فراجا گردشگری
در كمیسیون اقتصادی مجلس چه انتقاداتی شد؟

۷۰هزار میلیارد ریال خسارت كرونا به گردشگری و صنایع دستی ایران

۷۰هزار میلیارد ریال خسارت كرونا به گردشگری و صنایع دستی ایران نشست مشترك كمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تعدادی از نمایندگان بخش خصوصی درحالی انجام شد كه میزان خسارت واردشده از كووید 19 به صنعت گردشگری و صنایع دستی 70 هزار میلیارد ریال اعلام گردید. هتلداران نیز با انتقاد از بسته حمایتی كرونا نسبت به بیكاری 75 هزار نفر شاغل هشدار دادند.



به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، موضوع این جلسه «بررسی آخرین وضعیت اقتصاد گردشگری» بود. ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ از میزان رشد گردشگری در تولید ناخالص ملی، اشتغال و صادرات از شروع دولت دوازدهم تا کنون گزارش آماری داد و بعد اعلام نمود: میزان خسارت ناشی از کرونا در حوزه های گردشگری و صنایع دستی به ۷۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.

به گفته او، در میان ۳۱ استان، خراسان رضوی با بیش از ۱۱ هزار و ۴۳۱ میلیارد ریال بیشترین و خراسان جنوبی با بیش از ۱۰۵ میلیارد ریال کمترین خسارت را متحمل شده اند.
گردشگری خراسان رضوی با بیش از ۱۱ هزار و ۴۳۱ میلیارد ریال بیشترین خسارت ناشی از کرونا را در میان ۳۱ استان متحمل شد. خراسان جنوبی با بیش از ۱۰۵ میلیارد ریال کمترین خسارت را متحمل شد

جمشید حمزه زاده ـ رئیس جامعه هتلداران ایران هم که در جلسه کمیسون اقتصادی حضور داشت، به مشکلاتی که بر اثر شیوع ویروس کرونا متوجه صنعت هتلداری کشور شده است، اشاره نمود و اظهار داشت: حدود ۷۵ هزار نفر بطور مستقیم در هتل ها و مراکز اقامتی کشور کار می کنند که اشتغال آنها در خطر قرار گرفته است. از سویی هتل های ایران از اسفندماه سال قبل تا اختتام تیرماه امسال ۷۴۰۰ میلیون تومان درآمد از دست داده اند. متاسفانه ضریب اشغال هتل های کشور زیر ۵ درصد است و بسیاری از هتل ها یا تعطیل و یا با رکودی شدید روبه رو شده اند. تعداد زیادی از کارکنان هتل ها یا تعدیل شده اند یا در آستانه تعدیل قرار دارند، این سبب شده هتلداران نیروهای کارآمد را از دست بدهند.

حمزه زاده به بسته حمایتی دولت در دوران کرونا اشاره نمود و اضافه کرد: این بسته برای برون رفت صنعت هتلداری و گردشگری کشور از مشکلات به وجودآمده، تاثیر چندانی ندارد. ما این مساله را در جلسات مختلف چه با رئیس جمهور و چه با وزرا مطرح کردیم و گفتیم که چون صنعت هتلداری ۱۰۰ درصد لطمه دیده، این بسته حمایتی تاثیری ندارد. ضمن اینکه خود این بسته هم بطور کامل اجرا نشده است. بعنوان مثال می توان به بیمه کارکنان اشاره نمود. بسیاری از کارکنان تابحال پولی نگرفته اند و بسیاری از آنهایی که بیکار شده اند الان با سازمان تامین اجتماعی درگیر هستند.

او افزود: مساله بخشودگی هزینه حامل های انرژی اصلا محقق نشد. وزارت نیرو نه فقط اصلا در زمینه بخشودگی هزینه آب، برق و گاز همکاری نکرد، بلکه شاهد بودیم در دوره امهال پرداخت بدهی ها برای بسیاری از هتل ها اخطار پلمب آمد. حالا هم اوضاع به همان صورت است. بعنوان مثال برق یکی از هتل های پنج ستاره در تبریز به خاطر یک روز تاخیر در پرداخت قطع شد. بسیاری از هتل ها اخطار پلمب را دریافت کرده اند و فشارها بر آنها مضاعف شده است. در چنین شرایطی پیداست که وام ۱۲ درصدی که به ازای هر نفر ۱۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده است، نمی تواند چاره ساز باشد. ما بارها به این وضعیت اعتراض کردیم و خواهان راهکارهای بهتر و راهگشاتر شدیم اما متاسفانه پاسخی دریافت نکردیم.

حمزه زاده به تجربه خلاقانه صنعت هتلداری فرانسه پس از کرونا اشاره نمود و اضافه کرد: فرانسه به دنبال سیاست تحریک تقاضای سفر، بتازگی اعلام نمود برای شرکت ها، مشاغل و کسب وکارهایی که در شرایط فعلی در سفرهایشان از هتل های این کشور استفاده کنند، ۳۰ درصد معافیت مالیاتی در نظر می گیرد. چنین ابتکارهایی می تواند در کشور ما هم مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس جامعه هتلداران ایران درخواست نمود صدور مجوز برای تاسیس مهمانسرای دولتی متوقف شود و مهمانسراهای دولتی موجود هم به بخش خصوصی واگذار شود و اضافه کرد: فعالیت این اقامتگاه ها در شرایط کنونی، دشواری کارِ هتل ها و اقامتگاه های بخش خصوصی را دوچندان کرده است.

بسته حمایتی دولت برای جبران خسارت های کرونا، نه کارآمد بود نه درست اجرا شد. وزارت نیرو در بخشودگی هزینه آب، برق و گاز همکاری نکرد، بسیاری از هتل ها اخطار پلمب گرفتند. خیلی از کارکنان تعدیل شده هنوز نتوانسته اند از تامین اجتماعی بیمه بیکاری بگیرند

شهرام شیروانی ـ نایب رئیس جامعه هتلداران ایران ـ نیز پیشنهاد تشکیل صندوق پشتیبانی از گردشگری را بیان کرد و افزود: پرداخت تسهیلات با سود ۸ درصد مثل وام های روستایی خواسته مهم فعالان صنعت گردشگری و هتلداران کشور است. تسهیلاتی از صندوق توسعه ملی با بازپرداخت هفت ساله می تواند در اختیار هتل ها قرار گیرد. پیشنهاد ما این است که این وام در ازای هر اتاق ۵۰ میلیون تومان باشد.

او همین طور پیشنهاد کرد وزارت کار و تامین اجتماعی یک سال به کارکنان هتل ها بیمه بیکاری پرداخت کند و در ادامه اظهار داشت: سال ها ست کارفرما ۳ درصد حق بیمه بیکاری را می پردازد ولی در شرایط بحرانی این روزها همکاری لازم برای پرداخت بیمه بیکاری نشد. حالا که روز سخت هتل هاست، سازمان تامین اجتماعی باید همکاری کند و یک سال بوسیله بیمه بیکاری، نیروی انسانی هتل ها را تغذیه کند و حقوقشان را بپردازد.

شیروانی افزود: دولت اعلام نموده بود برای دوره سه ماه کرونا، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بابت هر نیروی انسانی می پردازد. از این مبلغ وعده داده شده، بعضی ها ۸۰۰ هزار تومان، بعضی ها یک میلیون تومان، در نهایت بعضی ها یک میلیون و ۱ هزار تومان دریافت نمودند که آن هم با تاخیر پرداخت گردید. ما تقاضای پرداخت الباقی حقوق را از سازمان تامین اجتماعی و یا هر دستگاه مربوطه دیگر داریم.

همچنین محمدرضا پورابراهیمی ـ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ـ پس از ارائه گزارش ها، اظهار داشت: متأسفانه تا به امروز مصوبات دولت برای پشتیبانی از کسب و کارها بطور کامل عملیاتی نشده و با پایین ترین میزان اجرا شده است.

او اضافه کرد: مقرر شد مجلس شورای اسلامی در بحث مالیات و بیمه بخش گردشگری و صنایع دستی هر چه سریع تر مشکلات را رفع کند. قرار شد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گزارش هایی از وضعیت فعلی سه بخش که به سبب شیوع ویروس کرونا لطمه دیدند به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه کند و ما هر چه سریع تر دراین زمینه اقدام نماییم.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز گذشته نیز جلسه ای با کمیسیون فرهنگی مجلس داشت که ضمن تشریح سند استراتژیک توسعه گردشگری، قرار شد این وزارتخانه در نامه ای به این کمیسیون انتظارات حمایتی خودرا مطرح کند.




1399/05/15
23:38:28
5.0 / 5
1739
تگهای خبر: اقامت , بیمه , دستگاه , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912