فراجا گردشگری

برگزاری دوازدهمین دوره از جشنواره اقوام ایران زمین

برگزاری دوازدهمین دوره از جشنواره اقوام ایران زمین فراجا: جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین در دو شهر گرگان و گنبد كاووس از ۲۹ آبان تا هفتم آذرماه با حضور هنرمندان صنایع دستی و موسیقی سراسر كشور برگزار می گردد.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، دوازدهمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین از ۲۹ آبان تا سوم آذر ماه در شهر گرگان برگزار می گردد به همین مناسبت ابراهیم كریمی مدیر كل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان در نشست خبری این جشنواره كه قبل از ظهر روز ۲۷ آبان ماه در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی برگزار گردید اظهار داشت: نخستین دوره این جشنواره در سال ۸۴ برگزار گردید تفاوت دوره یازدهم و دوازدهم با دوره های قبل در این است كه از دوره یازدهم با عنایت به استقبال خوبی كه از جشنواره شد این برنامه در شهرستان گنبد كاووس هم برای دومین بار از ۴ تا ۷ آذر ماه برگزار می گردد.
كریمی افزود: مسافران از تخفیف های ویژه ای از ۳۰ تا ۵۰ درصد در مهمانسراها هتلها و مراكز بوم گردی برخوردار می شوند.همچنین فضا در این برنامه رقابتی نخواهد بود چون مقرر است كه اقوام تبادل فرهنگی داشته باشند.
وی اضافه كرد: در چند بخش این جشنواره برگزار می گردد كه بخش عمده آن نمایشگاه صنایع دستی است كه از ۳۱ استان كشور در آن شركت می كنند و یكی از پر فروش ترین نمایشگاهها به شمار می آید.
مدیركل میراث فرهنگی استان گلستان خاطرنشان كرد: آمار اقامت در استان گلستان در سال ۹۴ حدود ۳۰۴ هزار نفر در سال ۹۵ حدود ۵۲۴ هزار نفر در سال ۹۶ یك میلیون و ۶۷ هزار نفر و در سال ۹۷ حدودیك میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده است میزان بازدید از اماكن دیدنی استان هم در سال ۹۴ یك میلیون نفر بود كه در سال ۹۷ به یازده میلیون نفر رسید. در سه ماهه اول سال هم ۱۶۰ درصد رشد ورود توریست خارجی داشته ایم كه متاثر از آمار كل گردشگران ورودی است.
كریمی بیان كرد: با پرسشی كه از هتل ها كردیم اعلام نمودند كه بیشتر ظرفیت هتلها برای جشنواره پر است بنا بر این به سمت بوم گردی و خانه مسافرها رفته ایم.
وی در ادامه گفت: در این جشنواره برای نخستین بار، بوم گردی های سراسر كشور حضور خواهند داشت. فروش و برگزاری نمایشگاه سوغات و حضور میهمانان متفاوت از بخش های مختلف این برنامه است. امسال حدود ۲۰ سفیر و كاردار از اروپا و آسیا به همراه ۴۰ خبرنگار از شبكه های داخلی و خارجی حضور پیدا می كنند.
مدیركل میراث فرهنگی استان گلستان اشاره كرد: تابحال از ۱۷ استان كشور، گروه های موسیقی اقوام اعلام حضور كرده اند. بخش بین الملل این جشنواره از سال ۹۵ در سازمان میراث فرهنگی مصوب و قرار شد این جشنواره با محوریت بین المللی در استان گلستان برگزار گردد. در این راستا از كشورهای مختلفی برای حضور در این برنامه دعوت شده است. تابحال قزاقستان و تركمنستان اعلام آمادگی كرده اند. ما هر شب مراسم ازدواج سنتی یكی از اقوام را هم در این جشنواره شاهد خواهیم بود.
در این برنامه ولی تیموری معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: جمع آوری آمار و اطلاعات مربوط به گردشگران همیشه با چالش مواجه بوده است. در مورد گردشگران ورودی با استفاده از پلیس مهاجرت و برپایه مهرهایی كه در هنگام ورود به كشور روی پاسپورت می خورد آمار گردشگران ثبت می گردد. مبنای آمار ما پلیس مهاجرت است. در حوزه گردشگری داخلی هم آمارهایی از اداره كل میراث فرهنگی استان ها می گیریم. همینطور آمار مراكز اقامتی و جاذبه ها هم برای صحت سنجی در نظر گرفته می گردد. در حوزه گردشگران خروجی هم آمارها از استان های مرزی و سازمان هواپیمایی گرفته می گردد.
وی اضافه كرد: اگر می خواهیم آمارهای گردشگری دقیق باشد چاره ای جز حساب اقماری نداریم.
تیموری اشاره كرد: تولید حساب های اقماری تنها به عهده سازمان میراث فرهنگی نیست بلكه مركز ملی آمار و بانك مركزی باید به كمك ما بیایند. در جریان سفر دبیر كل سازمان جهانی جهانگردی عنوان شد كه در این حوزه از مشورت های فنی این سازمان جهانی بهره بگیریم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: آمار كلی ورود به كشور افزایش داشته است. ما شاهد افزایش ۵۰ درصدی ورود گردشگران بوده ایم. اما تغییراتی در جزئیات آمار مقاصد وجود داشته است. در بعضی از مقاصد با كاهش و در بعضی دیگر با افزایش روبرو بوده ایم. اگر تا ۴۵ روز پیش شاهد ۱۹ درصد كاهش ورود گردشگران اروپایی بوده ایم، این میزان به ۱۷ درصد رسیده است اما در شكل كلی ما با افزایش مواجه هستیم.
وی افزود: به دنبال اجرای سیاست توزیع سفرها در كشور هستیم و معتقدیم سفر در كشور به ساماندهی نیاز دارد. در بعضی از نقاط با هجوم گردشگران و در بعضی نقاط شاهد كمی رونق آن منطقه هستیم. برای تولید توازن در مقاصد گردشگری، یكی از روش ها می تواند برگزاری جشنواره ها و رویدادها باشد تا مقاصد جدید را معرفی نماید.
تیموری گفت: از جانب دیگر گردشگری در كشور فصلی است. ما فصل كم رونق و پررونق داریم. می توان این سفر را در فصول مختلف توزیع كرد و ضررهایش را به حداقل رساند. در استان گلستان پس از دو ماه محرم و صفر با ایام ربیع الاول مواجه هستیم كه فصل نشاط و شادمانی است. از این نظر می توان برگزاری جشنواره اقوام ایران زمین را در این ایام مثبت ارزیابی كرد كه به ایجاد نشاط در جامعه می پردازد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی همینطور درباره ۵ محور اصلی برگزاری اجلاس سازمان جهانی جهانگردی در شهر همدان كه چند روز پیش برگزار شد، اشاره كرد: كمك سازمان جهانی گردشگری در تولید حساب های اقماری، بازبینی طرح جامع گردشگری، برگزاری همایش گردشگری روستایی و اكوتوریست و تبلیغ غیر مستقیم ایران در كشورهای دیگر همچون دستاوردهای این اجلاس بوده است.

1397/08/28
13:32:12
5.0 / 5
4595
تگهای خبر: اقامت , توریست , جاذبه , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912