فراجا گردشگری
در سلسله نشست های میراث فرهنگی تأكید شد؛

لزوم تنظیم سند موزه داری در سطح کشور

لزوم تنظیم سند موزه داری در سطح کشور به گزارش فراجا، در نشست سند ملی موزه داری ایران به لزوم تنظیم سند موزه داری به منظور هماهنگ سازی و نظام مند کردن مدیریت موزه های کشور از جانب اداره کل موزه ها بعنوان متولی رسمی امر موزه داری تاکید شد.


به گزارش فراجا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، سلسله نشست های میراث فرهنگی با مبحث «سند ملی موزه داری ایران» و سخنرانی محمد حسن سمسار پیشکسوت باستان شناسی، هادی میرزایی سرپرست اداره کل موزه ها، جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران امروز سه شنبه ۸ اسفندماه ۱۴۰۲ در موزه فرش ایران برگزار گردید. در شروع این نشست مائده قدری نیا دستیار مدیرکل موزه ها به لزوم تنظیم سند موزه داری به منظور هماهنگ سازی و نظام مند کردن مدیریت موزه های کشور از جانب اداره کل موزه ها بعنوان متولی رسمی امر موزه داری در کشور که راهبری ۱۲۹ موزه را عهده دار است پرداخت و اضافه کرد: طی دو سال گذشته جلساتی برگزار و نسخه اولیه تهیه شد که برای برخورداری از نظرات نخبگان و پیشکسوتان حوزه موزه داری برای آنها ارسال شده است. در ادامه سمسار با اشاره به اینکه نسخه اولیه این سند را به صورت کامل مطالعه کرده ام به بیان پیشنهادهای خود در جهت هرچه بیشتر کاربردی شدن این سند پرداخت. این پیشکسوت دیرینه شناسی ضمن اشاره به این که برای این سند زحمت بسیاری کشیده شده و طرحی مفصل و بنیادی است، فشرده شدن و موضوعی تر کردن موارد را برای اجرا مورد تاکید قرار داد. وی اظهار امیدواری کرد که با تدوین این سند موزه های کشور تابع آن شوند و برای نسل آینده مؤثر باشد. در ادامه هادی میرزایی به لزوم استفاده از دانش و تجربه تاریخی و نیاکانمان برای برون رفت از وضعیت موجود و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: در اسناد توسعه ای و پیشرفت سرزمینی به این مورد توجه نشده است بنابراین با همکاری و اهتمامی که با شورایعالی انقلاب فرهنگی داریم در تلاشیم که لزوم تدوین این سند و نقشی که می تواند در تمامی امور فرهنگی کشور داشته باشد را برای سایر دستگاه ها تشریح و آنرا بعنوان نقشه مهندسی فرهنگی کشور معرفی نماییم. سرپرست اداره کل موزه ها، موزه را حلقه اتصال میراث ملموس و ناملموس برای نسل امروز و آینده عنوان نمود و تدوین نظامنامه و سند موزه داری را برای رسیدن به این هدف حائز اهمیت دانست.
او در انتها به مکاتبه با متخصصان و صاحب نظران اشاره نمود و اضافه کرد: از تمامی نخبگان و دغدغه مندان میراث ملموس و ناملموس برای تهیه سندی جامع، موجز و مؤثر در ایجاد وحدت رویه در نظام اداری کمک خواهیم گرفت. در ادامه جبرئیل نوکنده، تدوین این سند را بعنوان سند مادر گامی مهم در موزه داری کشور و نقشه راه عنوان و خاطرنشان کرد: موزه ها باید نسبت خویش را با این سند بدانند و برپایه آن برای خود برنامه ریزی و هدف گذاری کنند که در موزه ملی ایران این کار را شروع کرده ایم. رئیس کل موزه ملی ایران همینطور لزوم استفاده از اسناد بالادستی را در این خصوص مورد تاکید قرار داد. همینطور در این جلسه حاضران در ارتباط با تدوین سند موزه داری کشور به بیان نظر و پیشنهادها پرداختند.


منبع:

1402/12/11
20:17:54
0.0 / 5
350
تگهای خبر: باستان شناس , دستگاه , دیرینه شناسی , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912