فراجا گردشگری

میراث ایرانی مرمت شده در برنامه حفظ فرهنگ وزارت امور خارجه آلمان

میراث ایرانی مرمت شده در برنامه حفظ فرهنگ وزارت امور خارجه آلمان فراجا: وزارت امور خارجه آلمان پروژه ای برای حفاظت از فرهنگ دارد كه هدفش حفظ و مرمت میراث فرهنگی جهانی است. برخی از میراث ایرانی باز با حمایت این پروژه مرمت شدند.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۸ بیشتر از ۲، ۸۶۰ پروژه در ۱۴۴ كشور دنیا توسط برنامه حفاظت از فرهنگ ها با هزینه ۸۰ میلیون یورو توسط وزارت خارجه آلمان حمایت شده است. تمركز این پروژه حمایتی اغلب بر كشورهایی است كه دارایی های فرهنگی و آثار تمدن غنی آنان بطور مستقیم در معرض نابودی قرار دارند و برای احیا و حفظ آنان منابع مالی كافی در دسترس نیست. این پروژه ها معمولاً برحسب شرایط به مدت یك تا سه سال مورد حمایت قرار می گیرند. ایران، عراق، سوریه، یمن و مصر همچون كشورهایی هستند كه تحت حمایت این پروژه قرار گرفته اند.
برنامه حفظ فرهنگ اداره امور خارجه با همكاری شركای آلمانی و بین المللی، بعنوان مثال یونسكو و بعضاً سازمان های خصوصی، برای حفظ میراث مهم تاریخی و فرهنگی بشریت سازماندهی شده است. پروژه های حفاظت فرهنگی معمولاً با متخصصین و مردم محلی برای احیای آثار كمك می گیرد.
وزارت خارجه آلمان هدف اصلی از این پروژه حمایتی را حفظ تنوع فرهنگی و هویت بشری عنوان كرده و معتقد می باشد با حفظ میراث فرهنگی، در مواقع ناامنی می توان به همزیستی صلح آمیز و درك متقابل كمك كرد چراكه میراث فرهنگی احترام و گفت و گو با سایر فرهنگ ها را ترویج می دهد. بر این اساس آلمان بوسیله تعهد جهانی خود به حفاظت و نگهداری میراث فرهنگی نقش مهمی در حفظ هویت های فرهنگی، ترویج و انتقال دانش و گفت وگوی میان فرهنگی ایفا می كند.
ایران باز در فهرست كشورهای تحت پوشش این پروژه قرار دارد. سپس زلزله ویرانگر بم در سال ۲۰۰۳، بخش اعظمی از قلعه تاریخی بم در كرمان به شدت لطمه دید. طی پروژه حفظ فرهنگ ها آلمان در ساخت خانه سیستانی در سازه بم از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ با همكاری سازمان میراث فرهنگی ایران و بخش طراحی سازه دانشگاه فنی درسدن به احیای این بنای تاریخی كمك های شایانی كرد. محكم سازی تخت سلیمان و حفظ مجموعه تاریخ موسیقی موزه موسیقی در تهران از دیگر پروژه های انجام شده در ایران است.
گنبد و گچبری های گنبد چهار سوق بزرگ بازار تهران باز كه مربوط به دوره های زند و قاجار بوده و یكی از آثار ملی ثبت شده است، تحت پوشش همین طرح و با همكاری سه مرمتگر ایرانی به سرپرستی دكتر مهناز اشرفی، علیرضا شاه محمدپور و ذات الله نیكزاد و هشت مرمتگر آلمانی تحت سرپرستی پروفسور مارتینا ابری، كریستیان رابه و تلی گلكر برای مطالعات اولیه جهت مرمت و مستندسازی وضعیت حال حاضر صورت پذیرفت. بعضی از مرمت گران آلمانی كه بعنوان مجریان طرح همكاری داشتند عبارتند از: مارك بوخ، آندرئاس شودروویتس و مارك ویتگر، معمار و كارشناس بناهای مربوط به بازار و دیگر كارشناسان و متخصصان بازسازی و مرمت. تیم سرپرست آلمانی ابتدا به مدت هفت روز از تاریخ ۲۱ تا ۲۸ می ۲۰۱۷ با هدف ارزیابی محل و امكان مرمت و بازسازی گنبد در بازار بزرگ در تهران حضور پیدا كردند.
بودجه این پروژه توسط وزارت امور خارجه جمهوری فدرال آلمان برمبنای همكاری بین دانشگاه آخن RWTH، پُتسدام FH و بخش تحقیقات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران (ICHTO) تأمین شد.
چهارراه گنبد حدود ۱۲ متر قطر دارد كه در وسط بازار تهران واقع شده است. در پایین ساقه استوانه ای زیر گنبد، گچكاری های متشكل از نقش گل و برگ و نخل بر روی سرستون ها دیده می شود. چهار راسته بازار در این قسمت به یكدیگر تلاقی پیدا كرده كه ورودی هر یك از آنان دارای طاق تیزه دار بوده و در فرورفتگی بین ورودی های مغازه ای قرار دارند.
هدف از این پروژه حفاظت و استواری آثار موجود و مرمت قسمتی از سطح گنبد بوده كه به انجام باز رسید. بگفته مسئولان آلمانی این پروژه فرصت خوبی را جهت همكاری بین ایران و آلمان در زمینه پشتیبانی از حفظ آثار فرهنگی و گسترش آن پدید آورد.

1397/12/18
15:16:08
5.0 / 5
4187
تگهای خبر: سازمان میراث فرهنگی , صنایع دستی , طراحی , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912