فراجا گردشگری
توسط باستان شناسان زیر آب انجام شد

کشف شی ء ناشناخته در آب های خلیج فارس

کشف شی ء ناشناخته در آب های خلیج فارس فراجا: یک باستان شناسِ زیر آب از کشف اتفاقی یک شی ء نویافته و ناشناخته در کرانه های خلیج فارس آگاهی داد.


سمانه لشگری، دانش آموخته کارشناسی ارشد دیرینه شناسی و دایو مستر غواصی، در گفتگو با ایسنا توضیح داد: به صورت اتفاقی و در حین غواصی در کرانه های خلیج فارس در شهر قشم یک شی ء ناشناخته در بستر دریا مشاهده کردیم که در بازدید اولیه گمان بر این بود که جنس آن از سنگ است.


او که این کشف را همراه با بهزاد دانا، مربی بین المللی غواصی انجام داده است، توضیح داد: در بررسی های ثانویه و تخصصی تر که زیر نظر تکنیکی غواصیِ دانا انجام شد، مشخص شد که جنس شی ء چیزی شبیه به فایبرگلاس و دارای لایه رنگی سفید است که از نظر شکل هندسی به صورت قرص استوانه ای است.

او نکته حائز اهمیت در این شی ء را وجود اشکال مذهبی مانند یک صلیب، یک شمعدان «منورا»ی یهود، یک شعله آتش و یک قوس شبیه طاق ضربی دانست و اظهار نمود: این اشکال همه در بین یک گل چهارپر به صورت برجسته نقش شده اند. سطح شی ء و دیواره به صورت یک تکه و پشت آن به صورت ورق های جداست.
لشگری با تکیه بر اینکه هنوز بررسی های دقیق تری روی این شی ء انجام نشده، اما گزارش اولیه آن به اداره کل میراث فرهنگی منطقه آزاد قشم و پژوهشکده دیرینه شناسی وزارت خانه میراث فرهنگی عرضه شده، بیان نمود: گمان می رود که شی ء مورد نظر با تکنیک قالب گیری ساخته شده و سپس لایه زیرین به آن متصل شده است. از طرفی علامت جغرافیایی شمال به صورت N انگلیسی هم خارج از این گل، در بین نقش صلیب و شمعدان «منورا»، به صورت برجسته منقوش شده است.


او این پرسش را که این شی ء چیست و چرا در این بستر غرق شده بزرگترین نقطه مبهم این کشف دانست و اضافه کرد: شاید بتوان علایم مذهبی و علامت شمال را در کنار یکدیگر و در بازه زمانی نزدیک به دوران صفوی به سبب حضور دولت های بیگانه مانند پرتغالی ها و سپس انگلیسی ها متصور شد، اما با عنایت به جنسیت حدس زده شده، هم اکنون نمی توان این قدمت را برای این شی ء پذیرفت، و باید تاریخی معاصرتر را متصور شد.
او احتمال به دست آمدن هر نوع نتیجه ای برای این شی ء را پس از بررسی های تکمیلی داد و بیان نمود: امیدواریم با همکاری پژوهشکده دیرینه شناسی و سازمان میراث فرهنگی کشور بتوانیم درباره پیشینه، کارکرد و چرایی این شی ء جالب توجه به نتایج علمی و دقیق تری برسیم. در واقع پژوهش روی این شی ء می تواند آغازی بر پژوهش های بیشتر و مستمر در سواحل و بستر دریایی خلیج فارس در جزیره قشم باشد.
لشگری افزود: خلیج فارس از هزاران سال پیش تاکنون، پیوسته از آبراهه های مهم و اثرگذار در تاریخ و تمدن بوده است. این بستر دریایی با دارایی های طبیعی خود همیشه زمینه ساز توجه و ایجاد نگاهی خاص از سوی ساکنان همجوار و حتی بیگانگان نواحی دورتر بوده، ازاین رو این جمعیت ها و تمدن ها اثرات زیادی را در پهنه و بستر این خلیج پرارزش از خود به جای گذاشته اند.


این دانش آموخته کارشناسی ارشد دیرینه شناسی با تکیه بر عظمت و اهمیت خلیج فارس، اظهار داشت: متاسفانه واکاوی و پژوهش در مورد تاریخ و دیرینه شناسی این منطقه به نسبت، دارای کاستی های زیادی است، که تحقیقات و جستجوهای زیر آب در آن بسیار ناچیز و اندک است.
او افزود: اکتشافات در ارتباط با دیرینه شناسی زیر آب تابحال بیشتر شامل کشتی های غرق شده و اشیای عادی و روزمره تجاری آنها بوده است و یافته هایی که در رابطه با آیین یا نشانه های مذهبی باشند، بسیار نایاب اند.






منبع:

1400/11/16
23:16:16
0.0 / 5
620
تگهای خبر: دیرینه شناسی , سازمان میراث فرهنگی , شهر , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912