فراجا گردشگری
گزارش فراجا؛

شنیده شدن حرف موافقان و مخالفان ضرغامی

شنیده شدن حرف موافقان و مخالفان ضرغامی موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی نظراتشان را درباره ضرغامی اعلام نمودند برخی گفتند وی تجربه کافی در این عرصه ندارد و برخی گفتند تجربه رسانه ای او می تواند برای گردشگری مفید باشد.



خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ بعد از روزها گمانه زنی درباره وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی و تلاش فعالان گردشگری برای انتخاب وزیر از میان فعالان این حوزه و تبلیغ های خود خواسته بعضی از افراد در فضاهای رسانه ای برای معرفی خودشان بعنوان وزیر، بالاخره عزت الله ضرغامی بعنوان وزیر پیشنهادی ریاست جمهوری دولت سیزدهم ارائه شد.
فردی که بیشترین سابقه او فعالیت در رأس سازمان صدا و سیما بوده است. در ایام اخیر با انتشار اسامی کابینه انتخابی دولت آیت الله رئیسی و پیشنهاد او برای ضرغامی بعنوان وزارت میراث فرهنگی برخی به این مورد اشاره کردند که چون انتخاب ضرغامی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میسر نبوده، برای وی وزارت میراث فرهنگی را در نظر گرفتند درست مانند دوره های قبلی که وزیری رأی اعتماد مجلس را نمی آورد و به ناچار دولت او را بعنوان رییس سازمان میراث فرهنگی انتخاب می کرد.
با این وجود از زمانی که نام ضرغامی بعنوان وزیر پیشنهادی عنوان شد، فعالان گردشگری و میراث فرهنگی در فضاهای مجازی به بحث و تبادل نظر درباره وی پرداختند بخصوص بعد از انتشار برنامه های وی.
برنامه هایی که به زعم بعضی از کارشناسان گزارشی از وضع موجود بود و به زعم برخی دیگر دارای یکی دو نکته بعنوان برنامه پیشنهادی اما نه دندان گیر. با این وجود همین برنامه نیز مورد بررسی قرار می گرفت تا روز گذشته که نمایندگان مجلس درباره وی نظر دادند. بیشترین نظر نمایندگان درباره انتخاب ضرغامی مثبت بود و کمتر کسی بعنوان مخالف صحبت کرد.
غلط املایی های برنامه ضرغامی
روز گذشته افرادی بعنوان موافق و مخالف سخنانی در صحن علنی مجلس انجام دادند. بعنوان مثال معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در نشست علنی نوبت سوم مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم در مخالفت با برنامه های وی، اظهار داشت: اگر ایشان برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی می شد، اینجانب برای دفاع از ایشان ثبت نام می کردم اما حالا به استناد برنامه ای که ارائه دادند، وی را مناسب این جایگاه نمی دانم.
سعیدی با استناد به گزارش معاونت قوانین مجلس خطاب به وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی اظهار داشت: میزان انطباق و همسویی برنامه های شما با اسناد بالادستی تنها ۶۷ درصد و ۳۳ درصد احکام ذکر نشده که شامل شرح وظایف وزارت خانه ها، قانون برنامه ششم، مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی و قانون احکام دائمی است. در ارزیابی برنامه های ضرغامی بر طبق معیارهای عمومی که شامل شفافیت، انسجام، جامعیت، سنجش پذیری و نظارت است، از ۹ مورد، ۶ مورد ضعیف و متوسط بر طبق گزارش معاونت نظارت مجلس ارزیابی شده و فارغ از این غلط های املایی عجیب و غریب در برنامه هایتان را در نظر نگرفتید.
وی با یادآوری این که برنامه ضرغامی، به گزارش تولیدی ناقصی از حوزه گردشگری و صنایع دستی شبیه است، خاطرنشان کرد: البته در حوزه میراث فرهنگی با عنایت به سابقه فرهنگی از انسجام نسبی برخوردار می باشد و عمده آمارها و مقایسه های تحقیقی در ارتباط با سال ۲۰۱۷ میلادی است و هیچ راهبردی مشخصی برای شرایط کرونا و پساکرونا ذکر نشده به جز اشاره ای گذرا به بسته های حمایتی از گردشگران که متأسفانه تامین منابع آن ذکر نشده است.
عرض بجای ارز!
یکی از اشاره های سعیدی درباره غلط های املایی گزارش برنامه ضرغامی، درباره نوشتن کلمه ارز است که در این برنامه «عرض» نوشته شده است!
محمود احمدی بی غش نیز بعنوان نماینده مخالف اعلام نمود: تجربیات او تناسبی با وزارت تخصصی میراث فرهنگی ندارد و این اهانت به بخش قابل توجهی از نخبگان میراث فرهنگی و اساتید برجسته این حوزه است. در واقع سهم خواهی ها لطمه به این وزارت می زند. ضرغامی هیچ کارنامه ای در این عرصه ندارد.
محمدرضا ضباغیان بافقی نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس نیز در مخالفت با برنامه های عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: هر چند آقای ضرغامی دارای شخصیتی فرهنگی و دانشمند است اما برنامه ای تخصصی و تجربه کافی برای موضوع گردشگری ندارد. مدرک کارشناسی وزیر پیشنهادی، مهندسی عمرانی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی است، از طرفی وی سابقه اجرائی در وزارت دفاع، قوه قضائیه، امور مجلس، سازمان صدا و سیما و … را دارد و با عنایت به این سوابق انتظار می رفت که آقای ضرغامی بعنوان وزیر فرهنگ و ارشاد معرفی شود.
نایب رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با اشاره به اینکه وزیر میراث فرهنگی باید سابقه حضور در حوزه های در ارتباط با آثار تاریخی، میراث فرهنگی و صنایع دستی داشته باشد افزود: آقای ضرغامی سابقه لازم در این عرصه را ندارد. ایشان درباره نحوه رونق صنعت توریسم کلی گویی کرده از طرفی برنامه تحولی قابل اتکایی ندارد.

در ادامه سید علی موسوی نماینده مردم ملکان در مجلس خطاب به وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اظهار داشت: به نظر می آید شما انگیزه کافی برای کار جهادی با وزارت خانه ای که با بدنه آن تناسبی ندارید را نداشته باشید. برخی نگرانی ها وجود دارد که با عنایت به سوابق شما اقدامات و شعارهای تحولی جنبه شعاری داشته باشد، نگرانی دیگر این است که شما تخصص و تسلط کافی در این عرصه را نداشته باشید.
از زمان وزارت ارشاد با گردشگری آشنا هستم
ضرغامی امروز در سخنرانی خود در دفاع از انتخابش و برنامه هایی که ارائه کرده به این مورد و انتقاد واکنش نشان داد و در پاسخ بیان نمود: من در ۱۴ کمیسیون تخصصی و ۶ کمیسیون موضوعی و مجمع استانی در محضر نمایندگان مجلس برنامه هایم را اعلام کردم. همین طور از ۲۰۰ نمایندگانی که در موافقت با من ثبت نام کردند تشکر می کنم. سال ها قبل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت سیاحتی و زیارتی وجود داشت که الان بعنوان گردشگری بخش مهمی از وزارت میراث فرهنگی است.
بنابراین ضرغامی با بیان این مطالب می خواست اعلام نماید که وی دارای سابقه در وزارت فرهنگ و ارشاد بوده آن هم زمانی که دفتر سیاحتی و زیارتی ذیل این وزارت خانه فعالیت داشته است ازاین رو ناآشنا با حوزه گردشگری نیست.
او حتی تسلط خودرا به سه حوزه وزارت میراث فرهنگی این طور تشریح کرد: وزارت خانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک وزارت خانه بسیار مهم و جدیدالتاسیس است و هر کدام از بخش های آن ظرفیت یک نهاد وزارت خانه مستقل دارد؛ اما به علت هم پوشانی و هم افزایی که با هم دارند قانون گذار آنها را در یک وزارت خانه کرده است که در ماموریت های مهمی از ظرفیت هر سه استفاده نماید. اما به همین ظرفیت ختم نمی گردد و بسیاری ظرفیت های مهم و اساسی کشور به این وزارت خانه مرتبط می باشد.
همچنین وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی اظهار داشت: من ۲۸ پیشنهاد جدید برای وزارت میراث فرهنگی و ۶۴ محور مهم را استخراج کرده و در اختیار کمیسیون های مجلس قرار داده ام.
در عین حال نمایندگانی نیز در موافقت با برنامه ها و انتخاب ضرغامی در صحن علنی مجلس سخنرانی کردند. مانند سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس که اظهار داشت: ما به کسی نیاز داریم که تبلیغ و نمایش را بشناسد و بتواند با جهان و همه مذاهب، اقوام، گویش ها و زبان ها سخن بگوید و پیام کشور را منتقل کند.
در واقع هاشمی به سابقه مدیریت ضرغامی در سازمان صدا و سیما اشاره نمود که در آنجا بعنوان سابقه کار فرهنگی و رسانه ای می تواند فرهنگ محصور در این وزارت خانه را به دنیا نمایش دهد و معرفی نماید.
هاشمی اظهار داشت: امروز مسئله گردشگری در کشور تبلیغات است، ما به کسی نیاز داریم که تبلیغ و نمایش را بشناسد و بتواند با جهان و همه مذاهب، اقوام، گویش ها و زبان ها سخن بگوید و پیام کشور را منتقل کند، دقیقاً ما به فردی، رسانه ای برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیاز داریم.
به نظر می رسد توجه این برنامه به این بعد در سطح مطلوبی است اما لازم است که تاکید اصلی برنامه بر شفاف سازی نحوه حداکثر سازی برای هماهنگی بین بخشی و رفع مداخلات بین دستگاهی باشد
ایجاد هسته منسجم بین دستگاهی برای وزارت میراث
برخی از نمایندگان نیز بعنوان سخنگوی کمیسیون های مختلف موافقت کمیسیون متبوعشان را با برنامه های ضرغامی اعلام نمودند مانند مجید نصیرایی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که از موافقت کمیسیون متبوعش با برنامه های وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اطلاع داد و نتیجه آنرا این چنین قرائت کرد و اظهار داشت: در حالیکه از برنامه وزارت خانه تازه تأسیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتظار می رفت حداقل برای در بازه زمانی میان مدت و دراز مدت تنظیم برنامه کند و با عنایت به اولویت های مدنظر و کارهای برجای مانده از قبل تنظیم برنامه کند، معیار زمانی برنامه الزاماً باید دارای اولویت باشد. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که از دید ساختاری توسعه فعالیتهای وزارت خانه به سایر وزارت خانه ها وابسته است و عملاً بعد سخت افزاری اقدامات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بستر فعالیتهای وزارت خانه هایی مثل راه و شهرسازی و صمت تنظیم یا همیاری می شود. به نظر می آید توجه این برنامه به این بعد در سطح مطلوبی است اما لازم است که تاکید اصلی برنامه بر شفاف سازی نحوه حداکثر سازی برای هماهنگی بین بخشی و رفع مداخلات بین دستگاهی باشد، چونکه ماهیت بین بخشی این وزارت خانه، بین دستگاهی بودن فعالیتهای آنرا غیر قابل اجتناب می کند و راه چاره رفع مداخله نیست، بلکه یکپارچگی و ایجاد هسته منسجم بین دستگاهی است.
روح الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز از موافقت کمیسیون متبوعش با برنامه های وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اطلاع داد و گزارش این کمیسیون را این طور قرائت کرد: انطباق برنامه های ارائه شده با اسناد بالادستی، تطبیق برنامه های وزیر پیشنهادی با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۳۶ درصد برنامه با احکام فوق الذکر منطبق است و ۳۱ درصد با نتایج حاصله همسو است.
برنامه آقای ضرغامی کاملاً همسو با از بین بردن مشکلات است به شرط این که به درستی اجرا شود
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با ضرغامی اظهار داشت: با قاطعیت می گویم، برنامه آقای ضرغامی کاملاً همسو با از بین بردن مشکلات است به شرط این که به درستی اجرا شود.
مجتبی توانگر نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در این نشست افزود: متأسفانه در همه سالهای گذشته فردی که چهره ملی باشد در رأس این وزارت خانه نبود، اگر هم بود مساله اصلی او گردشگری نبود و متأسفانه در بعضی موارد مسئله شأن سیاسی بوده است. او دنیا را می شناسد و کشورهای مختلف در ۵ قاره را از نزدیک دیده که نگاه جهانی برای این وزارت خانه مهم می باشد.
با توجه به این که بیشتر نمایندگان مجلس با انتخاب ضرغامی بعنوان وزیر میراث فرهنگی موافق هستند، به نظر می آید که وی بتواند رأی اعتماد مجلس را بگیرد این انتخاب اما بطور قطع با درخواست هایی از طرف فعالان سه حوزه رو به رو خواهد بود که در آینده بهتر است ضرغامی نشستی نیز با آنها درباره اولویت هایشان داشته باشد از همین الان مشخص است که خیلی از فعالان این حوزه برای جبران خسارات ناشی از کرونا و برنامه ریزی برای دوران پساکرونا مطالباتی را داشته باشند مطالبه دیگر آنها تسلط کامل روی سه حوزه اصلی این وزارت خانه و دور کردن آن از مسائل سیاسی است که همیشه گریبان فعالیتهای تخصصی این وزارت خانه را گرفته بوده است.

1400/06/06
23:00:24
0.0 / 5
646
تگهای خبر: تبلیغات , توریسم , دستگاه , راه و شهرسازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912