حاشیه های بیماری آتیلا پسیانی
فراجا: درگذشت یک بازیگر جوان، پیش تولید فیلم جدید بهروز افخمی، اکران یقه سفیدها و دسته دختران در سینماهای کشور، بزرگداشت آتیلا پسیانی و کیومرث پوراحمد، خوشبختی صابر ابر، برادران لیلا از دید طوفان، بازگشت عمو فیتیله ای ها، اعلام وضعیت «سیمای خانواده»، تازه هایی از نمایشگاه کتاب، اظهارات حمید هیراد درباره ی بیماری اش، لغو دو کنسرت، رونمایی از بزرگترین مجسمه برنزی پایتخت، آماری از گردشگری ترکیه و مقایسه آن با درآمد نفتی ایران، ثبت ملی خانه باغ دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن، خوردن موز 120هزار دلاری و تازه هایی از مونالیزا، ون گوگ و نوتردام گ، گزیده ای از اخبار فرهنگی هنری هفته بود که مرورشان می نماییم.
به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، در این هفته حسام محمودی بازیگر جوان سینما و تلویزیون در سن ۳۷ سالگی دارفانی را وداع گفت. محمودی که این روزها فیلم سینمایی «غریب» را روی پرده سینماها دارد، اولین بار با سریال «گاهی به پشت سر نگاه کن» مازیار میری بازیگری را آغاز کرد و با مجموعه «گرگ و میش» همایون اسعدیان به شهرت رسید.
پیکر حسام محمودی بازیگر جوان سینما و تلویزیون که در سن ۳۷ سالگی درگذشت، جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه به خاک سپرده شد.
بیشتر بخوانید:
پیام های تسلیت برای درگذشت حسام محمودی
آرزوی حسام محمودی که در لحظه گرگ و میش محقق شد
پیش تولید فیلم جدید بهروز افخمی
بهروز افخمی با ثبت درخواست صدور پروانه ساخت برای فیلم سینمایی «صبح اعدام» پیش تولید آنرا آغاز کرده است. این کارگردان به ایسنا اطلاع داد که هم اکنون روخوانی فیلمنامه را با بازیگران شروع کرده اند و از آنجائیکه نیاز است روخوانی تکمیل و تمرین زیادی صورت گیرد تا کار به پختگی برسد احتمالاً فیلمبرداری را تابستان امسال شروع خواهند کرد.
یقه سفیدها و دسته دختران در سینماهای کشور
فیلم سینمایی «یقه سفیدها» با ثبت در شورای صنفی نمایش برای اکران در سینماها آماده شد. این فیلم سینمایی سال ۱۳۹۹ در تهران و در ایام انتشار کرونا فیلمبرداری شد.
همین طور پخش تیزرهای تلویزیونی فیلم سینمایی «دسته دختران» با گذشت ۱۵ روز از شروع اکران در سینماهای سراسر کشور، از دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه شروع شد و همزمان با اکران سراسری فیلم سینمایی «دسته دختران» در سینماهای کشور، اکران سیار این فیلم سینمایی در دانشگاه های سراسر کشور شروع شد.
«من می ترسم» در تدارک اکران
کارگردان فیلم سینمایی «من می ترسم» اطلاع داد که در تدارک اکران این فیلم است. بهنام بهزادی در گفت وگویی با ایسنا درباره ی فیلم «من می ترسم» که در بخش سودای سیمرغ سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی گردید و هنوز به اکران عمومی در نیامده اظهار داشت: با عنایت به وضعیت این روزهای اکران در سینماها به زودی بررسی جدیدی را برای نمایش این فیلم انجام خواهم داد تا شاید در آینده نزدیک آنرا به اکران عمومی برسانم.
چند خبر کوتاه سینمایی
در ادامه اعلام گردید که اعضای شورای سیاست گذاری ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران عرضه شدند.
افزون بر این ها فراخوان چهلمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران برای برگزاری از ۲۷ مهرماه تا ۲ آبان ماه ۱۴۰۲ در تهران منتشر گردید.
و اینکه سومین هفته فیلم چین با نمایش ۵ فیلم از کارگردانان نسل جدید سینمای این کشور، از ۱۶ تا ۲۰ اردیبهشت ماه به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار می شود.
همین طور گروه انتخاب بخش مسابقه فیلمهای داستانی کوتاه، نماهنگ و پویانمایی اولین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه «ایثار» اسامی ۴۲ فیلم را برای حضور در دو بخش رقابتی اصلی و ویژه مستند اعلام نمود.
حال محمد فیلی خوب است
محمد فیلی ـ هنرمند پیشکسوت کشورمان ـ که مدتی است در بیمارستان بستری است، روز شنبه تحت عمل جراحی قرار گرفت و پس از این عمل جراحی به ایسنا اظهار داشت: عمل سنگینی داشتم اما خدا را شکر الان خوبم.
بزرگداشت آتیلا پسیانی و خوشبختی صابر ابر
شامگاه یکشنبه، بزرگداشتی برای آتیلا پسیانی بازیگر و کارگردان سینما و تئاتر ایران همزمان با زادروز این هنرمند برگزار شد و هنرمندان مختلفی از نسل های مختلف درباره ی او صحبت کردند. می توانید اینجا مشروحی از این نکوداشت را بخوانید.
صابر ابر هم در صفحه شخصی خود به مناسبت زادروز آتیلا پسیانی، متنی منتشر نمود که در قسمتی از آن نوشته است: من یک خوشبختی دارم، من با آتیلا معاشرت می کنم. نعمت داشتن کسی که «بازی» را بلد است.»
پس از انتشار تصاویر آتیلا پسیانی در مراسم نکوداشتش، خبرهایی درباره ی بیماری وی در فضای مجازی منتشر گردید و اخیرا ستاره پسیانی در پاسخ به نگرانی هایی که درباره ی سلامتی پدرش ابراز شده است، اطلاع داده که درمان آتیلا پسیانی به پایان رسیده و گفته است که خدا را شکر بیماری از بین رفته است.
همین طور مراسم بزرگداشت کیومرث پوراحمد کارگردان فقید سینما در حالی به همت کانون کارگردانان سینمای ایران برگزار شد که هنرمندان حاضر در فقدان یکی از «حرفه ای ترین سینماگران» سخنرانی را مطرح نمودند.
برادران لیلا از دید طوفان
«ما تمام شدیم؛ قبول. ولی بپذیرید که سینمای امروز هم دیگر خیلی بی در و پیکر شده است.» این قسمتی از صحبت های یکی از بازیگران قدیمی ایران است که روز سه شنبه در ایسنا منتشر گردید. «رضا طوفان» بدمن معروف سینما در دهه های ۶۰ و ۷۰ خورشیدی همین چند روز قبل ۷۴ ساله شد.
او گفته است که توان جسمی لازم را برای سینما رفتن ندارد ولی «برادران لیلا» را که نسخه قاچاق آن پخش شده، دیده است. «فیلم خیلی خوبی بود، البته بدآموزی هم داشت. سعید پورصمیمی خیلی خوب بود، جزو اساتیدی است که تکرار نمی شود و انگار پس از ۶۰ سال تازه آمده. بدی سینما این است که ناگهان فِید می شوی و بعد با یک نقش باردیگر برمی گردی. آن وقت همه با مشابه همان نقش سراغت می آیند.»
از بستری یک کارگردان تئاتر تا بازگشت عمو فیتیله ای ها
همین طور اعلام گردید که شکرخدا گودرزی، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر به علت گرفتگی عروق قلب باید در بیمارستان بستری می شود.
همین طور آمار هفتگی فروش و تماشاگران نمایش های به صحنه رفته در تالارهای مختلف مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج و تالار هنر تا پایان روز جمعه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۲ به تفکیک اجراها مشخص شد.
نمایش «چخفته» به نویسندگی فرزانه محمدحسین، کارگردانی اشکان پیر دل زنده و تهیه کنندگی رضا ناجی پور و فرزانه محمد حسین، به یاد مرحوم پرویز پورحسینی نهم اردیبهشت تا پنجم خردادماه ساعت ۱۹ به روی صحنه رفت.
نمایش «گالمکس» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا حسن زاده از ۲۴ اردیبهشت تا ۱۹ خردادماه در سالن انتظامی خانه هنرمندان روی صحنه خواهد بود.
از سویی مقرر است که عموهای فیتیله ای بعد از ۲۰ سال روی صحنه روند. نمایش «دوره گردها» به کارگردانی علی فروتن از تولیدات مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری اجرا می شود.
کانون نمایش نامه نویسان و مترجمان تئاتر ایران اطلاع داد که دَهمین دوره ی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران را با هدف شناسایی، معرفی و تقدیر از نمایش نامه نویسان و مترجمان برتر ادبیات نمایشی در دی ماه ۱۴۰۲ برگزار می نماید.
بیشتر بخوانید:
نمایش «هفت خوان اسفندیار» به چه درد جامعه می خورد؟
جشن تولد هنرمندان فروردینی در بین گله ها
حضور چند اثر ایرانی در جشنواره های بین المللی
فیلم کوتاه «سامپو» به بیست و دومین جشنواره جهانی فیلمهای کارگری «Reel Work» آمریکا راه پیدا کرد. این فیلم به کارگردانی مرضیه ریاحی، تهیه کنندگی حسین کاکاوند و نویسندگی مرجان ریاحی بعنوان نماینده ایران در جشنواره حضور دارد.
فیلم «یک اتّفاق کوچک» ساخته سید مرتضی سبزقبا به بخش مسابقه چهلمین جشنواره بین المللی فیلم «آسولو آرت» ایتالیا راه پیدا کرد.
لیست ۱۱ اثر بخش مسابقه جشنواره معتبر و بین المللی انیمیشن انسی فرانسه با حضور انیمیشن «آژیر» ساخته سپیده فارسی اعلام گردید. همین طور انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه» به نویسندگی و کارگردانی اشکان رهگذر به بخش آثار درحال ساخت (Work in Progress) جشنواره بین المللی انیمیشن انسی فرانسه ۲۰۲۳ راه پیدا کرد.
علاوه بر این، فیلم کوتاه «ابوالهول» به کارگردانی حمید یوسفی در چهلمین جشنواره فیلمهای هنری «آسولو آرت» به معرض نمایش گذاشته می شود. «ابوالهول» پیش از این در بیست و یکمین جشنواره «ریورساید» آمریکا، هشتمین جشنواره «unDependence» آلمان و ششمین دوره جشنواره «trameindipendenti» ایتالیا حضور داشته است.
نمایش «مکبث زار» نیز به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم پشت کوهی در هجدهمین دوره فستیوال جهانی سن پترزبورگ روی صحنه می رود. این نمایش مقرر است بعنوان اثر برگزیده از طرف انجمن منتقدان تئاتر روسیه در آیین اختتامیه جشنواره تئاتری در سن پترزبورگ به صحنه برود.
مروری بر سینما در جهان
فروش جهانی انیمیشن اقتباسی «برادران سوپرماریو» محصول یونیورسال و استودیو ایلومینیشن از مرز یک میلیارد دلار عبور کرد. این انیمیشن در بیست و ششمین روز اکران خود به فروشی فراتر از یک میلیارد دلار رسید تا نخستین انیمیشن از زمان همه گیری کرونا و دهمین انیمیشن تاریخ سینما نام بگیرد که به فروش میلیارد دلاری دست می یابد.
آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار بعد از نامزدی جنجالی «آندره آ ریسبرو» برای بهترین بازیگر زن جوایز اسکار ۲۰۲۳، مهم ترین تغییر قوانین خودرا در مورد کمپین های تبلیغاتی اسکار اعلام نمود.
در ادامه، لیست داوران بخش نوعی نگاه هفتاد و ششمین دوره جشنواره فیلم کن اعلام گردید و اینکه «مایکل داگلاس» هنرپیشه مطرح آمریکایی امسال جایزه نخل طلای افتخاری جشنواره فیلم کن را دریافت می کند.
جشنواره فیلم کن همین طور از هشت چهره بعنوان اعضای هیات داوران بخش مسابقه اصلی در کنار «روبن اوستلوند» رییس داوران رونمایی نمود.
همین طور لیست نامزدهای جوایز تئاتر تونی در سال ۲۰۲۳ اعلام گردید و نمایش موزیکالی که نسخه نمایشی فیلم موزیکال ساخته «بیلی وایلدر» در سال ۱۹۵۹ است، به کارگردانی «کیسی نیکولا» موفق شد در ۱۳ شاخه همچون بهترین نمایش موزیکال، بازیگر مرد موزیکال، نقش مکمل مرد و زن موزیکال، کارگردانی نمایش موزیکال و بهترین موسیقی متن نامزد دریافت جایزه شود.
کمپانی نتفلیکس نیز از ساخت یک مینی سریال شش قسمتی برمبنای رمان و فیلم معروف ایتالیایی «یوزپلنگ» اطلاع داد و «دوا کَسل» دختر «مونیکا بلوچی» نقش اصلی این سریال است.
فصل دوم «چشم بندی» / وضعیت «سیمای خانواده»
مجموعه طنز «چشم بندی» درحال آماده سازی برای تولید فصل دوم است. فصل اول این سریال دی ماه ۱۴۰۱ روی آنتن رفت.
همین طور روز یکشنبه، آیین تجلیل از عوامل مجموعه تلویزیونی «نون خ ۴» بعنوان پربیننده ترین سریال نوروز و ماه رمضان امسال، با حضور رئیس سازمان صداوسیما برگزار گردید.
اظهاراتی درباره ی سریال پایتخت داشتیم؛ رییس مرکز سیمافیلم با تکیه بر این که پرونده «پایتخت» در تلویزیون بسته نشده است، تصریح کرد: «با رفع ایرادها و اشکلاتِ فصل قبل، این سریال حفظ خواهد شد.»
تهیه کننده برنامه «سیمای خانواده» درباره ی وضعیت این برنامه قدیمی که مدتی است تولید و پخش آن متوقف شده، اظهار نمود که تلویزیون به دنبال حذف این برنامه نیست و مقرر است پخش آن ادامه داشته باشد.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی عباس حسین نژاد را بعنوان دبیر هفتمین جشنواره طنز و رسانه انتخاب کرد.
همین طور مهدی آذرمکان ـ مدیر سابق رادیو ورزش ـ مدیر رادیو ایران شد.
از حوزه رسانه بیشتر بخوانید:
چرا «متهم گریخت» هنوز بیننده دارد؟
قبیله خیالی پوسان را به حوالی تهران آوردند!
زهرمار خان «گیلدخت»: تلاش کردم ترسناک باشم!
تماشای دوبله فارسی «هری پاتر» با کمترین سانسور
تازه هایی از نمایشگاه کتاب؛ از میهمان ویژه تا پیشبینی وزیر ارشاد
در ادامه، رییس نمایشگاه کتاب تهران کشور تاجیکستان را بعنوان میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه بوسیله ایسنا معرفی نمود. سی وچهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بصورت مجازی در ketab.ir برگزار می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جریان رونمایی از پوستر سی و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اعلام نمود که با عنایت به شرایط کشور که در اوج دوره توسعه فرهنگی قرار دارد، این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می تواند بعنوان یک نقطه عطف مطرح شود. دولت هم درصدد است آنچه در توان دارد به صحنه بیاورد.
محمدمهدی اسماعیلی همین طور در حاشیه جلسه هیات دولت درباره ی سی وچهارمین نمایشگاه کتاب اظهار داشت: هفته آینده سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را خواهیم داشت که پیشبینی می نماییم، بین پنج تا هفت میلیون بازدید از این نمایشگاه داشته باشیم و این نمایشگاه بزرگترین جشنواره فرهنگی در ایران و منطقه است. سه هزار ناشر داخلی و خارجی در نمایشگاه حضور دارند و از کشورهای مختلف میهمان داریم و میهمان ویژه تاجیکستان است.
گفت وگویی هم با معاون فرهنگی ارشاد درباره ی نمایشگاه کتاب داشتیم؛ او دلیل تغییر بانک عامل نمایشگاه را تامین نکردن اعتبار از طرف این بانک خواند، همین طور اعلام نمود برای ناشرانی که در بخش حضوری نمایشگاه هم شرکت نمایند، تسهیلات ویژه ای ارائه می کنند.
اشتباهاتی که در میدان پیروز می شوند
مدتی است در حوزه ادبیات سوژه ای با عنوان غلط های مصطلح را دنبال می کنیم؛ غلط های مصطلح در واقع عبارت ها و واژه های اشتباهی هستند که با توجه تکرار زیاد در بین عامه مردم درست تلقی می َشوند. این دفعه گفت وگویی با حسین جاوید ـ ویراستار و ناشر ـ داشتیم که معتقد است: برمبنای زبان شناسی تاریخی، صورت هایی که امروز آنها را بعنوان صورت غلط می شناسیم، صورت های پیروز خواهند بود.
افزون بر این ها، با بیان نتایج انتخابات ایفلا ۲۰۲۳، سکینه قاسم پور، مدیرکل دفتر برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای عضویت در بخش سواد و خواندن ایفلا انتخاب گردید. بدین سان او برای یک دوره چهارساله از آگوست ۲۰۲۳ تا آگوست ۲۰۲۷، از جمهوری اسلامی ایران عضو بخش سواد و خواندن ایفلا خواهد بود.
همین طور انجمن نویسندگان آمریکا (WGA) با بیان اختلافات گسترده با استودیوهای فیلمسازی از شروع اولین اعتصاب سراسری در ۱۵ سال گذشته اطلاع داد.
گزارش های ایسنا از چهره های ادبی ـ هنری:
این هنرمند مُعرف جوانان است
خانمِ بازیگر خارج از سریال ها شخصیت دیگری داشت
چرا «شد خزان» به دل ها نشست؟
حسرت های هنرمندی که دانشجوی مستعدش را در عطاری دید
چه کسی «بنان» را مجبور کرد خواننده شود؟
مردی که صد سال عمر کمش بود
مردی که انجمن های ادبی را به هم زد
یادی از جعفر بزرگی با عکسی از «پهلوانان نمی میرند»
بازیگری که زیر سایه «دلار» گم شد
آهنگساز «قصه های مجید» سال ها کابوس می دید!
انتشار ساز باران، جدید ترین برنامه علی رهبری، تورکنسرت علیرضا قربانی
آلبوم موسیقی «ساز باران» اثری از گروه «دلشدگان» به سرپرستی رامین میلانی و با صدای رضا کاظمی منتشر گردید.
علی رهبری نیز جدید ترین برنامه های خودرا در اپرای «مارینسکی» اعلام نمود.
در ادامه اعلام گردید که تور کنسرتهای جدید علیرضا قربانی از نیمه اردیبهشت ماه تا قبل از شروع ماه محرم در شهرهای تبریز، رشت، گرگان، کرمان، یزد، شیراز، تهران و جزیره کیش برگزار می شود.
بیماری حمید هیراد قابل درمان نیست
نشست خبری برگزاری کنسرت مشترک «حمید هیراد» و «راغب» با حضور مدیر روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری «آوازی نو» نیز در این هفته برگزار گردید.
حمید هیراد در این جلسه درباره ی وضعیت سلامتی خود اظهار داشت: شروع بیماری من از سال ۹۵ بود و چیزی نیست که قابل درمان باشد. تا امروز هم نسبت به ذات بیماری پستی ها و بلندی های خودرا داشته ام. یک دوره آرام بوده، یک دوره نه. بستگی به شرایط محیطی من دارد؛ آلودگی و استرس و... از سال ۹۵ هنوز تحت درمان هستم ولی ذات این بیماری که دارم ژنتیکی است و همیشه باید مانند یک کودک مراقب آن باشم. در همه مدتی که گذشته بالاترین چیزی که به من روحیه داده شغلم بوده است و فکر می کنم اگر روزی آنرا کنار بگذارم اتفاق بدی برایم خواهد افتاد.
لغو کنسرتهای سیروان خسروی و بابک جهانبخش
این در شرایطی است که کنسرتهای پیش روی سیروان خسروی و بابک جهانبخش که قرار بود در ایران و خارج از کشور برگزار شود، کنسل شد.
درگذشت یک خواننده کانادایی
همین طور «گوردون لایتفوت» خواننده و ترانه نویس کانادایی «گوردون لایتفوت» که بیشتر برای ترانه های فولک -پاپی همچون «اگر می توانستی ذهنم را بخوانی» شناخته می شود، در سن ۸۴سالگی دارفانی را وداع گفت.
جشنواره موسیقی جوان اعلام وجود کرد
با پایان داوری مرحله مقدماتی شانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، اسامی راه یافتگان به مرحله نهایی از طرف دبیرخانه اعلام گردید. این در شرایطی است که اختتامیه پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان، دی ماه سال ۱۴۰۰ برپا شد و این جشنواره سال قبل به رغم انتشار فراخوان هایی برگزار نشد.
انتقاد انجمن خوشنویسان ایران از رویکرد یک جشنواره
همین طور برخی از اعضای انجمن خوشنویسان ایران در انتقاد به رویکرد جشنواره «یاس یاسین» در منزل غلامحسین امیرخانی ـ چهره ماندگار خوشنویسی و رییس شورایعالی انجمن خوشنویسان ایران ـ گرد هم آمدند و دغدغه های خودرا نسبت آنچه «اقدام غیرحرفه ای رویداد «یاس یاسین»» خواندند، مطرح نمودند.
بگفته منتقدان جشنواره خوشنویسی ملی و بین المللی «یاس یاسین» در فراخوان دوره دوم خود، بخشی زیر عنوان «ملی» گنجانده و خطوط ایرانی (نستعلیق و شکسته و نسخ ایرانی) را فقط ذیل آن بخش قرار داده و برای این خطوط جایگاهی در بخش بین المللی قائل نشده است.
افتتاح چند نمایشگاه جدید
نمایشگاه «نو نگاره های نستعلیق» بنفشه مصری پور در آستانه هفته دوم اردیبهشت ماه در مجموعه فرهنگی آسمان افتتاح شد. این نمایشگاه که شامل ۳۷ اثر است با حضور تعدادی از استادان و علاقمندان به فرهنگ و هنر عصر روز جمعه ـ هشتم اردیبهشت ماه ـ راه اندازی شد.
همین طور نمایشگاه های «رد پا» و «هایپر رئالیسم: از تصویر تا واقعیت» مقرر است در موزه هنرهای معاصر افتتاح شوند. «رد پا» درنگی بر مراوده هنرمند و جهان پیرامون آن و «هایپر رئالیسم: از تصویر تا واقعیت» مروری بر آثار پست مدرن گنجینه موزه هنرهای معاصر خواهد بود.
ایستگاه پایانی یازدهمین دوسالانه ملی نگارگری
مراسم اختتامیه یازدهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران شنبه، نهم اردیبهشت ماه در سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار گردید. یازدهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران با نمایش ۲۲۱ اثر منتخب از ۱۵۲ هنرمند در گرایش های تذهیب، نگارگری، گل و مرغ و طراحی نگارگری، از ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ در موسسه فرهنگی هنری صبای فرهنگستان هنر برگزار شده بود.
رونمایی از بزرگترین مجسمه برنزی پایتخت
روز دوشنبه مراسم رونمایی از بزرگترین مجسمه برنزی پایتخت در میدانگاه سعدی برگزار گردید. این مجسمه برنزی از شاعر فارسی زبان، سعدی شیرازی ساخته شده است و سازنده آن دهقان محمدی هنرمند مجسمه ساز است.
در این مراسم همین طور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر دادکه مجسمه حکیم نظامی به زودی در میدان ونک تهران نصب و رونمایی خواهد شد.
خالق این مجسمه نیز توضیحاتی را درباره ی خاصیت های این مجسمه و قواعدی که باید برای جانمایی یک اثر شهری رعایت شود، ارائه کرده است. بگفته او، اندازه این مجسمه سه متر و ۲۰ سانتی متر است و چهار متر هم پایه برای آن در نظر گرفته شده است.
همین طور در این آیین رونمایی با جهانگیر درویش ـ هنرمند معمار گفت و گو کردیم. درویش در این مصاحبه به ایسنا اظهار داشت: آرزوی من این است کسانی باشند که به اندازه کافی به نصب مجسمه های شهری اهمیت دهند و نظارت و برنامه ریزی اصولی برای نصب این مجسمه ها داشته باشند. آرزوی من این است کسانی باشند که بگردند و ببینند در کجای شهر وجود چنین مجسمه هایی لازم است.
آثار محمد هژبرابراهیمی در خطر است
همین طور گزارشی از از مراسم یادبود محمد هژبرابراهیمی، هنرمند مجسمه ساز که روز دوشنبه در خانه هنرمندان برگزار شده بود، داشتیم. محمد هژبرابراهیمی، هنرمند پیشکسوت مجسمه ساز که ۲۷ فروردین ماه در کرمان درگذشت، آثار بیشماری خلق کرد و البته هنوز هم کارهای ناتمام بسیار داشت. ولی آثار این هنرمند در منزل وی در کرمان نگه داری می شوند؛ جایی که امکان دارد هر آن به دلیل زلزله خیز بودن این استان از بین بروند، باوجود این که مسئولین کرمان بارها وعده جمع آوری و نگهداری این آثار را داده بودند.
احمد خلیلی فرد ـ نقاش ـ که مدتی در بستر بیماری بود، بامداد روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه دار فانی را وداع گفت.
نفت ایران از گردشگری ترکیه عقب می افتد؟
از سویی، آمارهای رسمی جدید نشان داده است درآمد گردشگری ترکیه در سه ماهه نخست سالجاری بیش از یک سوم افزایش پیدا کرده است و این صنعت حیاتی در اقتصاد ترکیه با وجود زلزله های ویرانگر ماه فوریه در جنوب شرق این کشور روند قوی سال قبل را حفظ نموده است.
دولت ترکیه نیز پیشبینی کرده درآمدهای حاصل از گردشگری این کشور امسال میلادی به رکورد ۵۶ میلیارد دلار برسد؛ رقمی که می تواند از درآمدهای خالص نفتی ایران پیشی بگیرد. از طرفی، درآمدهای نفتی ایران بعنوان منبع اصلی درآمد کشور طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال ۲۰۲۲ بین ۵۸ تا ۶۲ میلیارد دلار اعلام شده و برای سال ۲۰۲۳ نیز رقمی بین ۵۱ تا ۵۷ میلیارد دلار ارزیابی شده که تقریباً برابر با چشم انداز درآمدهای ترکیه از محل گردشگری امسال میلادی است.
سیراف در خطر است
در حوزه میراث فرهنگی، یک فعال میراث فرهنگی با انتشار تصاویری از «سیراف» از وضعیت وخیم، رها شده و تخلف های آشکار در این بندر باستانی خلیج فارس اطلاع داد.
انتقاد به رفتارهایی که با چوگان می شود
همین طور گفت وگویی با فرهاد نظری ـ عضو کمیته میراث ناملموس آیسسکو ـ درباره ی چالش های چوگان، پیشینه و روند ثبت آن داشتیم، وی در قسمتی از این مصاحبه اظهار داشت: «چوگان» نه فقط میراث ملی ما، بلکه میراث جهانی است و به آیندگان هم متعلق می باشد. توسعه و ترویج «چوگان»، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است و ما باید به فکر رفع موانع چوگان باشیم. کارهای ناکرده برای «چوگان» بسیار است.
ثبت ملی خانه باغ دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن
خانه باغ دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن در صدرآباد ندوشن در روز یکشنبه دهم اردیبهشت و همزمان با نخستین سالگرد درگذشت این نویسنده صاحب نام در لیست آثار ملی کشور به شماره ۳۳۹۲۶ ثبت ملی شد.
آنچه در حوزه میراث فرهنگی گذشت
مدیرکل موزه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تغییر ساعات کاری موزه های چهار استان با عنایت به شرایط اقلیمی در فصل گرما اطلاع داد.
گزارشی هم از موزه کار داشتیم؛ خانه باغی در محدوده شرق اتوبان صیاد شیرازی تهران، در خیابان اجاره دار که قبل تر متعلق به مالک «مبلمان دقت» بود و شهرداری در سال ۱۳۸۵ آنرا از ورثه خریداری کرد و مدتی در اختیار بنیاد امیرکبیر و خانواده دکتر حبیبی بود و حالا هم موزه کار شده است.
در حوزه میراث فرهنگی همین طور گفت وگویی با معاون میراث استان مازندران داشتیم که از کاوش در دو محوطه تاریخی این استان به منظور تعیین حریم اطلاع داد و اظهار داشت: در مازندران اولویت با تعیین حریم محوطه های باستانی است؛ چونکه حریم محوطه های باستانی این استان روز به روز مورد تعرض قرار می گیرد و یک روز معطلی هم برای آن زیاد است.
معاون میراث فرهنگی آذربایجان غربی نیز اطلاع داد که بیش از ۲۰ پرونده تعیین حریم در این استان داریم که معطل تشکیل جلسه شورای حریم وزارت خانه است و منتظریم این شورا تشکیل گردد تا از آنها دفاع نماییم.
فاطمه کریمی، عضو شورایعالی علمی دایره المعارف بزرگ اسلامی و عضو هیأت های دیرینه شناسی سازمان میراث فرهنگی ایران دارفانی را وداع گفت.
همین طور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، «شهاب طلایی شکری» را به سمت مدیرعامل و رییس هیأت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی انتخاب کرد.
معاون میراث فرهنگی نیز «میراث فرهنگی؛ هویت ملی، نشاط اجتماعی» را بعنوان شعار هفته میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۲ اعلام نمود.
پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز از کشف یک کتیبه فارسی با نقش «شیرِ شمشیر به دست» در کنار شمایل حضرت علی (ع) در یکی از روستاهای ارمنستان اطلاع داد.
درهای باغ ایرانی سفارت ایتالیا در تهران برای یک روز به روی مردم گشوده می شود. سفارت ایتالیا در تهران اعلام نمود که در تاریخ دوم ژوئن سالجاری برابر با ۱۲ خردادماه ۱۴۰۲ به مناسبت روز جمهوری ایتالیا، برای نخستین بار در تاریخ، درهای باغ ایرانی ـ تاریخی این سفارتخانه را که مجموعه اقامتگاه سفیر ایتالیا نیز در آن واقع شده است برای بازدید عموم باز می کند.
موزه در ایران ۵۰ سال عقب است
یک مترجم متون تخصصی موزه اعتقاد دارد که موزه و موزه داری در ایران حدود ۵۰ سال عقب تر از دنیاست و کیفیت موزه های ایران قربانی کمیت آن شده است، موزه ها از نظر فکری تغذیه نشده اند و کمبودهای زیادی در حوزه موزه و موزه داری وجود دارد. این صحبت ها در نشست کتاب موزه عنوان شد که گزارش کامل آنرا می توانید اینجا بخوانید.
خوردن موز ۱۲۰ هزار دلاری
ویدئویی هم از یک دانشجو انتشار یافته است که او را حین جدا کردن موزی که با چسب نواری به دیوار موزه هنر «لیوم» در سئول چسبانده شده نشان داده است. این دانشجو بعد از جدا کردن موز از دیوار پوست آنرا جدا می کند و در مقابل چشمان حیرت زده بازدیدکنندگان می خورد. او سپس پوست موز را با همان چسب به دیوار می چسباند و محل را ترک می کند. این موز که قسمتی از اثر هنری چیدمان مشهور «مائوریتسیو کاتلان» (Maurizio Cattelan)، هنرمند ایتالیایی است، ۱۲۰، ۰۰۰دلاری ارزش داشت.
تعرض به رقصنده کوچک
همین طور معترضان محیط زیستی در ادامه مجموعه حملات نمادین به آثار هنری مشهور، این دفعه به سراغ مجسمه ای از «ادگار دگا» رفتند. دو معترض حوزه محیط زیست محفظه شیشه ای مجسمه «رقصنده کوچک» اثر «ادگار دگا» در گالری ملی موزه هنر واشنگتن را رنگ آمیزی کردند.
تازه هایی از مونالیزا، ون گوگ و نوتردام
افزون بر این ها، یک مورخ ایتالیایی ادعا کرده پلی را که در پس زمینه اثر معروف «مونالیزا» اثر «لئوناردو داوینچی» نقاشی شده شناسایی کرده است.
یکی از تابلوهای نقاشی «ون گوگ» که منظره ای در پاریس را به تصویر می کشد درحالی به زودی در حراجی ارائه خواهد شد که انتظار می رود ده ها میلیون دلار به فروش برسد.
مقامات ناظر بر روند بازسازی کلیسای تاریخی «نوتردام» اعلام نمودند که مناره جدید این بنا تا آخر سال جاری میلادی ساخته خواهد شد.
هخامنشیان در ایتالیا
همین طور موزه بریتانیا نمایشگاهی با عنوان «تجمل و قدرت: ایران تا یونان» برگزار کرده و مجموعه ای از آثار باارزش تاریخی ایران، از دوران هخامنشی و آثار یونان باستان را به معرض نمایش گذاشته است.
کشف های تاریخی
مجموعه ای از قطعات آهنین که چندین دهه در زیرزمین خانه ای در نروژ خاک می خورد، در جریان خانه تکانی بهاری کشف شد و یک گروه خنثی سازی بمب بطور اتفاقی دو قیچی تاریخی سالم را در آلمان کشف کرد.
پیشنهادهایی برای خواندن:
حاشیه جدید ناصرالدین شاه در پایتخت!
نولان مخاطبان را شگفت زده کرد
پنجشنبه یا شنبه، مهم تعطیلی دو روز در هفته استپ
نام قدیم «خلیج فارس» چه بود؟
اینجا خط قرمز است!
چرا جای کارگران در آثار هنری خالی است؟
معماری سعدیه از کدام بنای مشهور اقتباس شده است؟
همه ماجرای حواشی یک خبر سینمایی
بافت های تاریخی عاقبت بخیر می شوند؟
منبع: faraja.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب