فراجا گردشگری

آمار عملکرد وزارت میراث فرهنگی در سال ۹۹ منتشر گردید

آمار عملکرد وزارت میراث فرهنگی در سال ۹۹ منتشر گردید به گزارش فراجا آمار عملکرد وزارت میراث فرهنگی در بخش های مختلف کاری این وزارت با عنوان سالنامه آماری ۹۹ منتشر گردید.



به گزارش فراجا به نقل از مهر، سالنامه آماری وزارت میراث فرهنگی در سال ۹۹ برای رفع نیازهای آماری تصمیم گیران و فعالان تهیه و منتشر گردید. در این سالنامه به عملکرد و آمارهای در ارتباط با بخش های مختلف و زیرمجموعه های این وزارت خانه پرداخته شده است.
در این سالنامه آماری ضمن تعریف هر یک از کلمات تخصصی و توضیح آنها، جداول و نمودارهای حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری، توسعه منابع، نیروی انسانی، واحدهای تابعه همچون صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی، کانون اتومبیلرانی و جهانگردی، شرکت توسعه گردشگری و.... آمده است.
در بخش در ارتباط با موزه ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی، بیشتر از هر چیزی به آمار موزه ها، ساماندهی اشیا پرداخته شده است و در بخش در ارتباط با آثار و حفظ احیای آنها هم ثبت میراث ناملموس و طبیعی مدنظر قرار گرفته است. تعداد گردشگران ورودی و خروجی از کشور به تفکیک های مختلف بخش عمده ای از فصل در ارتباط با گردشگری را به خود مختص کرده است. تعداد و ظرفیت تأسیسات گردشگری بخش دیگر این فصل از سالنامه آماری است.
اما در بخش سوم هم که به صنایع دستی اختصاص دارد، حضور در نمایشگاه های گردشگری خارجی و صدور پروانه های تولید کارگاهی، صادرات صنایع دستی و ثبت شهرهای صنایع دستی مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل چهارم با عنوان مجلس، حقوقی و استان ها هم عملکرد این اداره کل تشریح و تعداد جرایم ضد میراث فرهنگی در چارچوب نمودارهایی اعلام شده است. در حوزه توسعه مدیریت و منابع هم به تشکیلات و تحول اداری، برنامه ریزی و بودجه و تسهیلات و کارآفرینی ها پرداخته شده است.
در حوزه وزارت هم عملکرد روابط عمومی و بازرسی و پاسخگویی به شکایات پرداخته شده و جدولی از عملکرد شرکت تعاونی حامیان میراث فرهنگی انتشار یافته است و به حوزه کانون جهانگردی و اتومبیلرانی هم تنها به نمودار انجام سرویسهای امداد خودرو و اعطای مجوز برگزاری مسابقه اتومبیلرانی پرداخته اند این در شرایطی است که کانون فعالیتهای گسترده دیگری هم انجام می دهد اما گزارشی از آنها در این سالنامه نیامده است.
همچنین باآنکه به جدول قراردادهای شرکت توسعه گردشگری پرداخته شده اما درباره صندوق احیا و بهره برداری بناهای تاریخی، تنها بناهای افتتاح شده در سال ۹۹ را منتشر نموده اند. این بخش از آمار در ارتباط با خانه های افتتاح شده هم به نظر می آید صحیح نیست چون بعنوان مثال افتتاح خانه منوچهری آمل را جزو آمار سال ۹۹ محاسبه کرده اند درحالیکه این خانه سال ۹۶ افتتاح شده و هنوز هم مشغول به کار است!
از طرفی بخش مهمی از فعالیتهای این صندوق که واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی است هیچ بخشی از این سالنامه آماری را به خود اختصاص نداده و گزارشی هم از فعالیتهای آن عرضه نداده است.
برای بخش در ارتباط با شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی هم به فعالیتهای این شرکت در حوزه مجریان فعال در حوزه خانه مسافرها، مجوزهای صادر شده برای آنها، مراکز تجهیز شده به بلیت الکترونیکی اشاره شده است. این شرکت هم با عنایت به آنکه مسئولیت های گوناگونی را به عهده گرفته چندان جایگاهی در این سالنامه ندارد.
پژوهشگاه میراث فرهنگی فصل هفتم را به خود مختص کرده است در این فصل به جدول فراوانی مدیریت و جانمایی آثار باستانی ایران در سال ۹۹ و خدمات آزمایشگاهی عرضه شده در داخل و خارج پژوهشکده پرداخته شده است پژوهشگاهی که فعالیتهای مطالعاتی گسترده ای دارد و باید بخش های مختلف آن هم در این گزارش نمود بیشتری پیدا می کردند.

1401/02/01
16:29:53
0.0 / 5
693
تگهای خبر: آثار باستانی , آزمایش , ایرانگردی , جهانگردی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912