كارشناسان باستان شناسی مطرح كردند:
پاسارگاد گسترده تر از محوطه ای است كه شناخته می شود
كارشناس دیرینه شناسی محوطه جهانی پاسارگاد اعلام نمود: مطالعات نشان داده پاسارگاد گسترده تر از محوطه ای است كه شناخته می شود.
به گزارش فراجا به نقل از مهر، حمید رضا کرمی در جمع خبرنگاران به مناسبت یافت بقایای ۱۳ اسکلت انسانی و جانوری در پایگاه جهانی تخت جمشید، اظهار داشت: مطالعات به شناسایی بیش از ۲۰۰۰ اثر از دوران پارینه سنگی میانی تا معاصر بوده است اما آثار ما بیشتر در رابطه با دوره هخامنشی است و به مجموعه ای از زیرساخت های هخامنشی دست یافته ایم.
وی در ادامه اظهار نمود: مطالعات نشان داده پاسارگاد گسترده تر از محوطه ای است که می شناسیم؛ مجموعه گسترده ای از سدها که بیش از ۸۰ کیلومتر کانال آبرسانی شناسایی کردیم.
کرمی، افزود: مجموعه ای از آثار را شناسایی کردیم که قسمتی از آنها مربوط به مسیرهای ارتباطی است و چندین مرکز نگهبانی در گذرگاه های تاریخی و تعداد زیادی هم محوطه های مسکونی شناسایی شد.
این کارشناس دیرینه شناسی اضافه کرد: آثار زیادی از دوره اشکانی، ساسانی و معاصر و بیش از ۲۰۰۰ گور منفرد از اشکانی و ساسانی شناسایی شده است.
این در حالیست که وحید بارانی سرپرست تهیه نقشه در میراث جهان تخت جمشید هم اظهار داشت: به این نتیجه رسیدیم که یک نقشه کامل را از دشت مرودشت تهیه و داده های دیرینه شناسی خودرا شناسایی تا بانک اطلاعاتی را کامل تر نماییم.
به گفته بارانی، تا امروز سه فصل است پیش رفته و امید است بتوان در فصول آینده شهرستان مرودشت را بررسی کرد.
وی اضافه کرد: در این ۳ فصل ۶۰۰ محوطه شناسایی شده و توالی گاه نگاری از دوران پارینه سنگی تا اسلامی را داریم؛ غارها و پناهگاه های صخره ای و شیوه های تدفین در کوه ها و گورستان های دوره کوچ نشینی به همراه بناها، پل ها، بندها و نقوش صخره ای را هم شناسایی کردیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب