صدای ایران را از رادیو چین می شنوید
فراجا: ۵ خبرنگار از رادیو و تلویزیون دولتی چین ماموریت گرفتند تا صدای سرزمین ایران را به گوش مردم كشورشان برسانند؛ مردمی كه هنوز فكر می كنند ایران یك كشور عرب و سراسر بیابان است، مردمش به زبان عربی سخن می گویند و زنانش بُرقع به صورت می زنند.
چینی ها در ایران كم پروژه اقتصادی ندارند اما این خبرنگاران در سفری پنج روزه ترجیح دادند دنبال جاذبه های گردشگری بروند، صدای زورخانه، ترافیك، مردم كوچه و بازار و رودخانه ها را ضبط كردند كه مقرر است بزودی در یكی از پرشنونده ترین برنامه های رادیویی چین پخش شود.
رامین ذبیح مند ـ عضو هیات مدیره جامعه راهنمایان ایران و راهنماهای چینی زبانی ـ كه این خبرنگاران را در سفر به ایران همراهی كرده است، به ایسنا گفت: این خبرنگاران از سوی رادیو و تلویزیون دولت چین كه پایگاه آن در پكن است به ایران آمدند. مدت زمان سفر آنها پنج روز بود كه با عنایت به محدودیت زمانی، به دیدن تهران و اصفهان خلاصه شد. انگیزه سفرشان تهیه گزارش هایی از جاذبه های گردشگری ایران بود. با معاون گردشگری كشور هم دیداری داشتند كه درباره چشم انداز گردشگری ایران و برنامه جذب توریست از چین و لغو روادید برای اتباع این كشور در آینده ای نزدیك سخن گفته شد.
او افزود: این گروه خبرنگار ضمن دیدار با تعدادی از فیلم سازان ایرانی، از صدا و سیما هم درخواست نمودند برنامه رادیویی مشتركی در مدت زمان حضورشان در ایران داشته باشند كه این خواسته پذیرفته نشد.
این راهنمای گردشگری اظهار داشت: هدف اصلی آنها ضبط نواها و صداهایی از سرزمین ایران بود، برای همین به سراغ زورخانه، رودخانه ها، ترافیك و بازار رفتند و در جریان گپ و گفت با مردم كوچه و خیابان خواستند به زبان چینی سلام گرمشان را به مردم آن كشور برسانند. در ادامه این سفر هم با عنایت به حجم زیاد خودورهای چینی در خیان های ایران گزارش ویژه ای هم از فروش خودروهای چینی در كشورمان تهیه كردند.
ذبیح مند سپس به دیدگاه این خبرنگاران درباره سفر ایران اشاره نمود و اظهار داشت: از نظر این جمع چگونگی حفظ آثار تاریخی ایران و تجربه های كشورمان در حفاظت از بناهای تاریخی كه به زعمشان می تواند دستورالعمل خوبی برای چین باشد، مبحث بسیار جذاب و قابل توجهی بود. برای آنها جالب بود كه ایران با چه نگاهی ظرفیت بازدید از بناهای تاریخی را تعیین می كند. البته از این نظر این مورد برای چینی ها جذاب آمد كه جمعیت كشور خودشان بسیار زیاد است و حفاظت از آثار تاریخی در عین انجام بازدیدهای سنگین و پرجمعیت به چالش تبدیل گشته است.
او درباره واكنش آنها در انتها سفر هم اظهار نمود: به لحاظ تعداد جاذبه های تاریخی و طبیعی، ایران كشور جالبی برای این خبرنگاران بود و این پرسش بین آنها عنوان شد كه با این حال تعداد جاذبه چرا این كشور كمتر معرفی و تبلیغ شده است. به اعتقادشان ایران لیاقت بیشتری برای جذب گردشگران چینی دارد.
ذبیح مند بیان كرد: نتیجه این سفر خیلی خوب بود. مقرر است گزارش های آنها كه در واقع صدای سرزمین ایران است از شبكه رادیویی كه به قول خودشان ده ها میلیون مخاطب چینی دارد، پخش شود. این خبرنگاران تصمیم دارند دوباره به ایران برگردند اما این دفعه خارج از ماموریت كاری، همراه با خانواده و برای لذت بردن از كشوری كه آنرا متفاوت، یافته اند.
ایران بیشتر از یك دهه است كه قصد كرده یك درصد از سهم بازار گردشگری چین را جذب نماید، اما تا كنون برنامه منضبطی برای آن نداشته است. هرچند كه اخیرا در معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میزی به نام كشور چین بوجود آمده تا در این باره منسجم تر برنامه ریزی كند. علی اصغر مونسان، رییس این سازمان هم به تازگی از برنامه دولت ایران در خصوص لغو روادید یك طرفه برای گردشگران چینی اطلاع داده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب