فراجا گردشگری

از پرچم دوزی های محرم چه مانده؟

از پرچم دوزی های محرم چه مانده؟ به گزارش فراجا با وجود هیاهوی ماشین ها، چرخ های دستی و خریداران و فروشندگان در رفت و آمد، صدای چرخ های گلدوزی را از چند متر آن طرف تر هم می توان شنید. آدرس سرراست است؛ خیابان ناصرخسرو، پشت بازار بزرگ تهران.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، این جا روزی مركز گلدوزی پرچم های محرمی بود و هنوز هم پارچه هایش رنگ و بوی محرمی دارند، پرچم های گلدوزی شده با پس زمینه های سبز و سیاه با داستان ها و دردهایی كه در پس هر كدام نهفته و دل های شكسته ای كه در هر پیچشِ دوختِ گل ها و «یا حسین» ها روی پارچه های سیاه نقش می بندند.
عباس جلالی، یكی از آن پیرهای كارِ دوخت پرچم های محرمی در خیابان ناصرخسروست. حالا آدرس قدیمی ترین مغازه پرچم دوزی را به نام «درخشان» می شناسند، كسی كه از ۶۸ سال سنش، ۶۰ سالش را در این مغازه سپری كرده، همپای پدربزرگ، عمو و پدرش.
جلالی تعداد پرچم دوزهای محرمی را خیلی كمتر از گذشته می داند، روزهایی كه تعدادشان در كل سال به حدود ۱۰ مغازه می رسید و از آن ۱۰ پرچم كار، امروز فقط سه مغازه باقی مانده اند، به جز روزهای محرمی كه باز هم تعداد به همان ۱۰ مغازه می رسد تا پس از دهه اول كه همه به كسب و كارهای خودشان برمی گردند و حاج حسین، قدیمی ترین پرچم دوز كه دوران نقاهت بیماری را می گذراند و حاج عباس و یك پرچم دوز نسبتا جدیدتر از دو مغازه دیگر باز هم تنها می مانند تا محرم سال بعد.


عباس جلالی در گفتگو با ایسنا می گوید: از قدیم راسته پرچم دوزها همین خیابان ناخسرو بود، من هم از بچگی در كنار پدرم و عمویم در این كار بوده ام، اما از ۴۰ سال قبل خودم دست به چرخ شدم.
او انجام این كار را شغل آبا و اجدادی اش می داند و ادامه می دهد: سالی به ۱۲ ماه در این كار هستیم، پس از عاشورا و زمستان و تابستان هم همچنان پرچم می دوزیم. مغازه من و حاج حسین، همچنان در این كار فعالیم، اما از قدیمی هایی كه تا همین یكی دو سال قبل هم در این كار بودند، دو نفر درگذشتند و یك مغازه دیگر هم موبایل فروشی شد، كه در محرم به كار سابق خود برمی گردد.


او با بیان این كه طرح های پرچم دوزی امروز نسبت به گذشته تغییر كرده اند، ادامه می دهد: آن قدر امروز تنوع در این كار هست كه دیگر حالت سنتی سابق را ندارد، امروز پرچم چینی چاپی وارد شده و برخی هم كار كامپیوتری می كنند.
او اما كار پرچم دوزی های سنتی را كه امروز با همان چند مغازه باقی مانده كار می كنند، در حكم «فرش دستی» می داند و ادامه می دهد: بنر و پرچم چاپی هم امروز در بازار وجود دارد.
جلالی اما به سفارش هایی كه هنوز از شهرها و دیگر كشورهای اسلامیِ همجوار مانند عراق دارند، اشاره می كند كه با هر طرحی كه بخواهند، او برایشان پرچم می دوزد.


سعید محمدی، پسر حاج حسین، از قدیمی ترین پرچم دوزهای ناصرخسرو و رفیق شفیق حاج عباس است، پدرش حالا دوران نقاهت بیماری را می گذارند و خودش از تجربه ۳۰ ساله اش در این مغازه برای گذراندن محرم امسال استفاده می نماید.
او هم قدیمی ترین مغازه ای را كه در ناصرخسرو پرچم دوزی می كرده مغازه خودشان و حاج عباس و حاج مجتبی معرفی می كند، كه به واسطه علاقه شان هنوز پای كارند.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1398/06/17
17:25:45
5.0 / 5
5103
تگهای خبر: بازار , شهر , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912