رئیس پژوهشكده مردم شناسی مطرح كرد؛
برگزاری كارگاه بین المللی مردم شناسی با همكاری دانشگاه آلمان
علیرضا حسن زاده در تشریح کارهای پژوهشکده مردم شناسی اظهار داشت: پژوهشکده مردم شناسی در سال 1399 یکی از فعال ترین سالهای خودرا با بهره گیری از فضای مجازی پشت سر گذاشت.
به گزارش فراجا به نقل از مهر، رئیس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه، با اشاره به برگزاری شش همایش توسط این مرکز که در سه همایش، برگزار کننده اصلی و در سه همایش جز مشارکت کنندگان اصلی بوده اضافه کرد: حال آنکه در سال ۱۳۹۸ پژوهشکده مردم شناسی سه همایش علمی برگزار کرده است.
به گفته او، همایش بین المللی «پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونا بر حوزه های میراث میراث فرهنگی و گردشگری صنایع فرهنگی خلاق و هنرهای سنتی» که در سامانه جهان اسلام ثبت شده و با حضور محققانی از کشورهایی چون هند، فرانسه، آلمان، آمریکا، ایتالیا، ترکیه، تاجیکستان، افغانستان و …همراه بود با اهمیت ترین همایش برگزار شده توسط پژوهشکده مردم شناسی در سال ۱۳۹۹ بوده است.
حسن زاده با اشاره به اینکه این همایش با ۴۷ سخنرانی و ۷۳ پیش نشست در قالب سخنرانی علمی اساتید و پژوهشگران مختلف از فروردین سال ۱۳۹۹ همراه بوده اشاره کرد: این رویداد با مشارکت اصلی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و دانشگاه هایی چون دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه مازندران، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبایی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی انجام شد.
رئیس پژوهشکده مردم شناسی همایش های ملی «یلدا در آئینه فرهنگ و تمدن کهن ایران» و «نوروز و فرهنگ شادمانی» را دو همایش دیگر این پژوهشکده در سال ۱۳۹۹ دانست و اظهار داشت: در کنار سه همایش یاد شده حضور پر رنگ در همایش بین المللی بازآفرینی معنای میراث فرهنگی در همکاری با انجمن انسان شناسی ایران و مؤسسه ایفری و نیز همایش طب سنتی و میراث ناملموس از همایش های دیگر بوده است.
به گفته او، این پژوهشکده با مؤسسه فرهنگی سپندار جاودان خرد در قالب اولین همایش نمایش نامه نویسی در ایران نیز در سال ۱۳۹۹ همراهی داشته است.
حسن زاده با اعلان اینکه در سال قبل پژوهشکده مردم شناسی در چهارچوب وظایف خود چهار کارگاه علمی با تاکید بر آموزش روش های مردم نگاری و مردم شناسی و میراث ناملموس برگزار کرده اضافه کرد: تعداد نشست های علمی پژوهشکده مردم شناسی باتوجه به هفتاد و سه پیش نشست همایش بین المللی کرونا به نود و پنج نشست مجازی در سال قبل همچون نهمین بزرگداشت روز ملی مردم شناسی و دومین بزرگداشت روز جهانی مردم شناسی همراه بود بالغ شد.
وی اظهار نمود: پژوهشکده مردم شناسی در بخش نشریات سه شماره آئین نوروز و سه شماره فصلنامه مطالعات مردم شناختی میراث فرهنگی را به کمیسیون نشریات پژوهشگاه ارائه کرده و۹ کتاب الکترونیک و چهار کتاب هارد کپی با تاکید بر ثبت جهانی اورامانات و … ارائه کرد که امید است در ابتدای سال ۱۴۰۰ منتشر شوند.
او با اشاره به انتشار کتاب مجموعه مقالات همایش بین المللی کرونا با حمایت مالی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات در بهار سال ۱۴۰۰ از ارائه یک شماره مجله طب سنتی در همکاری با دانشنامه طب اسلامی آگاهی داد و اظهار داشت: در سال قبل تحقیقات این پژوهشکده در بخش اطلس مردم نگاری ادامه یافت و مجموعاً حدود سی گزارش تحقیقی به معاونت و مدیریت محترم پژوهشی ارائه شد.
به گفته وی، در سال قبل اعضای پژوهشکده مردم شناسی به کارهای خود در زمینه انتشار مقاله علمی و کتاب ادامه دادند و با وجود همه گیری کرونا اقدامات قابل قبولی دراین زمینه نیز انجام شد که شرح آن در زیر پرتال پژوهشکده مردم شناسی در بخش عملکرد این پژوهشکده قابل دسترسی است.
رئیس پژوهشکده مردم شناسی در ادامه از همکاری پژوهشکده مردم شناسی در جلسات ثبت ملی میراث ناملموس و نیز سه پرونده جهانی سده، مهرگان و زیارت رضوی با مدیریت محترم ثبت معاونت میراث فرهنگی یاد کرد و اضافه کرد: متأسفانه باتوجه به نوع کار مردم شناسی که مبتنی بر کار میدانی و حضور در جامعه مورد مطالعه و میزبان است، مطالعات مردم شناسی در دوره همه گیری چالش های فراوانی داشته و باید به کمک روش هایی چون روش برخط در سال ۱۴۰۰ این کارهای پژوهشی ادامه پیدا کند.
وی در مورد برنامه های بهار ۱۴۰۰ به کارگاه بین المللی با دانشگاه توبینگن، برگزاری نشست های مربوط به چالش حاجی فیروز در آئین های ایرانی بمنظور کمک به سیاستگذاری شهری شهرداری تهران و نیز نشست مردم شناسی در قرن چهارده شمسی و چشم انداز قرن پانزدهم شمسی به مناسبت روز میراث فرهنگی اشاره داشت که امید است چون گذشته به شکل مجازی اجرا شود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب