فراجا گردشگری
مطالبه هتل داران از وزیر گردشگری

نرخ گذاری را آزاد کنید

نرخ گذاری را آزاد کنید فراجا: تشکل های هتلداری از سراسر کشور در نشستی با عزت الله ضرغامی - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - آزادسازی نرخ گذاری هتل ها، اصلاح روش محاسبه آب و برق و اختصاص سهمیه مرغ و روغن را مطالبه کردند.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، جمشید حمزه زاده - رییس جامعه حرفه ای هتل داران ایران - در این جلسه که چهارشنبه (۲۵ خرداد) با حضور معاون گردشگری و تعدادی از رؤسای تشکل های هتلداری از سراسر کشور برگزار شد، با اشاره به برخی مشکلات هتل داری خصوصاً باتوجه به افزایش هزینه ها، آزادسازی نرخ هتل ها را درخواست نمود و اضافه کرد: قیمت اقامت در یک هتل چهار و پنج ستاره برای یک خارجی حداقل ۲۵ دلار یا ۳۰ دلار است، درحالی که هتل ها سرمایه ملی هستند، باید سبب تشویق و انگیزه سرمایه گذاران شوند. درباره نرخ نظر تشکل های هتلداری بر آزادسازی است و وظیفه نرخ گذاری نیز به تشکل ها و جوامع هتل داری با نظارت عالیه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی واگذار شود، مثل سایر صنوف ما هم باید از این امتیاز برخوردار باشیم و بازار را کنترل نماییم. پیشنهاد رسمی این است که نرخ گذاری یه جامعه هتل داران واگذار شود.
او همین طور اظهار داشت: با افزایش هزینه ها، هتل ها برای تامین برخی اقلام همچون روغن و مرغ مشکل پیدا کرده اند. اگر سهمیه ای به هتل داران اختصاص پیدا کند، بسیاری از مشکلات حل می شود.
حمزه زاده درباره مشکلات مربوط به مالیات های مستقیم که ۵۰ درصد معافیت آن تا اختتام برنامه ششم توسعه اعتبار دارد و با شروع برنامه هفتم، اجرای آن متوقف می شود، توضیحاتی داد و درخواست پیگیری کرد.
او درباره مالیات بر ارزش افزوده نیز اظهار داشت: در اصلاح نظام مالیاتی، هتل های یک تا سه ستاره از پرداخت این مالیات معاف صد درصدی شدند، اما هتل های چهار و پنج ستاره مشمول این معافیت نشده اند. برخی معتقدند هتل کالای لوکس است، درحالی که هتل ها درآمد ارزی دارد و اشتغال به وجود می آورد.
رییس جامعه هتلداران ایران درباره حامل های انرژی نیز اظهار نمود: در زمینه آب نحوه محاسبه در سازمان آب به شدت غیرکارشناسی است و قبض های آب با مبالغ سنگین برای هتلداران می آید. از طرفی، هر چه قدر پول آب می دهیم، هزینه فاضلاب را حساب می کنند، این درحالی است که خیلی از هتل ها فضای سبز دارند و برای آبیاری آن نیز از آب چاه استفاده می نمایند.
حمزه زاده از نحوه محاسبه هزینه برق هم انتقاد نمود و پیگیری برای اصلاح آنرا از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست نمود.
رییس جامعه هتلداران ایران در ادامه با طرح این پیشنهاد که دستورالعمل تشکل های گردشگری با نگاه پشتیبانی از این صنعت بازبینی شود، دستورالعمل قبلی را به شدت دولتی دانست و اضافه کرد: تشکل های گردشگری باید قدرت بگیرند تا وارد مسایل صنفی شوند، درحالی که تشکل ها حتی در صدور موافقت نامه اصولی راه اندازی هتل ها هیچ نقشی ندارند، خیلی از هتل ها باتوجه به مشاهدات و بازدیدهای ما با ایرادهای غیرقابل جبران در حال ساخت هستند و موافقت نامه اصولی هم از سازمان ها دریافت می کنند. در زمینه استانداردسازی نیز توقع داریم هتلداران به سبب تجاربی که دارند در استانداردسازی و عاملیت تطبیق هتل ها حضور داشته باشند.
وی در ادامه، سامانه «جانا» - سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تاسیسات گردشگری - را که نگاهی دولتی دارد، زیر سوال برد و درخواست کرد: جوامع استانی در کنار دولت برای تسهیل حضور سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال حضور داشتند.
حمزه زاده درباره برنامه هفتم نیز درخواست نمود احکام خوبی برای توسعه صنعت گردشگری کشور صادر شود.

چرا دلار خارجی ها به هتل نمی رسد؟
در ادامه این جلسه که برخی از اعضای جامعه هتلداران در نشستی که ضرغامی - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - و معاون گردشگری او حضور داشتند، به برخی دیگر از مشکلات اشاره کردند. کریم بیگی - رییس جامعه حرفه ای هتلداران اصفهان - سرمایه گذاری در هتل را مقرون به صرفه ندانست و اظهار داشت: اگر مقایسه ای بین ساخت هتل و دیگر ساختمان ها شود، مشاهده می کنید که مردم در ساخت هتل سرمایه گذاری نمی کنند. اگر به مدیریت سرمایه گذاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز مراجعه شود، مشاهده می کنید تعداد درخواست ها و شوق زیاد است، اما فقط تعداد کمی از این درخواست ها به بهره برداری می رسد.
او افزود: یک بررسی در سال ۸۴ نشان میدهد سرمایه گذاری در ساختمان ۶۰ برابر گران شده است، اما قیمت اقامت در هتل ۲۵ برابر شده است. از طرفی، ظرفیت مسافر ایرانی به حدی نیست که ۶۰ درصد نرخ را بالا ببریم، تنها راه این است قسمتی از درآمد را از گردشگر خارجی ارزی دریافت نماییم. گردشگر وقتی وارد می شود دلار پرداخت می کند، اما اینکه چرا دلار او به هتل نمی رسد و بین واسطه ها تقسیم می شود؟ این جرم بزرگی به سرمایه گذاری است.
رییس جامعه هتلداران اصفهان همین طور به کمبود زیرساخت گردشگری اشاره نمود و اضافه کرد: اگر به شرایط پایدار برسیم که گردشگر خارجی بیشتر شود، زیرساخت آماده برای آن نداریم، درحالی که با تغییر در نرخ ارزی و ریالی سرمایه گذار تشویق می شود.
او درخواست نمود مثل سایر کالاهای صادراتی، خدمات هتل ها نیز صادراتی محاسبه شود و هزینه ها دلاری شود. همانطور که خود وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اماکن تاریخی را به نرخ دلار دریافت می کند.

ما قلیان فروش نیستم، اما قلیان برای هتل درآمد جانبی دارد
محمدعلی فرخ مهر - رییس جامعه هتلداران تهران - درباره اجرائی نشدن یا اجرای سلیقه ای مصوبات خصوصاً در شهر تهران که مانع سرمایه گذاری شده است، سخن گفت و اضافه کرد: عضو شورای شهر در سال ۸۶ گفته بود هر کسی تابلو نصب کرد ۵ درصد عوارض به او تعلق می گیرد، الان می گویند آن عوارض باطل است و باید هزینه کامل پرداخت گردد، برای همین تابلوی هتل ها را از سطح شهر جمع کرده اند.
او همین طور به رفتار دوگانه درباره عرضه قلیان معترض شد و اظهار داشت: این رفتار دوگانه درحالی که مجوز مصرف آن برای رستوران ها مجلل صادر گردیده است، برای هتل ها مشکلاتی را به وجود آورده است. هتل ها اگر قلیان بفروشند با آنها برخورد می شوند، درحالی که ما از آن می توانیم کسب درآمد نماییم، بطورمثال ما چند شب پیش یک گروه ۲۰ نفره داشتیم که چهار قلیون درخواست دادند و برای ما ۲۰ میلیون تومان درآمد داشت، اما فردای آن روز عده ای به هتل آمدند و به خاطر عرضه قلیان برخورد کردند. ما قلیان فروش نیستیم، ولی این طور درآمد جانبی خودرا از دست می دهیم.
در این باره بخوانید:
هتل شیره کش خانه و کازینو نیست!
عبدالحمید حمیدی - از جامعه هتلداران کردستان در ادامه این جلسه - اصلاح بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی را درخواست نمود.
مهدی رودبارکی از جامعه هتلداران مازندران نیز درخواست نمود حساب های اقماری زودتر به سرانجام برسد و در ادامه با غیرکارشناسی خواندن بدنه گردشگری، اعتبار یک ساله پروانه هتل ها را در مقایسه با اعتبار سه ساله پروانه آژانس های مسافرتی زیرسوال برد.
سیدحسن سیادتان - رییس جامعه هتل داران فارس - درباره دشواری صدور و اعتبار محدود پروانه بهره برداری هتل ها و همین طور گسترش خانه مبله ها تذکر داد.

مکاتبه برای اختصاص سهیمه آرد و روغن هتل ها
در ادامه علی اصغر شالبافیان - معاون گردشگری - از پیگیری ها برای استمرار معافیت مالیات های مستقیم باتوجه به فرصت از دست رفته در دوران کرونا، اصلاح مالیات بر ارزش افزوده در بخش گردشگری که به پیگیری از طرف مجلس نیاز دارند، اصلاح تعرفه های آب، برق و گاز برای تاسیسات گردشگری آگاهی داد و درباره تغییر نرخ اقامت در هتل ها باتوجه به افزایش هزینه ها اظهار داشت: بخشنامه بازبینی در نرخگذاری، چون وزیر اجازه دادند، ابلاغ گردید.
او همین طور از هتلداران خواست درباره برنامه هفتم توسعه، پیشنهادها و مواردی که امکان لحاظ در قانون را دارد، ارائه کنند.
شالبافیان از بازبینی در قانون توسعه ایرانگردی و جهانگردی آگاهی داد و اضافه کرد: مطالبی چون عوارض شهری و انشعابات در بازبینی این قانون لحاظ شده است، مواردی که در این سال ها برای ما اثبات شده اگر قانون نداشته باشیم در رابطه با آن گرفتار مشکل می شویم.
معاون گردشگری درباره اختصاص سهمیه روغن و آرد به هتل ها اظهار نمود: بوسیله وزارت جهاد کشاوری موضوع را پیگیری کردم تا برای مراکز اقامتی سهمیه خاص درنظر بگیرند که البته به نتیجه رسیدن این مساله به پیگیری خود تشکل ها نیاز دارد.
او سپس درباره طرح تشکل های صنفی تخصصی که در مجلس دنبال می شود، اظهار داشت: ما بمحض اطلاع، موضوع را پیگیری کردیم تا گردشگری را مستثنی نماییم. آقای ضرغامی هم مکاتبه کردند که یکسری مواد این طرح باید بگونه ای اصلاح گردد تا به تشکل های گردشگری لطمه نرسد؛ چونکه بر طبق آن قانون، همه تشکل ها حذف و تشکل های جدید ایجاد می شوند. در این طرح اسمی هم از گردشگری برده نشده است. با پیگیری های وزیر قرار شد تبصره ای الحاق شود که تشکل های گردشگری مستثنی شوند.
شالبافیان همین طور تصریح کرد: با اختتام برنامه ششم توسعه اتحادیه ها باردیگر احیا می شوند و این موجب تشتت خواهد شد، نباید اجازه دهیم به این سمت برویم.
جمشید حمزه زاده - رییس جامعه هتلداران ایران - اما در ادامه این مساله اظهار داشت: ما آنچه از تشکل حرفه ای توقع داشتیم برآورده نشده است و اگر این روند ادامه یابد، تمایل داریم به سمت اتحادیه برویم. به هر حال قانون پشت اتحادیه است.
رییس جامعه هتلداران ایران درباره نقدی که به ارزی شدن نرخ هتل ها در این جلسه عنوان شد، اظهار داشت: این متعادل سازی نرخ است. نهادهای دولتی خودشان از خارجی ها ارز می گیرند؛ پس مرسوم می باشد. بیشتر هتل ها زیان ده شده اند و هتلداری نسبت به سرمایه کمترین توجیه را دارد، باید به صورتی جبران شود تا موجب جذب سرمایه گذاران جدید شود و قسمتی از هزینه هتل ها از این محل تامین گردد. این اقدام حتی موجب فعال شدن آژانس ها می شود، اگر مسافر خارجی با آژانس بیایید حتما هزینه های آن ارزان تر می شود.




منبع:

1401/03/26
11:59:37
0.0 / 5
482
تگهای خبر: اقامت , ایرانگردی , بازار , جهانگردی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912