر و سواحل این استان با استانهای بوشهر و هرمزگان فراهم آورد و در مرحله بعد گردشگری خارجی بین کشورهای حاشیه اقیانوس هند با سواحل مکران را فراهم سازد.


منبع:

1402/04/07
19:26:41
0.0 / 5
353
تگهای خبر: بازار , توریسم , جاذبه , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912