فراجا گردشگری

بررسی مدیریت بحران زلزله در ترکیه

بررسی مدیریت بحران زلزله در ترکیه به گزارش فراجا، رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی با بررسی اقدامات مدیریت بحران در زلزله اخیر ترکیه به مبحث ساماندهی مشکلات این مناطق در حضور وزیر کشور پرداخت.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، چهارمین جلسه ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران با حضور وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران ظهر روز یکشنبه ۲۱ اسفندماه در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار گردید.
در این برنامه چند دستورالعمل مورد بررسی قرار گرفت. همچون موارد مطرح شده در این نشست در ارتباط با پیشگیری از سرمازدگی باغات پسته در شهرستان دامغان بود که بعنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفت و در این نشست اعلام گردید که با بالگردهایی که از قبل پیشبینی شده بود روی منطقه ای که احتمال سرمازدگی در آنجا وجود داشت، با ارتفاع مشخص چندین مرحله عملیات احیا انجام شد و از ضرر کشاورزان جلوگیری شد.
این بالگردها ۱۲ متر از درخت ها فاصله داشتند. در این نشست عنوان شد که باید از این تجربه در یزد و اردکان هم که سرمازدگی پسته ها را از بین می برد، استفاده نمود. مبحث دیگر که در این نشست عنوان شد در ارتباط با آیین نامه نحوه ورود نیروهای مسلح در حوادث بود. در این حوزه اعلام گردید پیشنهادات در این خصوص به سازمان مدیریت اعلام شده است. البته وظایف باید به تأیید فرمانده کل قوا برسد و قرار شده این مورد در شورایعالی مطرح شود. در حوادث و اتفاقات اموال مردم بلاصاحب می شود. باید بتوانیم آنها را جمع آوری کرده و اجازه نگهداری از آنها را داشته باشیم.
در این جلسه سید امیر گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی در رابطه با گزارش بازدید از مناطق زلزله زده در ترکیه اظهار داشت: در این بازدید مواردی مشخص شده که میتوان از بعضی از آنها بعنوان تجربه مطلوب استفاده نمود.
گرکانی در رابطه با جستجو و نجات توسط نیروهای عملیات جمعیت هلال احمر ایران عنوان کرد: ۱۸۳ نیروی عملیاتی به مناطق هاتای، اسلاحیه و آدیامان اعزام شده اند. دو دستگاه خودروی نجات، سه دستگاه خودروی امدادی، ۴ قلاده سگ زنده یاب و ۱۴ دستگاه زنده یاب همچون اقدامات عملیاتی ایران در ترکیه بوده است.
وی اضافه کرد: بالا بودن شدت زلزله در مناطق صدمه دیده و عدم برآورد صحیح نیازهای لرزه ای در طراحی ها، اثرات ساختگاه بر بزرگ نمایی زلزله، واگذاری نظارت به بخش خصوصی و عدم کارایی نظام بیمه ای، عمده ترین علل صدمه و خسارت های زلزله در ترکیه بوده است.
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی افزود: دولت این کشور اعلام نمود به ازای هر خانوار که خانه های آنها گرفتار تخریب کلی و عمده شده است، ۱۵ هزار لیر برای جابجایی داده می شود. تمام مدارس و دانشگاه ها تا اطلاع ثانوی تعلیق و خوابگاه های دانشجویی طی دو روز تخلیه و در اختیار زلزله زدگان قرار گرفت. حدود ۹۰۰ هزار نفر در خوابگاه ها و ۵۰ هزار نفر در هتل ها و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در مناطق زلزله زده اسکان یافتند. رئیس جمهور ترکیه اعلام نمود خانه های تخریب شده در مدت یک سال بازسازی می شود.
وی اظهار داشت: هلال احمر ترکیه برای پشتیبانی از تیم های مستقر در میدان صبحانه و غذای گرم توزیع کرد. کمپین ترکیه ای همچون اقدامات بعد از زلزله بود. حدود ۱۱۵ میلیارد و ۱۴۷ میلیون لیر برای کمک رسانی به مناطق زلزله زده ترکیه جمع آوری شد. سلبریتی ها و هنرمندان مشهور هم به این مناطق کمک کرده و کمک های خویش را در اختیار دولت قرار دادند. موضوعی که ما هم باید در کشور خود آنرا حل نماییم. همینطور اردوغان در ترکیه به رسانه ها اعلام نموده بود هر خبر و گزارشی باعث احساس عدم امنیت و از بین بردن حس یکدلی در مردم شود، جرم تلقی می شود.
پس از عرضه گزارش گرکانی در مورد این مورد احمد وحیدی وزیر کشور اعلام نمود این گزارش باید با جزئیات بیشتری عرضه شود و موشکافانه تر بررسی شود.
در پاسخ به وحیدی، گرکانی اظهار داشت: ما در رابطه با مبحث بحران و رسیدگی به افراد صدمه دیده در کشورمان باید به چند سوال جواب دهیم. همچون این که سیاست ما برای اسکان موقت صدمه دیدگان تهران چیست. میزان تجهیزات آواربرداری ما در ایران چقدر است؟ مردم چه نقشی در مشکلات در ارتباط با زلزله دارند.
پس از آن یکی از کارشناسان پیشنهاد کرد زلزله ترکیه هم اکنون فرصت خوبی است که کارشناسان معاونت های شهرسازی آنرا مورد بررسی قرار دهند و نسبت به مجوزهایی که صادر می کنند، حساس تر شوند. هم اکنون هنوز آواربرداری در ترکیه به صورت کامل انجام نشده و فرصت خوبی است تا این نیروها به این مناطق اعزام شوند.

1401/12/22
12:28:00
0.0 / 5
504
تگهای خبر: بیمه , خودرو , دستگاه , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912