طرح تحقیقاتی تحلیل پرونده های ثبت ملی میراث ناملموس انجام شد
به گزارش فراجا، طرح تحقیقاتی تحلیل انتقادی محتوایی پرونده های ملی ثبت میراث ناملموس و کارآمدی آن در جهت پرونده های جهانی در پژوهشکده مردم شناسی به انجام رسید.
به گزارش فراجا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مریم نعمت طاوسی مجری طرح و عضو هیأت علمی پژوهشکده مردم شناسی اظهار داشت: طرح تحقیقاتی تحلیل انتقادی محتوایی پرونده های ملی ثبت میراث ناملموس و کارآمدی آن در جهت پرونده های جهانی در پژوهشکده مردم شناسی به انجام رسید.
این پژوهش که با همکاری علیرضا حسن زاده عضو هیأت علمی پژوهشکده مردم شناسی صورت گرفت به بررسی تطبیقیِ ساختاری محتوای پرونده خام ثبت ملی میراث ناملموس در ایران و پرونده های ثبت ملی خام جهانی پرداخته است.
مجری طرح اضافه کرد: بر اساس گزارش کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو مصادیق میراث ناملموس شامل سنت های شفاهی، خاطرات، محمل های زبان مانند قصه ها، لالایی ها، هنرهای نمایشی (اجرایی) سنتی یا آئین های سنتی، نظام دانش سنتی و ارزش ها و فوت و فن هایی می شود که گرایش به پاسداری از آن برای انتقال به نسل های بعدی داریم.
او اهداف اصلی این کنوانسیون را پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، حصول اطمینان از احترام به میراث ناملموس و بالا بردن سطح آگاهی نسبت به اهمیت آن و زمینه سازی برای همکاریهای بینالمللی در جهت پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس عنوان نمود.
نعمت طاووسی با اشاره به اینکه در اولین گام مقرر شد تا کشورهایی که بدین کنوانسیون پیوستند سیاهه عناصر میراث ناملموس خویش را تهیه و سپس مبادرت به تدوین و ثبت این عناصر در سطح جهانی کنند اضافه کرد: در همین راستا ایران، برای گرداوری اطلاعات لازم سیاهه ملی، پرونده خامی را تدوین کرد که محتوای خام این پرونده گرفتار کاستیهایی است.
مجری طرح اظهار نمود: این نقصان ها سبب شده اطلاعات گردآوری شده، ناقص و متکی بر اطلاعات کتابخانه ای، ناموفق در عرضه راهکارهای پاسدارانه موفق و پیوندی کم رنگ با محتوای درخواستی با پرونده های ثبت جهانی باشد.
این عضو هیأت علمی پژوهشکده مردم شناسی اظهار داشت: در این پژوهش، بعد از بررسی ساختاری محتوای پرونده ثبت ملی، روشن شد که نه تنها موارد درخواستی طرح شده در پرونده ثبت ملی همخوان با نیازهای پرونده های خام ثبت جهانی نیست بلکه در مقیاسی بزرگ تر میتوان گفت معلوم نیست که اغلب پرسش های مطرح شده در پرونده به صورت دقیق در جهت چه هدفی طرح شده اند.
او تصریح کرد: از سویی دیگر خیلی از جزئیات مهم مانند لزوم عرضه یک تعریف در رابطه با حوزه ای که عنصر میراثی مورد نظر به آن متعلق می باشد، نبود راهنما در متن و دستورالعمل مشخص برای تهیه عکس و فیلم نادیده گرفته شده است و از همه مهمتر آن که اغلب پرونده های ملی بدون همکاری اجتماعات، گروه ها و افراد ذی ربط تهیه شده اند.
نعمت طاووسی در انتها با اشاره به اینکه این پژوهش بعد از بیان نقصهای محتوای خام پرونده های ثبت ملی، پیشنهاداتی برای بازبینی در فرمت جدید، در قسمت های مختلف آن عرضه کرده اظهار داشت: در این طرح تقویم رخدادهای میراث ناملموس کشور هم استخراج و عرضه شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب