فراجا گردشگری
مدیركل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:

ساخت و ساز در دولتخانه صفوی تكذیب شد

ساخت و ساز در دولتخانه صفوی تكذیب شد فراجا: مدیركل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: در طراحی بازارچه صنایع دستی دولتخانه صفوی هیچ ساخت و سازی اتفاق نیفتاده و حتی آجرفرش مسیر به صورت خشكه چین است و برای این كار یك سانت ملات استفاده نشده، اسكلت سازه ها باز فلزی است كه تك تك روی سطح زمین قرارگرفته اند.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، چندی است كه این سوژه در بین برخی مدیران شهری مطرح گردیده است كه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حیاط دولتخانه صفوی كه یكی از مهم ترین بناهای تاریخی شهر قزوین شمرده می شود ساخت و ساز كرده است؛ پس ایسنا به سراغ مدیركل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین رفته تا صحت این مسئله را بررسی كند.
محمدعلی حضرتی در گفت وگو با ایسنا اشاره كرد: در كنار آموزش و احیاء هنرهای سنتی، یكی از وظایف ذاتی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تأمین فضای مناسب برای عرضه محصولات تولیدكنندگان صنایع دستی است.
وی ادامه داد: درواقع شاید بتوان گفت هم اكنون بزرگ ترین چالش صنایع دستی كشور بازار است.
مدیركل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح كرد: یكی از راهبردهایی كه كارشناسان این سوژه چه در حوزه های دانشگاهی و چه در حوزه تجربی به آن رسیده اند احداث بازارهای فروش صنایع دستی است كه قبل از این به صورت پراكنده در تك واحدهای صنفی در خیابان های مختلف انجام می گرفت.
وی بیان كرد: پس از یك مقطع زمانی فروش محصولات صنایع دستی به بورس تبدیل شد؛ بعنوان مثال در تهران در خیابان شهید نجات الهی یا بخش هایی از خیابان طالقانی و در اصفهان باز در میدان نقش جهان این تجربه اتفاق افتاد؛ در قزوین هم ما این پیشنهاد را ابتدا در راسته وزیر مطرح كردیم كه بتوانیم یك راسته از محصولات صنایع دستی و سوغات قزوین داشته باشیم.
حضرتی اظهار نمود: خوشبختانه این پیشنهاد مورد استقبال قرار گرفت، راسته بازار وزیر كه عملاً تعطیل بود و فقط در مناسبت ها و جشن ها مردم در آن رفت وآمد داشتند به یك معبر اقتصادی تبدیل شد، در ادامه سازمان میراث فرهنگی اصرار داشت كه در نقاط دیگر شهر قزوین و در سایت های تاریخی دیگر باز این اتفاق بیافتد.
وی اشاره كرد: در همین راستا یك بازارچه دیگر كه جنبه آموزشی باز داشت در مجموعه خانه داعی راه اندازی گردید، سپس مدیركل امور بانوان وقت استانداری خانم بیدخام باز پیشنهاد داد كه مجموعه دیگری برای بانوان تولیدكننده صنایع دستی راه اندازی شود.
مدیركل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره كرد: در ادامه با رایزنی هایی كه صورت گرفت با سرمایه گذار مجموعه مهر و ماه توافق كردیم كه بخش هایی از آن مجموعه را به تولیدكنندگان صنایع دستی اختصاص دهند، پیشنهاد دیگری برای افتتاح بازارچه صنایع دستی در ضلع جنوبی عمارت سردار مفخم عنوان شد اما چون آنجا بحث مالكیت داشت عملاً متوقف گردید.
وی اظهار نمود: پیشنهاد راه اندازی یك بازارچه در مجموعه چهل ستون و دولت خانه صفوی به میان آمد و با عنایت به اینكه در روزهای نوروز و روز قزوین در آن مكان بازارچه صنایع دستی داشتیم پیشنهاد شد این طرح به صورت یك بازارچه موقت در مجموعه دولت خانه صفوی سامان یابد.
حضرتی اشاره كرد: جبهه شرقی زمین چوگان كه یك فضای خالی و بلااستفاده بود با سرمایه گذاری بخش خصوصی بدون اینكه دولت یك ریال هزینه كند برای این كار در نظر گرفته شد، در این بازارچه ما غرفه هایی طراحی كردیم كه به صورت پرتابل و سازه های سبك و قابل انتقال است.
وی اشاره كرد: هر زمان آزادسازی مجموعه دولت خانه صورت گرفت و ما خواستیم مطالعات دیرینه شناسی را انجام دهیم این بازارچه جمع آوری می شود، در طراحی این بازارچه هیچ ساخت و سازی اتفاق نیفتاده و حتی آجرفرش مسیر به صورت خشكه چین است و برای این كار یك سانت ملات استفاده نشده و اسكلت سازه ها باز فلزی است كه تك تك روی سطح زمین قرارگرفته اند.

اشتغال زایی برای 70 هنرمند در بازارچه دولتخانه صفوی
مدیركل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح كرد: نكته بسیار مهم این است كه این مجموعه عملكرد بسیار خوبی پیداكرده و مورد استقبال مردم و صنعتگران صنایع دستی قرارگرفته است، در شرایطی كه حوزه صنعت و كشاورزی به خاطر مشكلات عدیده با چالش های بزرگ روبه رو است در این غرفه ها برای حدود 70 هنرمند اشتغال زایی شده است.
وی تاكید كرد: گردشگری یك فرصت است و صرفاً به آمدن و دور زدن در سعدالسلطنه محدود نمی گردد، مسافری كه به قزوین می آید باید در شهر توقف كند و از محصولات صنعتگران صنایع دستی خرید كند ضمن اینكه این سوژه با راهبردهای كلان كشور به خصوص امسال كه به فرموده مقام معظم رهبری سال پشتیبانی از كالای ایرانی است همخوانی داشته و عینیتی از همین مسئله است.
حضرتی در ادامه با اشاره به اینكه در بازارچه صنایع دستی دولتخانه صفوی هیچ ساخت و سازی صورت نگرفته بیان كرد: تعجب می كنم افرادی كه در مقام تصمیم گیری برای شهر هستند قادر به تشخیص تفاوت ساخت وساز با نصب یك سازه سبك پرتابل كه قابلیت انتقال در هر زمانی را دارد، نیستند.
وی عنوان كرد: قاعدتاً مدیریت و سازمان دهی روزبازارها با شهرداری است، اما تعریف بازارچه صنایع دستی با روز بازار متفاوت می باشد به حسب اینكه در بازارچه صنایع دستی خریدوفروش صورت می گیرد نمی توان آنرا روزبازار عنوان نمود.
مدیركل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره كرد: كسانی این سوژه را مطرح می كنند كه خودشان بازاری هستند و می دانند كه صنایع دستی با محصولات بازار متفاوت می باشد و هندوانه، خیار و بادمجان نیست بلكه صنایع دستی پشتوانه فرهنگی و هنری دارد و كالای ایرانی شمرده می شود كه محصول هنر و اندیشه یك صنعتگر بومی است.
وی اشاره كرد: افرادی كه با نگاهی مغرضانه به مسائل می نگرند بالقطع هنر را نمی بینند وگرنه آن هایی كه در بازارچه صنایع دستی دولتخانه صفوی فعالیت دارند هنرمندانی هستند كه صنایع دستی تولید می كنند، صنایعی كه نماد تاریخ و فرهنگ ما هستند.




1397/08/30
15:25:03
5.0 / 5
4352
تگهای خبر: آموزش , دیرینه شناسی , سازمان میراث فرهنگی , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912