فراجا گردشگری
مدیركل میراث فرهنگی البرز اعلام كرد

وضعیت خانه پدری جلال در هاله ای از ابهام

وضعیت خانه پدری جلال در هاله ای از ابهام به گزارش فراجا، البرز مدیر کل میراث فرهنگی البرز ضمن اشاره به وضعیت خانه پدری جلال آل احمد در روستای اورازان شهرستان طالقان اظهار نمود: تعیین تکلیف این خانه به دلایلی هنوز در هاله ای از ابهام است.



رحیم خاکی در گفتگو با ایسنا افزود: وجه تسمیه ملکی که امروز بعنوان خانه پدری جلال آل احمد شناخته می شود، بیشتر به واسطه اهالی روستای اورزان بوده و هنوز منبع دقیقی این مورد را تایید نکرده است.

وی اضافه کرد: این که بعضی می گویند این خانه زادگاه جلال بوده کاملا منتفی است چون طبق شواهد و قراین موثق زادگاه جلال در کنار امامزاده نصرالدین (ع) تهران بوده است.

وی توضیح داد: ما در مورد خانه پدری جلال هم هنوز به نتیجه قابل استنادی نرسیده ایم و بررسی ها برای تعیین تکلیف این بنا ادامه دارد.

این مسئول در ادامه ضمن اشاره به وضعیت دیگر خانه های تاریخی البرز توضیح داد: خانه مصدق هم احتیاج به مرمت دارد و گروه فنی میراث درحال بررسی شرایط بنا هستند و بمحض اتمام بررسی ها عملیات مرمت آن شروع می شود.

خاکی خاطرنشان کرد: هرچند این خانه نیازمند مرمت است ولی وضعیت بحرانی و خطرناکی ندارد و بزودی با جذب اعتبارات عمرانی مشکلات آن برطرف می شود.

به قول این مسئول، مشکلاتی که خانه طالقانی در طول سالهای گذشته داشته هم تا حد زیادی برطرف شده و طبق آخرین بازدید صورت گرفته و ۵۰۰ میلیون تومان برای مرمت اضطراری این بنا در نظر گرفته شده و نامه نگاری ها برای جذب این اعتبار در حال انجام می باشد.

وی اظهار داشت: بنایی در مجاورت خانه آیت الله طالقانی وجود دارد که به دنبال تملک آن هستیم و تا آخر سال اعتبار مورد نیاز برای جذب ۵۰ درصد این بنا تأمین می شود.

البرز زیرساخت جذب توریست خارجی ندارد

این مسئول در قسمت دیگری از صحبت های خود ضمن اشاره به ظرفیتهای منحصر به فرد البرز در حوزه گردشگری اشاره نمود و اضافه کرد: البرز جاذبه های زیادی از روستاهای چشم نواز گرفته تا کویر و مناطق کوهستانی و برفی را در دل خود جای داده و کمتر استانی در کشور با این خصوصیت وجود دارد که به شکلی چهار فصل باشد.

خاکی خاطرنشان کرد: این ظرفیتهای منحصر به فرد، امکانات و زیرساخت های حوزه گردشگری این استان بسیار ضعیف و محدود است؛ به صورتی که تعداد تخت های میهمان پذیر استانی که تنها ۴۰ کیلومتر با پایتخت فاصله دارد به دو هزار مورد هم نمی رسد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر تخت های استان را توریستهای داخلی به خود اختصاص داده اند، توضیح داد: با این شرایط باید گفت فعلاً امکان جذب توریست خارجی در البرز وجود ندارد و در مرحله اول باید امکانات و زیرساخت های مورد نیاز و استاندارد این بخش را فراهم آورد و بعد به دنبال جذب گردشگران کشورهای دیگر باشیم.

هنوز نگران امامزاده سلیمان (ع) اشتهارد هستیم

مدیر کل میراث فرهنگی البرز در ادامه ضمن اشاره به وضعیت نامناسب امام زاده های ثبتی استان هم توضیح داد: ۴۱ امامزاده در استان به ثبت ملی رسیده که حال بعضی از آنها واقعا خوب نیست.

وی تصریح کرد: برای حفظ این بخش از تاریخ و فرهنگ البرز، هر هفته وضعیت ۵ امامزاده رصد و بعد از بررسی مشکلات آنها، تذکرات لازم به متولی که اداره کل اوقاف است داده می شود.

این مسئول افزود: از اداره کل اوقاف انتظار می رود نسبت به حفظ و نگه داری اصولی این بناهای پرارزش تلاش جدی تری داشته باشند تا تجربه ای مثل امام زاده سلیمان اشتهارد برای آنها پیش نیاید.

وی اظهار نمود: متاسفانه بدون مجوز میراث فرهنگی دخل و تصرفاتی در چند امامزاده ثبتی استان صورت گرفته که بزودی اطلاع رسانی دقیقی در این خصوص صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه بخش زیادی از بنای امام زاده سلیمان (ع) از دست رفته است، اظهار داشت: بنای باقی مانده هم هنوز به شرایط با ثباتی نرسیده و نگران آن هستیم.





منبع:

1402/05/28
12:43:23
0.0 / 5
354
تگهای خبر: توریست , جاذبه , شهر , گردشگران
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912