فراجا گردشگری

استرداد ۲۹ شی ء تاریخی از فرانسه به ایران

استرداد ۲۹ شی ء تاریخی از فرانسه به ایران به گزارش فراجا ۲۹ شی ء استردادشده از فرانسه در موزه ملی ایران به معرض نمایش گذاشته شد. قدمت این آثار از پنج هزار سال پیش تا دوره اسلامی است.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، جبرئیل نوکنده ـ رئیس موزه ملی ایران ـ درباره چگونگی شناسایی و برگرداندن این آثار تاریخی به ایران، توضیح داد: این آثار توسط نوادگان یکی از سفرای فرانسه که در زمان جنگ جهانی دوم در ایران سفیر بود و این اشیاء را با خود خارج کرده و به فرانسه برده بود، به ایران اهدا شده است. با تلاشهای رایزن فرهنگی ایران در فرانسه این آثار تحویل گرفته شد.
وی همینطور درباره خاستگاه این اشیا تاریخی اظهار داشت: فعلاً نمی توان محوطه هایی را که این آثار به دست آمده اند مشخص کرد، اما شبیه به آثار محوطه های شوش، سیلک و تخت جمشید هستند که با تحویل گرفتن آنها، کارشناسان اصالت سنجی آثار را انجام خواهند داد.

از سفال پنج هزارساله عصر مفرغ تا پیکرک سفالی دوره اسلامی
مرتضی ادیب زاده ـ مدیرکل موزه ها ـ در مراسم نمایش این آثار استردادی از فرانسه، اظهار داشت: این ۲۹ شی ء شامل ظرف سفالی لوله دار متعلق به دوره آهن اول، پیکرک های سفالی دوره ایلام میانه، ظرفی از جنس قیر طبیعی دوره ایلام میانه، پیکرک سفالی دوره اسلامی، دوات سفالی لعابدار دوره سلجوقی و بشقاب سفالی دوره اشکانی است. قدیمی ترین ش ء یک قطعه سفال دوره عصر مفرغ است که حدود پنج هزار سال قدمت دارد.
وی در ادامه درباره پیگیری بازگشت اموال تاریخی ایران در خارج از کشور، توضیح داد: اداره کل موزه ها یک بخش تخصصی برای پیگیری پرونده های استردادی دارد که مبحث قاچاق اموال فرهنگی ـ تاریخی را پی گیری می کند. همینطور با پلیس اینترپل و رایزن های فرهنگی سفارتخانه ها هماهنگی می نماییم و امیدواریم بتوانیم پرونده هایی را که باز هستند به نتیجه برسانیم.
به قول مدیرکل موزه ها، بخشی از این آثار استردادی بعد از نمایش در موزه ملی ایران، در این موزه باقی می ماند و تعدادی دیگر به موزه رضا عباسی انتقال داده خواهد شد.

۴۰ هزار شی ء تاریخی به ایران بازگشته
سعید اوحدی ـ معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در مراسم افتتاحیه نمایشگاه اشیاء استردادی از کشور فرانسه بیان نمود: امروز شاهد اتفاق مهمی هستیم، استرداد ۲۹ قلم شیء تاریخی از دوره های مختلف که قدمت بعضی از آنها به پنج هزار سال قبل باز می گردد و منحصر به فرد است. این اشیاء به همت وزارت امور خارجه، دستگاه دیپلماسی کشور، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاونت میراث فرهنگی و اداره کل موزه ها، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در پاریس به کشور بازگردانده شد.
او خاطرنشان کرد: از دوره های گذشته حرکات خوبی برای استرداد اشیا تاریخی شروع شده است. ۱۹ پرونده مهم داشتیم که شامل ۴۰ هزار شی ء تاریخی بود و با پیگیری هایی که وزارت میراث فرهنگی و وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داشتند، این آثار که بخشی از فرهنگ و تمدن کشورمان است، به ایران بازگشت.
اوحدی اظهار داشت: در ماه های گذشته شاهد شتاب جدی در بازگشت آثار تاریخی هستیم. این آثار فقط شی ء تاریخی نیستند و بخشی از فرهنگ و تمدن ما هستند، بازگشت این آثار اقدام جدی برای تقویت هویت ملی ما است.

ماموریت ۸۰ نمایندگی ایران در خارج برای شناسایی و استرداد آثار تاریخی
محمدعلی کیانی ـ مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانی ها خارج از کشور ـ در این مراسم که چهارشنبه ۱۷ فروردین ماه در موزه ملی ایران برگزار شد، اظهار داشت: این آثار از جانب رایزن فرهنگی ایران در پاریس و با مذاکراتی که رایزن فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پنج ماه با نوادگان «شارل دوگل» داشتند، به کشور بازگشت.
او اظهار نمود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بعنوان متولی تمام فعالیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، به ۸۰ نمایندگی ایران در ۶۵ کشور تاکید کرد، یکی از شرح وظایف آنها، شناسایی آثار و اشیا تاریخی فرهنگ و تمدن ایران است که باید در دستور کارشان قرار بگیرد. رایزن های فرهنگی ما درحال انجام آن هستند و هماهنگی های لازم هم انجام شده است.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانی ها خارج از کشور اظهار داشت: رایزن های فرهنگی ما در برخی از کشورها در حال شناسایی تعداد دیگری از آثار هستند، پس از مذاکرات و اقداماتی که در این حوزه انجام می شود، این موارد را اعلام خواهیم کرد.
نمایشگاه آثار استردادی از فرانسه تا آخر فروردین ماه ۱۴۰۱ در موزه ملی ایران برپا است. موزه ملی در خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر واقع شده است.



1401/01/18
12:32:50
0.0 / 5
576
تگهای خبر: دستگاه , سفر , صنایع دستی , فرهنگ و تمدن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912