فراجا گردشگری
مدیر كل میراث فرهنگی یزد در نشست با خبرنگاران خبر داد

تدوین نظام فنی احیا و مرمت بناهای تاریخی

تدوین نظام فنی احیا و مرمت بناهای تاریخی به گزارش فراجا، یزد مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از تدوین نظام فنی احیا و مرمت بناهای تاریخی در استان آگاهی داد و با اشاره تعیین شش ماه حبس برای تخریب بناهای تاریخی بر طبق قوانین جدید، اظهار داشت: پیگیر تصویب طرح پرداخت تسهیلات برای مرمت در بافت های تاریخی به شرط سکونت هستیم.


«احمد آخوندی» امروز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در جمع خبرنگاران با اشاره به روز جهانی موزه ها و شروع هفته میراث فرهنگی، اظهار داشت: با اهمیت ترین چالش سال قبل میراث فرهنگی وقوع سیل در شهر یزد بود که به رغم آثار مثبتی همچون همدلی بین فعالان میراث در راستای پایش بافت تاریخی، منجر به تخریب اساسی ۲۰۰ بنا و تخریب جزئی ۴۰۰ مورد دیگر شد.
وی با اشاره به اینکه طی یک سال قبل ۴۸ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی در عرصه میراث فرهنگی هزینه شده است، اظهار داشت: در جریان بحران سیل نیز هشت میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی و پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی برای مدیریت اثرات ناشی از سیل هزینه شد.
این مسئول با اشاره به اینکه ۱۹۰ مورد از ۳۲۹ بنای مرمت شده در شهرستان یزد مربوط به خسارات ناشی از سیل بوده است، اظهار داشت: طی یکسال گذشته جمعاً ۴۲۵ بنا و محوطه تاریخی مورد مرمت قرار گرفته و هفت خانه ایرانی نیز بصورت مشارکتی با مالکین مرمت شده است.
وی بر طبق مفاد پرونده ثبت جهانی یزد هر گونه ساخت و ساز در بافت تاریخی یزد تنها با مجوز شورای فنی ممکنست و از این لحاظ بیشترین نشست های شورای فنی میراث فرهنگی را در استان یزد داریم، اظهار داشت: متاسفانه خیلی از اهالی بافت تاریخی، آشنایی لازم در مورد پروسه مرمت خانه های تاریخی خودرا ندارند و برخی سودجویان با ورود به این حوزه منجر به تخریب معماری اصیل می شوند و این در حالیست که بر طبق قوانین جدید تخریب بناهای تاریخی تا شش ماه حبس دارد.
آخوندی با اشاره به اینکه مرمت بدون مجوز در بافت های تاریخی جرم تلقی می شود، عنوان کرد: با هماهنگی دادستانی، بی توجهی به یک مورد اخطار صادره درباب مرمت بدون مجوز در بافت تاریخی و حریم آن، در مراجعه دوم می تواند منجر به دستگیری متخلف شود.
وی اظهار داشت: در همین راستا میراث فرهنگی آماده مشاوره رایگان به متقاضیان مرمت خانه‎های تاریخی است و در صورت نیاز به مرمت اضطراری نیز اقدام لازم صورت می گیرد.
این مسئول عنوان کرد: میراث فرهنگی استان یزد با جدیت پرداخت تسهیلات برای مرمت در بافت های تاریخی را به شرط سکونت دنبال می کند و امیدواریم با تصویب کشوری، آنرا مورد اجرا قرار دهیم و آمادگی داریم هزار مورد را تسهیلات را در سال اول جذب اعتبار نماییم.
وی از اختصاص یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان برای قنوات جهانی استان آگاهی داد و اظهار داشت: پس از ۴۰ سال آب قنات جهانی خشکده زارج را در هفته دولت امسال به مظهر خواهیم رساند و در این رابطه نیز از امروز به مدت سه روز میزبان مدیران پایگاه های قناتهای جهانی کشور در یزد هستیم.
ایشان سپس با اشاره به ۵ اثر ثبت جهانی شده در استان یزد، اشاره کرد: از مجموع ۱۹۸۵ اثر ثبت ملی شده استان تاکنون، ۳۴ امسال ثبت ملی شده و پرونده ۲۰ اثر دیگر برای ثبت ملی درحال اماده سازی است.
آخوندی به اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان برای مرمت و تجهیز موزه های استان از محل اعتبارات ملی در سال قبل اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون ۳۶ موزه در استان داریم که شش مورد موزه خصوصی و ۱۷ موزه وابسته با سایر ارگانها و ۱۳ موزه متعلق به میراث فرهنگی در شهرستانهای یزد است.
وی با اشاره به اینکه در سال قبل دو موزه فرخی و موزه تشریفات و هدایای شهرداری یزد افتتاح شد، اعلام نمود: امسال ایجاد سه موزه بزرگ در استان شامل موزه شیرینی یزدی در دو شهرستان یزد و تفت، موزه بزرگ فرش خاورمیانه و موزه بزرگ یزد در مجموعه صدرالعلما که پارینه ۲۵ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و امسال نیز از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری ۳۵ میلیارد تومان دیگر به ان اختصاص داده شده را دنبال می نماییم.
وی آمار بازدید از موزه های استان در سال قبل را یک میلیون و ۲۵۳ هزار و ۵۵۱ نفر اعلام نمود که در مقایسه با سال قبل آن با امار بازدید ۸۸۹ هزار و ۸۷۰ نفر، ۲۰ درصد رشد داشته است.
آخوندی اظهار داشت: استان یزد دارای واحد تحقیقات و کنترل عوامل بیولوژیک لطمه رسان به بافت ها و بناهای تاریخی کشور است که در حوزه شناسایی حشرات و آفات لطمه رسان به بناهای تاریخی و رفع آنها فعالیت دارد.
وی برگزاری جشن ثبت جهانی یزد، جشن خشتانه و جشنواره تولیدات رسانه ای میراث فرهنگی را دیگر برنامه های میراث فرهنگی در یکسال اخیر ذکر کرد و اضافه کرد: در سال قبل ۷ سکه اصل و ۲۱ سکه تقلبی، هشت دستگاه فلز یاب و ۲۰۴ جنس قاچاق و عتیقه کشف و از ۹ مورد حفاری بدون مجوز جلوگیری شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی یزد برنامه کلان میراث فرهنگی امسال را تدوین نظام فنی احیا و مرمت بناهای تاریخی خواند و اظهار داشت: نظام نامه مذکور تدوین شده و طی یکی دو ماه آتی در شورای فنی مصوب و ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
وی رسیدگی و ساماندهی املاک کثیرالمالک، مجهول المالک، وقفی و به عمد رها شده را از دیگز برنامه های در دستور کار امسال ذکر کرد و اظهار داشت: موضوع تخریب های موردی در بافت تاریخی یزد و خروج آن از ثبت جهانی به هیچ وجه حقیقت ندارد.
آخوندی اظهار داشت: امسال مجوز سرشماری در بافت تاریخی یزد دریافت شده و امیدواریم بتوانیم آمار مورد نیاز برای برنامه ریزی دستگاه های مختلف در مورد بافت تاریخی را تهیه نماییم.
«الهه خاکباز الوندیان» مسئول موزه های استان نیز در مورد برنامه های روز جهانی موزه ها به خبرنگاران اظهار داشت: باتوجه به همراهی های انجام شده به این قدرت رسیدیم که در عرصه جامعه سازی قدمهای موثری را برداریم و موزه ها را در شورای فنی گردشگری استانداری راه دهیم.
وی با اهمیت ترین مطالبه موزه دارن استان را درخواست قراردان اعتبارات مورد نیازشان در ردیف بودجه های استانی ذکر کرد که با جدیت درحال پیگیری است.
الوندیان شعار امسال موزه ها را پایداری و حال خوب ذکر کرد و ضمن تشریح برنامه های تدارک دیده شده در این مورد از ۲۸اردیبهشت تا چهارم خردادماه همچون برگزاری فم تور یک روزه موزه ها برای فعالان حوزه گردشگری و میهمانان منتخب از رسانه ها و مسئولان استان برای آشنایی با موزه ها و مطالبات موزه داران، اکران فیلم و رونمایی از مسیر گردشگری هوشمند، اظهار داشت: فردا بازدید از تمام موزه های استان برای عموم مردم رایگان خواهد بود و بناهای متعلق به میراث فرهنگی نیز بجز نارین قلعه و باغ جهانی پهلوانپور تا ساعت ۱۱ شب پذیرای علاقمندان هستند.










منبع:

1402/02/28
12:22:17
0.0 / 5
503
تگهای خبر: بافت تاریخی , جشنواره , حفاری , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912