فراجا گردشگری
گزارش فراجا از اكسپو دبی

تاریخ ایران از هخامنشیان شروع نمی شود!

تاریخ ایران از هخامنشیان شروع نمی شود! مولاژ منشور کوروش در پاویون گردشگری ایران در اکسپو 2020 دبی خودنمایی می کند، دو سرباز هخامنشی در نقطه ای دور از دید، نگهبانی می دهند و سرستون تخت جمشید به کناری رانده شده تا مانع تردد بازدیدکنندگان نشود، چند مولاژ دیگر هم از هخامنشان در ویترین های کوچک جا خوش کرده اند و این همه‌ی آن تمدن کهنی است که از ایران در اکسپو 2020 دبی به نمایش درآمده است.


به عقب برمی گردم، بیرون پاویون ایران، همان جا که نخل ها ایستاده اند و رخ ایران را به کشورهای عربی شبیه کرده است. تعجب بازدیدکنندگانِ ایرانی پاویون را می بینم و سوالی که اغلب پرسیده می شود: "چرا نخل، مگر ما کشور عربی هستیم!؟ " برمبنای شواهد باستان شناختی قدمت کاشت نخل در ایران، نزدیک به شش هزار سال است، گفته شده کاشت نخل در ایران از دوران باستان شروع شده و به قبل از سلسله هخامنشی مربوط می شود. تصویر برگ نخل روی سفال های یافته شده با قدمت پنج تا شش هزار سال نیز دیده شده است. با وجود این، هیچ توضیح و تفسیری در نزدیکی نخل ها و حتی در پاویون ایران دیده نمی گردد و این برداشت را در ذهن اغلب مخاطبان به وجود می آورد که این فضاسازی احیانا یا به طراحی خود اکسپو که در کشوری عربی برگزار شده است ربط دارد و یا بر این ذهنیت بیرونی که ایران را اغلب با کشورهای عربی اشتباه می گیرد، تاکید می کند!
به گزارش فراجا به نقل از ایسنا، درباره معماری پاویون ایران که نمای بیرونی آن از رشته هایی با مهره های چوبی شبیه تسبیح شکل گرفته و از ۹ اتاق به هم پیوسته تشکیل شده و قرار بوده "شهرزاد قصه گو"را روایت کند و در امتداد شعار امسال اکسپو، «پیوند ذهن ها، خلق آینده» باشد، نقدهای بسیاری گفته و شنیده شده است، از اینکه پاویون ایران در انتقال شعار اکسپو و مفهوم آن الکن مانده و لکنت داشته نیز نظرات کارشناسی بسیاری داده شده است، حتی درباره اینکه پاویون ایران تمرکز پررنگ تری بر فروش سوغات، فرش، پسته و زعفران هم دارد نقدهای بسیاری شده است و مدیریت این مجموعه نیز در به هم پیوستن مفهوم و محتوای ۹ سالن و نقطه ضعف های برشمرده که با وجود صرف هزینه و بودجه، همچنان به چشم می آید، بارها زیر سوال برده شده است.
فضای بیرونی پاویون ایران، اکسپو ۲۰۲۰ دبی

1400/11/20
21:06:09
0.0 / 5
553
تگهای خبر: شهر , طراحی , كهن , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
فراجا
faraja.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراجا محفوظ است - سال 1396 تا 1403

فراجا

یافتن بهترین جا برای گردشگری
تماس جهت تبلیغات در سایت: 3722-470-912