فراجا گردشگری
همزمان با دهه فاطمیه؛

آیین روضه خوانی در خانه پدری جلال احیا شد

آیین روضه خوانی در خانه پدری جلال احیا شد فراجا: همزمان با دهه فاطمیه، تعدادی از هنرمندان ایرانی_اسلامی با اجرای مراسمی در صدد احیا میراث ناملموس روضه خوانی در اتاق روضه خانه پدری جلال برآمدند.


به گزارش فراجا به نقل از مهر، آئین سوگواری میراث معنوی ماندگار ایران با عنوان «روضه حضرت فاطمه (س)» با حضور هنرمندان هنرهای ایرانی و اسلامی، تعدادی از بستگان و اعضای خانواده آل احمد در روز ۲۳ آذرماه در خانه پدری جلال آل احمد اجرا شد. شعرخوانی، نی نوازی، مداحی و اجرای خوشنویسی توسط هنرمندان همچون برنامه های این مراسم بود که همزمان با ایام دهه فاطمیه در سوگ حضرت فاطمه زهرا (س) بمنظور تقدیر میراث ناملموس و فرهنگی روضه خوانی اجرا شد. امیر عاملی (شاعر و خوشنویس) که در سوگ حضرت فاطمه زهرا (س) ابیاتی سروده است، اظهار داشت: به نام نامی زینب سلام بر خورشید / به رغم مدعی و شب سلام بر خورشید / به نام نامی زینب ترانه می خوانم / غزل و مثنوی عاشقانه می خوانم / به نام صبر به نام خدا به نام علی / که بود پیمبر به کائنات ولی / «بریده باد زبانی نگوید این کلمات» وی افزود: قسمتی از هویت ایرانی اسلامی ما به برگزاری چنین مراسم هایی باز می گردد. روزگاری خانه پدری جلال آل احمد محل برگزاری مراسم های حضرت فاطمه زهرا بود و الان پس از سال ها باردیگر برگزاری این مراسم در این خانه احیا شده است.
محبوبه کاظمی (احیاگر خانه پدری جلال) اظهار داشت: امروز محفل کوچکی را در اتاق روضه خوانی خانه پدری جلال آل احمد برگزار کردیم. در این بنای تاریخی از سال ۱۳۱۰ اتاقی به نام روضه وجود داشته که به مناسبت های مختلفی همچون سوگواری برای ائمه اطهار بصورت هفتگی و ماهانه در این اتاق روضه خوانی انجام می شده است. از آنجائیکه قسمتی از کاربری این بنا، آئینی و فرهنگی است، آئین روضه خوانی نیز در این بنا اجرا شده است. وی با تاکید برآن که قصد داشتیم احیا کننده آئین ها و میراث معنوی باشیم، اذعان داشت: همه اعضا جامعه در احیا میراث فرهنگی و سنت ها وظایفی دارد و ما نیز اهتمام داریم تا گامی در امتداد احیای میراث فرهنگی برداریم. این مراسم با همکاری هیأت «اخ الزینب» برگزار و با مداحی یکی از مداحان این هیأت ادامه یافت. در آخر مراسم روضه خوانی از آثار خوشنویسی که توسط طاهره الله دادیان خلق شد، رونمایی گردید.


منبع:

1402/09/27
11:53:44
0.0 / 5
451
تگهای خبر: كاربر , میراث , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912