فراجا گردشگری

محوطه هایی از دوره هخامنشی در برازجان شناسایی شد

محوطه هایی از دوره هخامنشی در برازجان شناسایی شد فراجا: طرح بررسی دیرینه شناسی روشمند محدوده‌ی كاخ های هخامنشی برازجان در شهرستان دشتستان بوشهر منجر به شناسایی محوطه های متعددی از دوره‌ی هخامنشی شد.



به گزارش فراجا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، كوروش محمدخانی، سرپرست طرح بررسی دیرینه شناسی روشمند محدوده‌ی كاخ های هخامنشی برازجان امروز شنبه این خبر را اعلام نمود.
این دیرینه شناس همینطور از كشف آثار فراوانی از دوره های پیش از تاریخ (هزاره‌ی پنجم پیش از میلاد)، دوره های مختلف تاریخی (هخامنشی، فرا هخامنشی، ساسانی) و دوران اسلامی (قرون نخست و میانه) اطلاع داد.
محمدخانی با اشاره به این كه محوطه ها و آثار دوران ساسانی و قرون اولین اسلامی بیشترین فراوانی را به خود مختص كرده است، اظهار داشت: آثار شناسایی شده گواه تمركز محوطه های هخامنشی در پهنه های بالادست و مشرف به رودخانه های دائمی منطقه به خصوص رودخانه‌ی دالكی و انشعابات آن است.
بقایای آوار بر سطح محوطه حاج اسماعیل حیات
او تصریح كرد: بررسی دیرینه شناسی در این محدوده كه با مركزیت كاخ های سه گانه‌ی هخامنشی شهرستان دشتستان و با در نظر گرفتن عوارض طبیعی منطقه انتخاب شده بود، برای شناسایی محوطه های باستانی دوره‌ی هخامنشی و مطالعه‌ی پراكنش آنان در این منطقه صورت گرفت.
وی اضافه كرد: طرح بررسی دیرینه شناسی روشمند محدوده‌ی كاخ های هخامنشی برازجان در جهت پروژه باستان شناختی این كاخ ها از نیمه‌ی فروردین ۱۳۹۷ در محدوده ای به وسعت ۱۹۰ كیلومتر مربع از اراضی شهرستان دشتستان استان بوشهر به اجرا درآمد.
محمد خانی وجود كاخ های هخامنشی چرخاب، بردك سیاه و سنگ سیاه در این شهرستان گواه اهمیت این منطقه در دوره هخامنشی دانست و اضافه كرد: كاخ هخامنشی چرخاب در سال ۱۳۵۱ در عملیات راه سازی كشف و توسط علی اكبر سرفراز كاوش شد.
او با اشاره به پژوهش و كاوش كاخ بردك سیاه و سنگ سیاه در سال ۱۳۵۶ توسط اسماعیل یغمایی اظهار داشت: این دیرینه شناس جستجوهای خویش را در محوطه بردك سیاه در اوایل دهه هشتاد هم ادامه داد اما تا كنون بررسی روشمند و كاملی در این محدوده به منظور شناسایی پراكندگی تپه ها و محوطه های باستانی و به خصوص آثار مربوط به دوره هخامنشی در ارتباط با كاخ های سه گانه به صورت منسجم انجام نشده بود.

1397/03/23
17:41:46
5.0 / 5
4476
تگهای خبر: باستان شناس , دیرینه شناسی , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912