فراجا گردشگری
شمارش معكوس حج آغاز شد

انتظار ایران، درنگ عربستان

انتظار ایران، درنگ عربستان فراجا: فقط ۱۱ روز تا تاریخی كه ایران برای اولین پرواز حج اعلام نموده، باقی مانده است. رسانه های خارجی به نقل از منابع سعودی از احتمال لغو حج آگاهی داده اند، اما ایران همچنان آماده است اگر عربستان حج را برگزار كرد، در آن شركت نماید.


به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، اندونزی، هند، سنگاپور، مالزی و برونئی تصمیم گرفتند سال جاری در حج شرکت نکنند. شماری از زائرین تایلند هم از شرکت در حج سال جاری انصراف داده اند.
مناسک حج تمتع یکی از مهم ترین فریضه های واجب دینی برای مسلمانان است، با این وجود پاندمی ویروس کرونا، سال جاری روند استقبال زائرین از این مراسم را کند کرد. بنگلادش گفته چندبار ثبت نام حج را تمدید کرده است، این اتفاق در ایران هم رخ داد، ثبت نام در کاروان های حج ایران کماکان ادامه دارد. با این وجود سازمان حج و زیارت کشورمان گفته اگر عربستان با برگزاری حج تمتع موافقت کند، نخستین پرواز از ایران، ششم تیرماه برقرار خواهد نمود.
مراسم اصلی حج تمتع هر سال اواخر ماه «جولای» (برابر با اوایل مرداد) با حضور حدود ۲ میلیون نفر در عربستان برگزار می شود، شمار مبتلایان ویروس کرونا در این کشور مرز ۱۳۲ هزار نفر را رد کرده است. نشریه «فایننشیال تایمز» گزارش کرده که عربستان سعودی در نظر دارد به علت شیوع کرونا، حج را برای اولین بار از سال ۱۹۳۲ تابحال لغو کند. البته گزینه های دیگری هم روی میز دارد؛ یک مقام عالی رتبه وزرات حج و عمره عربستان سعودی به همین نشریه گفته که مسأله برگزاری مراسم حج سال جاری به صورت دقیق مورد بررسی قرار گرفته و سناریوهای مختلفی هم در نظر گرفته شده است و تصمیم رسمی درباره این مساله ظرف مدت یک هفته اعلام خواهد شد.
به جز تعلیق، پیشنهاد دیگری مطرح شده که مثلا این مراسم با حضور گروه کوچکی از زائرین محلی و با رعایت اقدامات پیشگیرانه برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا برگزار گردد.
سازمان بهداشت جهانی به تازگی اعلام نموده که با عربستان درباره به تأخیر انداختن حج به علت انتشار کرونا در جهان مذاکره می کند. مدیر برنامه حالت فوق العاده در دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی قبلا اظهار داشته بود: اگر تصمیمی درباره به تأخیر انداختن گرفته نشود باید شروط بهداشتی مشخصی با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی و نهادهای عربستان اعلام گردد.
عربستان هنوز در ارتباط با آینده حج تصمیمی را رسما اعلام نکرده است. آمارهای رسمی نشان داده است عربستان سالانه از حج و عمره حدود ۱۲ میلیارد دلار درآمد کسب می کند. عربستان همینطور قصد داشت شمار زائرین و توریستهای خارجی در این کشور را تا آخر سال ۲۰۲۰ به ۱۵ میلیون نفر برساند. طرح اصلاحات اقتصادی بن سلمان، ولیعهد عربستان افزایش ظرفیت عمره و حج تمتع تا سالانه ۳۰ میلیون نفر و کسب درآمد ۱۳/۳۲ میلیارد دلاری تا ۲۰۳۰ بوده است. کاهش ارزش نفت، ویروس کرونا و لغو مراسم عمره و در ادامه، حج فشار اقتصادی بیشتری را به عربستان وارد می نماید.
بلاتکلیفی حج سبب شد مقامات حج ایران یک هفته پیش درخواست تشکیل جلسه شورایعالی حج را مطرح کنند، ریاست این شورا با رئیس جمهور است. در آخرین نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت هم برای چندمین بار احتمالات مختلف در ارتباط با حج ۹۹ بررسی گردید. اشاره نشده که این احتمالات چه بوده است.
سازمان حج و زیارت قبلا سه سناریو را مطرح کرده بود که شاملِ برگزاری حج با اجرای پروتکل های بهداشتی، حذف افراد پر خطر و تعلیق حج بود. این سازمان با آغاز معاینه از زائرین زیر ۶۰ سال فعلا سراغ سناریوی دوم رفته است.
اکبر رضایی ـ سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ در آخرین شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که هر هفته برگزار می گردد گفته که معاینات پزشکی بیشتر از ۴۶ هزار زائر زیر ۶۰ سال به پایان رسیده و از مجموع آنها شرایط ۵۲۸ نفر تایید نشده است.
او از بلاتکلیفی کشورهای اسلامی درباره وضعیت حج به عربستان انتقاد کرده و افزوده است: سازمان حج و زیارت در نشست های کاری در جهت حفظ آمادگی برای اجرای حج، احتمالات مختلف و الزامات آنرا بررسی کرد و آن موارد در جلسه شورایعالی حج هم مطرح خواهد شد.
سیدعلی مرعشی ـ سرپرست مرکز پزشکی حج و زیارت ـ هم به نگرانی های سازمان بهداشت جهانی از بابت افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، اشاره ای داشته و حجت الاسلام و المسلیمن عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت ـ هم به تدابیر عربستان در شهرها و اماکن زیارتی مدینه و مکه برای مقابله با ویروس کرونا اشاره کرده و خواسته که سلامتی و صلاح زائر در اولویت قرار گیرد و در ادامه هم گفته است: در صورتیکه حج با هر میزان سهمیه برگزار گردد برای حفظ امنیت و سلامت زائر پروتکل های بهداشتی هر دو کشور رعایت شود.
سهمیه حج ایران در توافق با عربستان ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شده است. رئیس سازمان حج و زیارت ۱۹ فروردین ماه اعلام نموده بود که ایران تمام قراردادهای مسکن، تغذیه، تدارکات، بهداشت، بیمه و ناوگان حمل و نقلی حجاج ایرانی رابسته است.
علی رضا رشیدیان همینطور اظهار داشته بود: در این قراردادها بندی با عنوان «فوق العاده» و اضطراری وجود دارد که در صورت برگزار نشدن حج، قرارداد مربوط به خدمات مسکن، حمل و نقل و تدارکات به سال بعد منتقل شده و تحولات اقتصاد جهانی و نرخ برابری ارز و ریال و هرگونه افزایشی در نرخ ها، متوجه زائرین نخواهد بود. فقط درصد اندکی از هزینه های زائرین همانند عوارض، ویزا، هواپیما، سازماندهی و آموزش امکان دارد در سال آتی تغییر کند.
با وجود رشد روز افزون تعداد مبتلایان ویروس کرونا در عربستان، این کشور در ارتباط با حج، هنوز اعلام وضعیت فوق العاده یا اضطراری نکرده است.




منبع:

1399/03/28
11:52:13
5.0 / 5
2468
تگهای خبر: آموزش , بیمه , پرواز , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912