جگر وز کبابی پرطرفدار در غرب ایران
فراجا: «جگر وَز» وعده غذایی محبوب در بعضی مناطق غربی ایران است که به یک جاذبه گردشگری تبدیل گشته و حتی استانهای لرستان و ایلام آنرا در لیست میراث ناملموس ثبت کرده اند.
محسن طرهانی ـ مسئول ثبت میراث استان لرستان ـ درباره ی این غذای محلی به ایسنا اظهار داشت: یکی از غذاهای پرطرفدار، پرکالری و انرژی زا «جِگر وَز» است، که در گذشته همچون غذاهای اشرافی به شمار می آمد. این خوراکی مقوی بیشتر در کوهستان و طبیعت تهیه می شود. «جگر وَز» که یک وعده غذایی سنگین و پرانرژی است، بیشتر هنگام ناهار مصرف می شود.
طرهانی درباره ی روش و دستور پخت «جگر وَز» توضیح داد: ابتدا وَز یا همان نوار یا پرده چربی روی شکم گوسفند و یا گوساله، به همراه یک عدد جگر را کامل شسته و تمیز کرده، جگر را به اندازه های دلخواه و به نحوی که روی سیخ باریک جا بگیرد، برش زده و سپس آنها را نمک زده و کنار می گذاریم. پس از آماده کردن جگرها باید وَز را برش زده و این برش ها باید به اندازه ای باشد که بتوان آنها را به آسانی روی تکه های جگر پیچاند. سپس جگر پیچیده شده با وَز را به سیخ می کشیم و سیخ ها را روی حرارت آتش قرار می دهیم تا کم کم کباب شود.
این کارشناس ثبت میراث در استان لرستان اضافه کرد: وَز به سبب چرب و نازک بودن، وقتی که دور جگر پیچانده می شود و روی حرارت قرار می گیرد، طعم بسیار خوشمزه ای به جگر می دهد. بنا بر این در لرستان این غذا هواداران زیادی دارد و مردم با رغبت زیادی آنرا میل می کنند.
او افزود: خوراک «جگر وَز» در بیشتر سالن های غذاخوری استان لرستان خصوصاً شهرستان خرم آباد سرو می شود و در دسترس گردشگران است. در حقیقت این غذای محبوب نوعی جاذبه گردشگری برای استان شده است.
طرهانی با اشاره به اینکه درباره ی تاریخچه و قدمت این غذا بصورت مکتوب و به عنوان سند، چیزی در دسترس نیست، اضافه کرد: «جگر وز» سال ۱۳۹۷ در لیست میراث ناملموس لرستان ثبت شده است.
جگر وَز یا جگر پرده پیچ از کباب های محبوب در کرمانشاه، ایلام و کردستان است و به گونه ای در مناطق کردنشین عراق رواج دارد. ایلام نیز مهارت تهیه و پخت جگر وز را در لیست میراث ناملموس این استان ثبت کرده است.
منبع: فراجا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب