فراجا گردشگری
امروز در یك مراسم رونمایی مطرح شد؛

کشف تازه در موزه تاریخ پزشکی

کشف تازه در موزه تاریخ پزشکی فراجا: فراجا: کلیشه های سربی که سالها در کمدهای در بسته دانشکده پزشکی پنهان بود و از آنها برای برچسب دارو و مجلات علمی استفاده می شد؛ کشف و در موزه تاریخ پزشکی ایران به معرض نمایش گذاشته شدند.


به گزارش فراجا به نقل از مهر، حمید نمازی رییس موزه تاریخ پزشکی ایران در مراسم رونمایی از کلیشه های سربی که با حضور رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران در محل موزه برگزار گردید، درباره ی بخش های مختلف موزه توضیحاتی داد و با اعلان اینکه ماجرای دانشگاه ها و کمدهای قفل شده در بیمارستان ها و دانشکده های پزشکی یک ماجرای تاریخی است اظهار داشت: در مرکز طبی کمدی که قفل بود پیدا شد و وقتی در آنرا شکستند متوجه شدند قرآنی که هنگام افتتاح مرکز آنجا بوده هنوز هست. نمازی درباره ی ماجرای کشف کلیشه های سربی دانشکده پزشکی هم اظهار داشت: دو سال پیش متوجه شدیم کمدی در دانشکده پزشکی وجود دارد که کلید قفل آن گم شده و کسی تابحال این کمد را باز نکرده است. وقتی قفل آنرا شکستیم متوجه شدیم درون آن تعداد زیادی کلیشه های تبلیغاتی سربی برای داروها و لوگوها و عناوین پرتکرار وجود دارد. از این کلیشه ها برای برچسب شیشه ها و داروها و مجلات داروسازی استفاده می شد.
وی ادامه داد: ۲۰۰ قطعه از این کلیشه ها امروز در موزه تاریخ پزشکی ایران در معرض دید قرار گرفته است و امیدواریم در آینده بتوانیم با موزه گرافیک ایران همکاری داشته باشیم چون این کلیشه ها در گرافیک ایران نقش زیادی داشته اند. بدین سبب بخشی که در موزه به این کلیشه ها اختصاص یافته است را با عنوان غرفه گرافیک خواهیم شناخت. قدمت این کلیشه های سربی بیشتر در دوره پهلوی اول و دوم استفاده می شدند و در مجله های علمی نیز برای تبلیغات مورد بهره برداری قرار می گرفتند.
مدیر موزه تاریخ پزشکی ایران در این زمینه اظهار داشت: این موزه در سال ۸۰ راه اندازی شد اما در این سال ها تغییرات زیادی داشت همچون این که بیشتر به تاریخچه معاصر علوم پزشکی پرداخت. این موزه از بخشهای مختلفی همچون باستان شناسی تشکیل شده است. در این موزه می توان جراحی معروف شهر سوخته را مشاهده کرد. کتابهای دوران قاجار درباره ی مسائل پزشکی در بخش اسناد نگهداری می شود. خوشحالیم از این که تعدادی از داروخانه ها یا دانشکده ها نیز برای ایجاد موزه فعال شده اند. همچون داروخانه ای در شهر تبریز که به موزه تبدیل شد. موزه تاریخ پزشکی کاشان را نیز به فرجام می رسانیم. در شهرهای مشهد، اصفهان و تهران هم دانشکده های بهداشت برای اختصاص فضای موزه ای فعالیت می نمایند.
وی اظهار داشت: مطب های بسیاری داریم که الان رها شده اند داخل مطب ها بسیار ممتاز است و به ۷۰ سال پیش برمی گردند اما الان خالی شده و کسی نیست به آنها رسیدگی کند می توان از اینها مراقبت بهتری انجام داد. بنای باقی مانده از دوره قاجار که زمانی به دستور امیرکبیر به عنوان اصطبل شاهی ساخته شد، با تلاش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران و مشارکت سازمان میراث فرهنگی وقت برای ارائه کامل و جامع پیشینه طب قدیم و پزشکی نوین ایران در سال ۸۰ شروع به کار کرد و در آن اشیا و آثاری به نمایش درآمد که معرف تاریخ پزشکی ایران در همه رشته ها و زمینه ها باشد بنا بر این حالا در این موزه می توان یافته های ملموس دوره های قبل از تاریخ، تاریخی و معاصر را یافت.


منبع:

1402/05/23
11:22:29
0.0 / 5
468
تگهای خبر: باستان شناس , پزشك , تبلیغات , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912