فراجا گردشگری
در استان مركزی؛

سیل كرونا صنعت هتلداری را با خود برد

سیل كرونا صنعت هتلداری را با خود برد به گزارش فراجا مركزی پنج ماه است كه با انتشار كرونا در كشور هتل ها از رونق افتاده اند و عملا به ساختمان هایی شیك و خوش و رنگ و لعاب خالی تبدیل گشته اند و معلوم نیست سوت و كور بودن شان تا كی ادامه داشته باشد.


استان مرکزی دارای ۲۲ واحد اقامتی شامل ۱۷ هتل، یک هتل آپارتمان و چهار مهمانپذیر است و دو مجموعه نیز آماده بهره برداری است ولی در شرایطی که کرونا برای استان حاصل کرده مشخص نیست این مراکز، به ویژه مراکز آماده بهره برداری چه آینده ای پیش رو داشته باشند، چونکه امروز هتلداران با سابقه و بزرگ استان عملا در منجلابی افتاده اند که بیرون آمدن از آن بسادگی ممکن نخواهد بود.

خسارت صنعت هتلداری استان به 15 میلیارد تومان رسید
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی به ایسنا اظهار داشت: بعد از شیوع ویروس کرونا تاسیسات گردشگری بیشترین لطمه را متحمل شدند، چونکه با توقف سفرها، صنعت گردشگری جهان تحت تاثیر قرار گرفت، اما تسهیلات ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومانی ارزان قیمت در این عرصه نظر گرفته شد که به این تاسیسات گردشگری تعلق می گیرد.
مرزبان امهال پرداخت قبوض آب، برق و گاز تاسیسات گردشگری و تمدید امهال اقساط تا اختتام شهریورماه را از دیگر تمهیدات در نظر گرفته شده برای تاسیسات گردشگری و هتل ها دانست و اظهار داشت: تا اختتام خردادماه بیش از ۱۵ میلیارد تومان به تاسیسات گردشگری شامل هتل ها مهمانپذیرها، هتل آپارتمان ها، اقامتگاه های بومگردی، رستوران های بین راهی، سفره خانه های سنتی، دفاتر و آموزشگاه های گردشگری استان مرکزی خسارت وارد شده است.

سطح اشغال 5 تا 8 درصدی هتل های مرکزی
وی سطح اشغال هتل های استان مرکزی را بین ۵ تا ۸ درصد بیان کرد و اضافه کرد: باتوجه به شدت گرفتن مجدد بیماری، وضعیت هتل ها مساعد نیست و خسارت ها ادامه دار خواهند بود، اما چاره ای نیست چونکه سلامت گردشگران و مسافران بسیار اهمیت دارد، هرچند که تاسیسات گردشگری به لحاظ ضدعفونی و پروتکل های بهداشتی به شدت تحت نظر و بازرسی هستند.
مرزبان افزود: طی دو ماه اخیر نظارت ها تشدید شده است که اگر مشکلی وجود داشت به سرعت کنترل شود و تذکرات لازم داده شده است، اما تنها یک مورد به سبب رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی تعطیل شده است، البته به هر حال سفرها و تورهای مجازی فعالند.
به گزارش فراجا به نقل از ایسنا؛ تاسیسات گردشگری درست در روزهایی که می توانستند انتفاع مالی برای مالکان خود داشته و میزبان مسافران نوروزی باشند به صورت کامل تعطیل شدند. مالکان این واحدها تمام امید خودرا به تابستان و سفرهای تابستانی بسته بودند ولی این روزها که شاهد شدت گرفتن بیماری کووید ۱۹ و موج دوم شیوع ویروس هستیم، این امید هم عملا ناامید شده است.

هتل ها در راه ورشکستگی/تعدیل نیروی 50 درصدی
رئیس جامعه هتلداران استان مرکزی نیز در گفتگو با ایسنا با تاکید بر اینکه هتل ها در موج دوم کرونا از نظر اقامتی وضعیت خوبی ندارند، اظهار داشت: تمامی مراسم هایی که برای تابستان در هتل ها رزرو شده بود یا کنسل شده یا در آستانه کنسلی است و با این حساب بیشتر هتل ها به سمت ورشکستگی حرکت می کنند.
مهرداد سمیعی با اعلان اینکه هتل ها هم اکنون نیمه تعطیل هستند، ولی باتوجه به شرایط موجود هنوز به تعطیلی کامل کشیده نشده اند، اشاره کرد: با شکل گیری موج دوم بیماری و ضرری که هتل ها متحمل خواهند شد، احتمال تعطیلی کامل هتل های استان مرکزی بالاست.
وی ادامه داد: هم اکنون تعدیل نیرو در هتل های استان به ۵۰ درصد رسیده و عملا این شرایط به معضل بیکاری و از دست رفتن شغل های به وجود آمده توسط این تاسیسات گردشگری کمک می نماید.
سمیعی درباب راهکار جبران خسارت و احیای مجدد هتل ها و تاسیسات گردشگری در کشور و به تبع آن در استان مرکزی اظهار نمود: وزارت میراث فرهنگی پرداخت تسهیلات در این عرصه را در نظر گرفته که البته تابحال هیچ رقمی به هتلداران استان پرداخت نشده است هرچند که اگر پرداخت هم شود عملا هتلداران را به سیستم بانکی بدهکار می کند.

حریق هتل کارون 2.30 ساعت زمان برد
به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، علاوه بر خسارت های سنگینی که به دنبال شیوع ویروس کرونا به جامعه هتلداران کشور و استان مرکزی وارد شده است وقوع اتفاقاتی همچون حریق پنجشنبه شب گذشته در هتل سبز کارون دلیجان نمکی بر زخم این مجموعه بود.
این حریق در ساعات پایانی پنج شنبه ۱۹ تیرماه، در طبقات فوقانی هتل سبز کارون رخ داد و عملا دو طبقه از هتل در آتش سوخت که علت وقوع این حادثه از طرف کارشناسان آتش نشانی، اتصالی در شبکه کولرهای گازی قسمت فست فود این هتل عنوان شد.

مسئول آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری دلیجان، در این زمینه اعلام نمود که در ساعت ۲۳ و ۴۵ دقیقه شب گذشته حریق در هتل کارون دلیجان به ایستگاه آتش نشانی اطلاع داده شد و از دقایق اولیه آتش سوزی، تیم های آتش نشانی در محل حضور بهم رساندند.

محمدبیگی اظهار داشت: حریق از قسمت کافی شاپ شروع شده و با توجه به این که نمای این هتل از کامپوزیت بود به طبقات بالایی ساختمان نیز سرایت کرده بود.
در این حادثه از ایستگاه های آتش نشانی اراک، خمین، محلات و نراق به محل حادثه اعزام شدند، همین طور نیروهای شهرداری، بسیج و مردمی نیز در اطفای حریق همکاری کردند و سرانجام، آتش بعد از گذشت ساعاتی (۲ و ۳۰ دقیقه) بطور کامل مهار گشت.

خسارت هتل کارون به سبب ناکارآمدی شهرداری دلیجان
رئیس جامعه هتلداران استان مرکزی با اشاره به این واقعه به ایسنا اظهار داشت: پنجشنبه شب آتش سوزی در هتل سبز کارون دلیجان رخ داد که تنها نقطه مثبت این حادثه نداشتن خسارت جانی بود. تنها دلیلی که موجب شد این حریق و مهار آن طولانی شود ناکارآمد بودن شهرداری و آتش نشانی شهر دلیجان بدلیل نبود امکانات بود. اگر امکانات و تجهیزات اطفای حریق در این شهرستان کامل بود شاهد چنین خسارتی در هتل نبودیم.
سمیعی اضافه کرد: هنوز خسارت مالی این حادثه برآورد نشده است اما خوشبختانه هتل بیمه بوده و اگر بیمه کارشکنی نکند می توان خسارت وارده را تا حدی جبران کرد.
به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، صنعت گردشگری که روزی از آن بعنوان جایگزین نفت یاد می شد، امروز عملا به ورطه نابودی کشیده شده است، کرونا یک تنه صنعتی که می توانست اقتصاد جهان کشور و جهان را متحول کند تحت سیطره خود درآورده و خسارت وارده بسادگی قابل جبران نیست.
شاید در ایام آینده بوفور بشنویم که هتل های کشور یکی بعد از دیگری ورشکسته و تعطیل می شوند، اما در این شرایط سوال اینجاست که فارغ از اهتمامی که باید برای جبران خسارت وارده در نظر گرفته می شود، تکلیف افراد بیکار شده و شغشل های از دست رفته آنهم در این شرایط اقتصادی کشور چه خواهد بود؟



1399/04/21
15:34:39
5.0 / 5
2620
تگهای خبر: آپارتمان , آموزش , اقامت , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912