رتبه ۳۱ ایران در صادرات صنایع دستی جهان با وجود ثبت ۳۰۰ رشته
به گزارش فراجا، رییس اتاق ایران اظهار داشت: ایران در عرصه صنایع دستی، پس از هند و چین، سرآمد جهان است اما باوجوداین، رتبه ایران در صادرات صنایع دستی 31 است که هیچ مناسبتی با ظرفیت ها ندارد.
به گزارش فراجا به نقل از مهر، صمد حسن زاده امروز در نشست صبحانه کاری فعالان اقتصادی با وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اتاق ایران، با اشاره به امکانات و ظرفیت هایی که در عرصه صنایع دستی و گردشگری داریم، اظهار داشت: متأسفانه نتوانستیم از این ظرفیت ها، بهره مناسبی ببریم. فرش ایران قدمت تاریخی دارد و همیشه ایران را با نام فرش می شناختند؛ اما از این بخش نیز نتوانستیم، بهره لازم را ببریم.
وی با اعلان اینکه حدود ۲.۵ میلیون نفر از هنر صنعت فرش ارتزاق می کنند، اشاره کرد: از ۴۰۰ رشته صنایع دستی شناخته شده در دنیا، ۳۰۰ رشته آن در ایران ثبت شده و پس از هند و چین، ایران در عرصه صنایع دستی سرآمد است؛ اما در عرصه صادرات صنایع دستی رتبه ایران ۳۱ اعلام می شود که با ظرفیتهای موجود، هماهنگ نیست.
رئیس اتاق ایران به گردشگری سلامت اشاره نمود و اضافه کرد: ایران در بخش گردشگری سلامت نیز ظرفیتهای بالایی دارد، هرچند به سبب برخی بی توجهی ها و بی دقتی ها از این ظرفیت، غافل هستیم. در همین شرایط ترکیه توانسته با برنامه ریزی های دقیق در عرصه گردشگری سلامت رشد خوبی را تجربه کند.
در بخش دیگر این جلسه، احد عظیم زاده، رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران، از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره ی امکاناتی سوال کرد که مقرر است با تاکید بر این امکانات، برمبنای برنامه هفتم پیشرفت ۱۵ میلیون توریست وارد کشور شود و آیا در ایران چنینی امکاناتی برای جذب توریسم و توریست وجود دارد؟
عظیم زاده اظهار داشت: بانکها در ایران بنگاه داری می کنند. بانکها ۹۵ درصد منابع خودرا به شرکت های خود می دهند و البته الآن این مساله ممنوع شده و نتیجه این است که بانک به شرکت های خود تسهیلات نمی دهند و بصورت متناظر عمل می کنند.
او افزود: اگر همین امروز توافق صورت گیرد و ۱۵ میلیون توریست وارد کشور شود؛ این گردشگرها از کدام هتل، ایرلاین، هتل ها و غذاخوری ها و سرویس بهداشتی ها و اتوبوس ها استفاده خواهد کرد؟ گردشگر امکانات می خواهد و امروز باید کار را شروع نماییم. این کار با صلاحدید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امکان دارد.
به گفته عظیم زاده، اگر دولت بودجه نداشته باشد، چطور میتوان زیرساخت ایجاد کرد؟ درخواست ما این است که برای گردشگری کشور دستورات ویژه صادر شود.
شهاب علی عرب، نایب رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران جذب توریست توسط کشورهای همسایه ایران را موردتوجه قرار داد و اظهار داشت: در عرصه پذیرش گردشگر، سطح اختلاف ایران با دیگر کشورها حتی کشورهای همسایه بالاست. برای تحقق برنامه هفتم و رسیدن به ۱۵ میلیون توریست باید سیاست های کلان را اصلاح نماییم. متأسفانه در بهار ۱۴۰۳ به نسبت بهار ۱۴۰۲ بیش از ۹۵ درصد ورودی توریست به ایران از عراق کاهش پیدا کرده است. این اعداد برمبنای مرکز آمار اعلام شده است.
در واکنش به این آمار، وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: آمارها باید دقیق و معتبر باشد. چنین اطلاعاتی درباره ی عراق در اختیار وزارتخانه قرار نگرفته است. امروز در مذاکراتی که با طرف عراقی داشتیم روی رسیدن به ۵ میلیون توریست به توافق رسیدیم. وزارتخانه بطور دقیق اطلاعات مربوط به ورودی ها و خروجی های گردشگران را مطالعه می کند و چنین آماری خصوصاً درباره ی گردشگران عراقی، حقیقت ندارد.
مرتضی حاجی آقامیری، رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران اظهار داشت: صنایع دستی ظرفیت مهم اقتصاد کشور است و از مهم ترین ابزار ما برای مقابله با ایران هراسی به شمار می آید که تجلی ای از هنر ایرانی است.
او با اعلان اینکه در عرصه صنایع دستی در بخش خصوصی ضعف تشکلی داریم، اضافه کرد: برمبنای قانون اتاق ایران و قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار، اتاق ایران ساماندهی تشکل ها را به عهده دارد. ما اعلام آمادگی می نماییم که این حوزه را با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیش ببریم.
حامد چمن رخ، عضو کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران هم اظهار داشت: بیمه هنرمندان شناسنامه دار فرش و صنایع دستی باید موردتوجه قرار گیرد. دولت هر جا می خواهد از بیمه بکاهد از حق بیمه قالیبافان و هنرمندان کم می کند. حق بیمه کارگران ساختمانی و … پرداخت می شود ولی بودجه حوزه فرش کم می شود و هر سال به قطعی بیمه این گروه اضافه می شود. این بودجه امسال کامل اختصاص پیدا کند و تثبیت شود. کسانی هم هستند که بیمه انها قطع شده که باید بتوانند به بیمه وصل شوند.
او افزود: بسته حمایتی از هنرمندان خوب است ولی رویه درستی ندارد. این که یک باره رایگان همه چیز در اختیار هنرمندان قرار گیرد، درست نیست. این سبب معضلاتی در استان شده است. بسته هایی را طراحی نماییم که این حمایت ها برمبنای شاخص هایی صورت گیرد و شکل خیریه ای به خود نگیرد.
تورج ژوله، عضو کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران هم اظهار داشت: پیش از تفاهمات در عرصه فرش، در درون وزارت خانه، کارگروه تخصصی در عرصه فرش تشکیل گردد تا به مسائل این حوزه بصورت کارشناسی رسیدگی شود.
او افزود: دوران طلایی فرش ایران دهه ۷۰ است که یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات شده بود. چرا دهه ۷۰ با آن شرایط پس از جنگ به این صادرات رسیدیم و الآن این عدد به ۴۰ الی ۵۰ میلیون دلار رسیده است. بالاتر از ۴۰۰ بیلبورد فیزیکی در اروپا و آمریکا برای فرش ایران بالا رفت.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب